Home

Підбори з квітів, масок та овочів? Українська художниця створює незвичайне взуття для світу.

матеріал підготувала Валерія Скопец

Український талант на ім'я Litovka об’єдналась з українським лейблом одягу Sleeper для своєї останньої рекламної кампанії. Художниця вміє переосмислювати сучасну моду і створювати взуття з квітів, фруктів, овочів та інших несподіваних знахідок, таких як льодяники, медичні маски та шкаралупи каштанів, вона зробила саме це для мрійливих образів.

 

Завдяки кампанії Sleeper Litovka спробувала створити безпечні та красиві підбори. Для цього були потрібні качани фіолетової капусти, польові квіти, збиті вершки та інші несподівані штрихи. Дівчина створює взуття, що нагадує славнозвісні моделі – туфлі Jimmy Choo чи Maison Margiela. 


«Нехай це буде дивний інший кращий світ, як сказав китайський філософ Чжуан-цзи, де ти — безтурботний, чудовий метелик, який мріє бути тобою», — сказала вона.


Litovka вже встигла співпрацювати  з Balenciaga та Off-White.. Вона створила туфлі з пакетів BMW та фольги для LANstudios, а ще працювала над зйомками бекстейджу та кампаній Ksenia Schnaider.

  

Наразі немає місця, де вона продає свої вироби. Художниця створює те, що  подобається, і її мистецтво для тих, хто зв'язується з нею, за умови, що вона натхненна пропозицією.