Home

ETNODIM і Степан Лісовський створили спільний проєкт «Вдосвіта»

матеріал підготувала Людна Катерина

«Коли ми не знаємо, що робити зі своїм життям, ми можемо спостерігати за природою і вчитися у неї. Переймати міцність у скель.» 

ETNODIM

Вишиванка «Pole»
 

Сьогодні український народ гостро відчуває потребу бути ближче до свого коріння, адже єдність зі своїм родом робить нас сильніше. Наші предки шукали віру та підтримку у природі, але людина 21-го століття все далі відходить від минулих традицій. Український магазин сучасних вишиванок ETNODIM разом з фешн фотографом Степаном Лісовським пропонують нам зануритися у світ звичаїв та побачити своє віддзеркалення у природі України.

Назва «Вдосвіта» символізує момент перед світанком.  «Щось всередині застигло, а світ і події продовжують рух. Що то за межа, що то за перехрестя, де закінчується ніч і починається ранок?
Це - вдосвіта. На перший погляд, порожнеча, але якщо придивитися, це момент з якого починається день. Невловима мить початку великих і вагомих процесів.» - пише команда ETNODIM.
                ETNODIM х Степан Лісовський

Зйомки фотопроєкту переважно відбувалися у Стрийському районі Львівської області, на території фортеці Тустань. Світлини вражають відчуттям легкості і свободи, а гори Прикарпаття створюють атмосферу магічності та загадковості.
  

«Найбільший прояв єдності криється в довкіллі, взаємодії природних процесів. А будь-що створене людиною - це повторення або інтерпретація за нею. Ви можете мати міцність скелі, можете хвилюватися як травичка від вітру, можете триматися рідної землі, наче пустили коріння - і кожен раз ви будете собою. Розповідайте собі як ви себе почуваєте, проводьте аналогії з явищами, що знайомі вам з дитинства, такі рефлексії будуть чесними й зрозумілими. Підтримуйте себе, турбуйтесь про себе, споглядайте природу - дозвольте їй обійняти вас своєю красою і спокоєм.»
 
Насолодитися пейзажами Карпат і естетичним відеорядом можна на каналі Etnodim в YouTube: