Home

Фамільні таємниці та історії: канва Louis Vuitton

Канва Louis Vuitton - це унікальний запатентований матеріал, який був придуманий самим засновником бренду і батьком великої династії - Луї Віттоном. За цим матеріалом стоїть велика, чарівна сімейна історія і це одна з причин, чому вироби бренду так цінуються у всьому світі.

 

Луї Віттон створив канву ще в середині 19-го століття ыз з'єднання бавовни і льону, яке покривалося полівінілхлоридом, іншими словами, ПВХ. Так, канва - це не шкіра. Виробництво і точний склад досі тримаються в найсуворішому секреті, і підробити матеріал практично неможливо. Проте, у інших брендів (наприклад, Etro і Burberry) так само є запатентований аналог, але звичайно, з іншою технологією.


Не дивлячись на це, канва Louis Vuitton досі залишається найміцнішою. Саме міцність була ключовим фактором при створенні матеріалу, адже спочатку їм покривалися знамениті валізи і скрині для багатих мандрівників, багато з яких до цих пір зберігають практично первозданний вигляд. Тому навіть зараз, купуючи сумку, рюкзак або валізу Louis Vuitton, ви можете бути впевнені в тому, що виріб прослужить вам довше, ніж будь-який інші. Ну а якщо з'являться якась проблема - ви завжди можете звернутися в магазин для її усунення.

 

Першим забарвленням канви була знаменита бежево-коричнева шашка (Damier), трохи пізніше деякі жіночі вироби стали покриватися біло-сірою шашкою. А ось знаменитий візерунок Monogram був придуманий пізніше - в 1896 році сином Луї - Жоржем Віттоном. Монограма розповідає нам історію про любов і захоплення, які Жорж відчував до свого батька. Дизайн надихався візерунком з квітів з чотирма пелюстками на керамічній плитці, яка прикрашала кухню в родинному маєтку. Жорж так само помістив ініціали свого батька і засновника будинку - переплетені букви L і V, які символізували непорушний зв'язок поколінь.


«Чудова приваблива монограма» (цитата Хемінгуея щодо Monogram), залишається актуальною і зараз, через більше, ніж сто років. Візерунок став символом досконалості, а канва досі перевершує шкіру або інший матеріал в міцності і довговічності.