Home

Бренд Dukachi — повернення українських традицій в етно прикрасах

Два роки тому сестри Анна та Єлизавета Книженко перетворили своє ще дитяче хобі — виготовлення прикрас з підручних матеріалів — на сімейний бренд ювелірних виробів Dukachi власного виробництва, в основі яких закладені патерни українського побуту. 

 

Про вітчизняний бренд преміум біжутерії Dukachi почали говорити півроку тому — новими колекціями прикрас, на створення яких Анну та Єлизавету надихнули останні тренди ювелірного світу та ідея популяризації давніх забутих традицій українського побуту, почали цікавитись не тільки в Україні, але й на Заході.


“Наша любов до прекрасного почалась ще змалку — з тонкої проволки створювали різноманітні фантазійні каблучки, а з пластикових бісеринок — модні намиста. Ми виросли і перетворили своє дитяче захоплення в сімейний бренд Dukachi це була наша велика мрія. Та відтепер бренд — це натхнення і мотивація працювати, щоб відродити старовинні українські цінності і показати, що наші традиції актуальні у будь-який час”, — прокоментували сестри Книженко. 

 

За словами Анни та Єлизавети, бренд Dukachi отримав свою назву від українських виробів — дукачі — круглі нагрудні металеві підвіски із золота, срібних монет або медалей. За історією, ще століття тому ці прикраси мали неабияку цінність, символізували гордість і відданість. Традиційно дукачі носили жінки полковників та інших високих службовців. Сьогодні Dukachi — це про сміливість, стиль і свободу. 


Сестри Книженко взяли за мету створити не просто прикраси, а ювелірний символ любові до себе. Унікальні вироби Dukachi додають будь-якому образу сексуальності й жіночності. Кожна колекція містить в собі частинку української культури — традиційні розписи писанок можна побачити на візерунках колекції сережок Bloom, а старовинні вишукані прикраси дукачі  — в основі серії стильних чокерів та браслетів Dukach.

 

Прикраси Dukachi — це про самовираження і неповторність, про історію у кожній деталі. А ще про якість і довговічність матеріалів. Анна та Єлизавета для виготовлення ювелірних виробів взяли за основу латунь — у світі преміум біжутерії відома як “вічний матеріал”, і срібло. Та для міцності прикрас кожен виріб зверху покривається товстим шаром золота. Дівчата запевняють, покриття дуже міцне, тож прикраси служитимуть багато років. Такий підхід у виготовлення ювелірки обрали й популярні модні бренди люксових прикрас Chanel, Louis Vuitton, GUCCI та інші. 

 

За відносно короткий період існування бренд Dukachi напрацював три колекції неймовірних сережок — Waves, Seal і Bloom, а також серію каблучок, браслетів і чокерів в етнічному стилі. Прикраси різні та унікальні у своєму виконанні, і надзвичайно актуальні. 


Посилання на сайт: https://dukachi.com/en/ 

Ми в соцмережах: https://www.instagram.com/dukachiofficial/