Home

Одяг у стилі Old Money: чому це актуально

матеріал підготувала Ксенія Нечипорук

Стриманість, мінімалізм і витонченість у кожній деталі прийшли на заміну «кричущим» логотипам та яскравим кольорам. Це про стиль Old Money – естетику старих грошей. Вона притаманна багатіям, які успадкували свої статки від батьків. Але йдеться про тих людей, що не воліють виставляти своє багатство напоказ. Вважається, що такі люди не прагнуть хизуватися своїми грошима з допомогою одягу, а демонструвати свої статки без їх прямого випинання.

  

Основні риси Old Money – мінімалізм, базові кольори, дорогі матеріали та якісне пошиття. Цей стиль притаманний для принцеси Діани 80-90-х років, натомість сьогодні це стало трендом і захопленням молоді. Інстаграм налічує тисячі хештегів #oldmoney, де можна побачити вбрання у стилі бренду Ralph Lauren та подібних. У чому ж секрет цієї естетики та чому це так подобається мас-культурі?

  

Ймовірно, що ми втомлюємось від гонитви за наймоднішим і найновішим одягом із кричущими логотипами, що швидко набридає та не завжди демонструє витонченість смаку. Тому природньо повертатись до класичних фактур, які не втрачають своєї актуальності. До того ж аби приторкнутись до стилю Old Money зовсім не обов’язково народитись у багатій сім’ї та отримати мільйони у спадок. Достатньо поєднувати охайні сукні чи светри грубої в’язки з лоферами, сорочки вільного крою та мінімалістичні строгі штани. Такі образи виглядатимуть «статусно» й «дорого», вказуючи на наявність смаку, а не грошей.