Home

Мода зі змістом: бренд Lady Di Atelier

матеріал підготувала Нечипорук Ксенія


«Хочеш змін – змінюй світ навколо себе», — із таким гаслом команда бренду вже декілька років створює унікальні хустини.

 

Lady Di Atelier — перше інклюзивне ательє, що створює унікальні аксесуари на основі картин, авторами яких є люди з інвалідністю. Кожен принт має свого автора та наставника. Щомісяця вони отримують 10% від продажу хустин з їхнім принтом як гонорар.


Головна мета бренду —  змінити ставлення суспільства до людей з інвалідністю. Завдяки Lady Di люди з синдромом Дауна мають можливість реалізуватись як художники.


Засновниці ательє – Ярина Янчак та Ірина Ляховенко – розповіли про історію створення бренду. «Lady Di - це бренд, який народився з наших особистих історій. Одного дня ми спробували говорити про наболіле - і це переросло у велику справу, спільну мрію, яку ми щодня наповнюємо любов'ю та все глибшим сенсом. Ми віримо в те, що робимо, бо наша ідея - унікальна».


Ярина Янчак – юрист за фахом, Ірина Ляховенко – економіст, проте спільна ідея та прагнення до змін змогли об’єднати їх. Станом на сьогодні Леді Ді налічує 20 авторів, що створюють принти на картини, які також можна придбати окремо. Найдорожча картина, продана на аукціоні у Львові, коштувала 78 тисяч гривень.


Хустина від Ірини Царук

Ірина – одна із авторів принтів для бренду. Співпраця жінки з брендом почалась ще у 2020 році, коли вона почула про ініціативу засновниць ательє. «В Україні важко з роботою для людей із інвалідністю. Не кожен роботодавець хоче взяти таку людину. Я зрозуміла, що це така класна ідея, що людям із інвалідністю це буде корисно», – продовжує Ірина.

Хустина «Мить» - це про миті безтурботного життя які не повторяться знову, але залишать важливий слід у пам’яті.

  

Хустини від Андріани Чухній

Серед унікальних хустин чимало робіт Андріани Чухній. Для бренду Lady Di Atelier сонячна художниця створила декілька картин. Усі принти для хустин колекції «Квіти» були створені Андріаною. Серед них «Протея» - ніжна, тендітна й жіночна, але водночас яскрава та запальна. Хустина чудово доповнить монотонний образ.

 

Хустина «Лілея» - відголосок шляхетної квітки, яка підкорює. Квітка, яка надихає своєю витонченістю та ніжними лініями.

 

Хустина «Чорнобривці» нагадає про нас, про наше дитинство, про нашу історію, адже чорнобривці – символ дому, Батьківщини та материнської любові.

 

Надзвичайно витончена хустина «Небокрай» створена у блакитних відтінках, що нагадують про те, що все буде добре. Напис «Всесвіт у тобі» змушує мимохіть почуватися впевненою.

  

«Мелодія Баха» - це творчий виклик до самої себе. Палка, яскрава та «смілива» кольорова гама додасть впевненості у собі та доповнить образ.


Завершальна на сьогодні робота – хустина «Мелодія Вівальді». Зелений – провідний колір – додасть певної гармонії до образу, а бежеві відтінки виграшно зіграють на контрасті із природнім салатовим.