Home

Геометричні форми від LONA PRIST

матеріал підготувала Нечипорук Ксенія

LONA PRIST – український бренд мінімалістичних аксесуарів, заснований дизайнеркою Альоною Пріст у 2018 році. Свої сумки, ремені та картхолдери бренд виробляє з кращих італійських матеріалів, позаяк моделі створюють вручну у Київській майстерні.

  

Гострі кути, геометричні форми та чіткі лінії – слід натхнення від авангарду та конструктивізму. За словами бренду, вони створюють «не просто сумки, а предмети мистецтва, які житимуть у колекції вічно».


«Чорний квадрат» Малевича – альма-матер LONA PRIST. Саме ним натхненний логотип марки, створений з африканського чорного дерева Ебен. Такою алегорією бренд позначив переосмислення абстракції у своїх моделях.

Попередні моделі LONA PRIST, такі як Nicole та Square Bag були також натхенні творчістю Малевича. Square Bag – це відображення роботи «Біле на білому», а моделі Nicole створені в колірній гамі робіт художника. Серед останніх (Nicole) можна знайти сумки в традиційному чорному та білому кольорах, а також коричневому, бежевому та навіть червоному кольорах.

 

Остання колекція бренду – SS`22 – натхненна жіночою незламністю, силою духу та витонченістю кожної жінки. Цього разу PRIST відтворили вже знакові для бренду моделі в нових кольорах та матеріалах. За основу дизайнерка використала супрематизм – поворотний пункт в еволюції авангарду.

 

Колекція SS`22 поєднала в собі повсякденні місткі сумки й лаконічні мініатюрні моделі в білому, сірому, карамельному та коричневому відтінках. 10% прибутків бренд направляє на потреби українських дитячих лікарень та ЗСУ.