Home

Готуйте рвані джинси, приталені косухи та масивне взуття – стиль 2010-х повертається!

матеріал підготувала Вовк Анжела


Мода циклічна: приблизно кожні 20 років починають користуватися попитом речі, які давно вже стали антитрендами. Тим не менше, мало хто вірив, що балетки, джегінси та міхові желетки повторно зможуть піймати провідну «зірку». Але, це сталося! Що правда, зараз ми перебуваємо на самому початку цього тріумфального відродження. Ваші гучні оплески, адже в моду повертається стиль Indie Sleaze.


Indie Sleaze?, - ні, не чули!

Щоб зорієнтуватися у цьому стилі, буде достатньо просто уявити «хіпстерську» естетику. Так, саме ту, у якій присутні темні скінні-джинси, взуття на величезній платформі, різнокольорові сонцезахисні окуляри та, звичайно, тоненькі шарфи, які не несли жодної функції, окрім декоративної. Такий образ, в минулому десятилітті, ще доповнювали акцентним макіяжем (ефект змазаної туші та яскрава помада) і незграбною зачіскою.


Загалом, ця естетика не прикріплена до конкретного часового відрізка, тому вказати точний період існування Indie Sleaze неможливо. Є різні домисли, але жоден із них не є доведений. До прикладу, дехто прив'язує тенденцію до епохи президентства Джорджа Буша-молодшого (2001-2009 роки), інші вважають, що мода на інді припала на період з 2006 по 2012 роки.

Indie Sleaze – це не про ідеальність. Навпаки, стилю властиві такі риси, як: розслабленість, недбалість і навіть неохайність. Ще якихось 15 років тому, люди були абсолютно вільні від чужої думки, тому самовиражалися так, як їм того хочеться. «Мені байдуже, який я маю вигляд. Головне, що мені комфортно», - ось те, що змушує сумувати за тим періодом, який став яскравим явищем у новітній історії моди.


Чи готові ми зважитися на Indie Sleaze у світі, де всі хочуть бути ідеальними? Час покаже. Причому, судячи з усього, найближчий.


Відродження епохального «десятиліття» у 2023 році

Як з’ясувалося, «хіпстерський» стиль, на певний період, причаївся, щоб у 2023 році ще гучніше заявити про себе. Від моделей до інфлюенсерів ця естетика щоденно шириться світом. А будинки високої моди, наперебій, створюють колекції з канонічними образами минулого «десятиліття».


           Versace spring/summer 2023 Gucci Resort 2023                     

Ambush spring/summer 2023


У той час Кейт Мосс, Сієнна Міллер, Зоі Кравіц, Скай Феррейра, Алекса Чанг та Тейлор Момсен «наводили шуму» своїми неординарними образами. Та найвиразніший приклад естетики інді демонстрували сестри Мері-Кейт та Ешлі Олсен. Саме вони убиралися на прогулянки в картаті сорочки великого розміру, рвані колготи, вінтажні ковбойські чоботи і додавали улюблений аксесуар - еластичні пов'язки на голову.


На заміну зіркам «нульових», які певний період свого життя відносили стиль Indie Sleaze, прийшли сучасники: Олівія Родріго, Біллі Айліш, Джулія Фокс та Демі Ловато. Як і у випадку з сестрами Олсен, в 2023 році є дівчина, яка задає та поширює тренди - Белла Хадід. Щоб не одягла супермодель, всі будуть це носити.

   

Головним атрибутом 2010-х були джинси з дуже низькою посадкою, які отримали другий шанс у 2023, і які вже зараз носить Белла. За версією експертів, саме вони стануть головним трендом цього року. Звернімо увагу на аксесуари, які носить модель, всі вони є відсилками до «хіпстерського» стилю,  – це пов’язка на голову, вінтажні сумки та масивні медальйони.
   

8 ознак стилю Indie Sleaze

  1. Розмазана туш
  2. Яскрава помада
  3. Неохайна зачіска
  4. Пов’язки або капелюхи на голову у стилі хіпі
  5. Низька посадка в штанах/юбках
  6. Різнокольорові окуляри
  7. Масивні медальйони
  8. Використання в образі непоєднуваних речей