Home

Брови мрії: все, що вам потрібно знати про догляд від brow-майстра

матеріал підготувала Анна Філанюк

Втомилися від щоденного коригування брів? Мрієте про бездоганну форму та насичений колір? Відкрийте для себе світ професійного догляду за бровами! У цій статті ви дізнаєтесь про корисні рекомендації щодо підтримки гарного результату після кожної процедури від brow-майстра. Адже брови — це мова вашого обличчя, тому навчіться говорити ними красиво.


Косметичні процедури для брів, такі як ламінування, фарбування та корекція, є базовим доглядом для жінок. Більшість клієнток вважають, що після відвідування майстра вони стають не тільки власницями гарних брів, а й можуть взагалі на місяць призабути про піклування за ними. Проте спеціалісти все ж таки рекомендують підтримувати красу та форму брів. Тому сьогодні ми розповімо вам про базові правила догляду після процедури у бровиста від професіонала Юлії Жумік. Майстерка пройшла навчання на курсах «Brow Lami» й «Professional eyebrow design», та працює у beauty-сфері вже понад 4 роки.


Перед відвідуванням процедури для брів рекомендується:


1.Не вищипувати брови самостійно. Це тільки ускладнить роботу майстра, адже брови стануть асиметричними. Спеціаліст самостійно побачить, яку правильну форму надати для вашого обличчя.

2.Проконсультуватися із майстром. Деякі процедури можуть мати протипоказання. Важливо заздалегідь повідомити бровисту про будь-які проблеми зі здоров'ям.

3.Не робити макіяж на брови. Це може ускладнити бровисту оцінити вашу природну форму.


 


Довготривале укладання брів

Довготривале укладання — це використання хімічних компонентів для брів, які впливають на волосся та працюють усередині нього. Дія складу відбувається безпосередньо на структуру волосків, внаслідок чого бровист може змінити їхній напрямок.


Для яких типів брів рекомендовано робити таку процедуру:


1.Для волосків брів, які частково ростуть униз.

2.Неслухняні брови.

3.Для волосків брів, які зосереджені у горизонтальну лінію в одному місці.

4.Для брів із надмірним обсягом.

5.Для кучерявих волосків брів від природи.


Не рекомендовано робити процедуру клієнтам, у яких:


1.Негусті брови.

2.Довгі волоски брів.

3.Якщо є залисина на нижній лінії брові.

4.Стрижені брови.

5.Пересушені брови.

6.Якщо є запалення, лущення, роздратування чи висипання.

 

Ламінування

Робити ламінування немає сенсу власницям тонких або негустих брів, адже ця процедура може візуально зробити їх ще коротшими. Також це стосується і людей із товстими бровами — ламінування зробить їх ще більш жорсткими. Натомість така процедура ідеально підійде тим, в кого неслухняні волоски брів.

 


Поради для догляду за бровами після процедури ламінування:


1.Протягом доби не мочіть брови. Вода може розчинити склад для ламінування та звести нанівець результат процедури.

2.Не використовуйте косметику для брів. Декоративна та доглядова косметика може зашкодити ламінуванню.

3.Використовуйте різні олії. Вони ретельно живлять волоски брів та відновлюють їхню структуру.

4.Регулярно розчісуйте брови. Це допоможе зберегти форму та стимулюватиме їхній ріст. Зазвичай, після процедури бровисти дарують своїм клієнтам спеціальні щіточки.

 

Фарбування

Насамперед важливо знати, що у людей, які мають жирний тип шкіри, спеціальна краска для брів візьметься, проте змиється набагато швидше. А у клієнта із сухим типом шкіри, яка лущиться навколо брів, фарба може лягти плямами. Тому попередьте свого майстра заздалегідь про це. У такому випадку бровист перед процедурою фарбування нанесе скраб на ваші брови.

 


Поради для догляду за бровами після процедури фарбування:


1.Не мочіть брови: уникайте контакту з водою, милом, гелями для вмивання та іншими косметичними засобами протягом 24 годин після фарбування. Це дозволить пігменту повністю закріпитися.

2.Не тріть брови, щоб не змити фарбу.

3.Не використовуйте пілінг чи скраб у ділянці брів.

4.Зволожуйте брови. Наносьте олію (касторову, реп'яхову, арганову, оливкову) або спеціальний живильний крем для брів 1-2 рази на день.

5.Розчісуйте брови. Щодня укладайте волоски спеціальною щіточкою, щоб стимулювати їхній ріст і зберегти форму.