Home

Нові колекції українських дизайнерів, які надихають: і для Голлівуду, і для тебе

матеріал підготувала Кобрин Юлія


Сьогодні мода в Україні – це складова мистецького фронту. Вона дає змогу виразити свої почуття у творчості, надихає та підштовхує нас до боротьби, але красивої боротьби! 

 

Українські дизайнери не перестають творити й дивувати нас своїми новинками. На весну/літо генії тканин придумали та вже втілили в реальність безліч цікавих ідей, які підійдуть і для Червоної доріжки в Голлівуді, і для тебе. Причому цього разу у їхньому доробку знайдуться найдивовижніші речі для твоєї роботи, навчання, вечірки – та будь-куди, які знесуть голову кожному.

 

«Пісня за піснею» FROLOV 

І відкриває нашу підбірку неймовірний Іван Фролов – геній моди, експериментатор та просто генератор ідей для нових крутезних дизайнів, які ні Захід, ні Америка не в змозі повторити. 

Цьогоріч Фролов у своїй колекції «Пісня за піснею» також вдався до нових та оригінальних комбінацій. Але крім цього він зображує тут своє минуле, відтворює усе вже пережите та творчий шлях, який здолав. І це цілком зрозуміло, бо його бренду виповнюється рівно десять років, тому щирі вітання та більше сміливих ідей! 

Але повернемося до «Пісні за піснею». Як вже було сказано – це колекції, де поєднанні спогади засновника. Вона передає весь технічний і культурний прогрес, який відбувся в Україні за останні десять років. Також до колекції увійшли архівні та знакові образи FROLOV: трикотажні светри з вишитим вручну пісенним рядком «Покохала я до болю», сукні-корсети, оздоблені кристалами Swarovski, та вишиті серця — впізнаваний символ бренду. 

 

Колекція «Out of the Cocoon» від PASKAL

Нарешті, за 3 роки відсутності, PASKAL повертається! І цьогоріч відомий своєю вишуканістю та впізнаваністю PASKAL представляє колекцію «Out of the Cocoon». 

Це щось зовсім нове, але надзвичайно цікаве! Герой колекції – метелик...Так! Справді! За задумом дизайнерів він символізує витонченість і силу українських жінок. Одяг з колекції «Out of the Cocoon» вирізняється скульптурністю, своєрідністю артоб’єктів з атласу, вирізаного у фірмовій техніці бренду «лазеркат». Засновниця Джулі Паскаль відтворила тут сексуальність жіночого тіла та підкреслила кожну його найменшу деталь. Але окрім цього поєднала сучасність з чесністю минулого та створила одяг, який не лише візуально привабливий, але носить у собі цілу історію тіла його власниці.

 

Колекція KSENIASCHNAIDER «FW2023»

KSENIASCHNAIDER – це бренд одягу, який користується популярністю і попитом далеко за межами України, хоча створений і працює лише у нашій державі. А все це, бо KSENIASCHNAIDER – це про стійкість і правду. Вони завжди у власних колекціях відтворювали найбільш болючі проблеми жінок: гендерна рівність, зґвалтування, бо «коротка спідниця», побої в сім’ї. 

Цьогоріч KSENIASCHNAIDER створили колекцію «FW2023», що символізує силу і боротьбу українських жінок проти ворога. І це не дивно, бо створена вона в Україні під час повітряних тривог і ракетних обстрілів. Але «FW2023» попри все відтворює стійкість України та віру в перемогу і світле майбутнє. Особливо помітна частина колекції зроблена з вінтажних краваток. Це щемливий символ, адже чоловікам в Україні більше не потрібні краватки — вони носять військову форму.

«FW2023» - це краса, практичність, мужність жінок та заохочення до боротьби, бо вже скоро настане перемога і KSENIASCHNAIDER це добре відчувають!

 

Колекція «PRE-FALL 23» від BEVZA

BEVZA – це також не менш впізнаваний бренд жіночого одягу в Україні. Продукція від BEVZA вирізняється своєю якістю, довершеністю та лаконічністю. Речі характеризуються простими, чистими силуетами з піднесеними та несподіваними деталями. Бренд постійно аналізує своїх клієнток та створює і реалізує найбільш відповідні для них ідеї.

 23-й не став винятком. Колекція «PRE-FALL 23» - це вишуканість і комфорт. Антологія повсякденного, комфортного гардеробу, збірка ключових елементів крою бренду й артизанальних деталей національної української етніки. Основа колекції – комфорт, але суцільна естетика. «PRE-FALL 23» підійде як і для виходу на роботу/навчання, так і для урочистих заходів, якщо правильно дібрати деталі. Цю колекцію Світлана Бевза присвятила своїй справді героїчній, пристрасній команді, яка продовжує творити незважаючи ні на що.
 

КОЛЕКЦІЯ «SS 2023» ВІД POUSTOVIT

POUSTOVIT – це гордість України у сфері моди. Це краса, естетика, доцільність і практичність. Це просто вдячність жінок за якісні та надійні речі, що допомагають в будь-яких життєвих ситуаціях: галаслива вечірка це чи ніжне побачення, важлива зустріч чи конференція – у POUSTOVIT знайдеться одяг на всі випадки життя! 

І нова колекція «SS 2023» вкотре переконує у вищесказаному. «SS 2023» присвячена зв’язку поколінь та збереженню українських традицій. Вишиті сорочки, ніжні кольори, невагомі тканини з бавовни та шовку та традиційні для бренду квіткові принти – все це про одяг від POUSTOVIT в новій колекції. Ліля – засновниця, над даною колекцією почала працювати рік тому, коли усім було надзвичайно складно, тому тут знайшли відображення найбільш болючі проблеми українських жінок.

 «SS 2023» - це про ніжність, витонченість, жіночність і любов, неважливо, які труднощі випадають на долю. 

 

 «Любов і повага до себе»: колекція ОСІНЬ-ЗИМА — 2022/23 від українського бренду ТНЕ BODY WEAR

ТНЕ BODY WEAR – бренд, який відомий актуальністю створеного ними одягу. Речі, які вони пропонують орієнтовані на споживчу аудиторію з власного досвіду засновників і працівників, тому одяг від THE BODY WEAR – це комфорт і краса.  

Ще минулого року, після початку повномасштабного вторгнення, вони одні з перших почали боротися модно, створюючи нову колекцію. «Любов і повага до себе» перш за все орієнтується на зручності одягу, бо 24 лютого показало, що українкам не потрібно надто багато речей: лише необхідне й комфортне. Тому команда ТНЕ BODY WEAR одразу взялася задовольняти потреби українських жінок.

Вони створили клекцію з одягом, приємним до тіла, комфортним, але жіночним. Речі з колекції «Любов і повага до себе» - це про нашу силу зберігати любов і повагу до себе навіть в часи війни.
 

Дизайнери України – це надзвичайні люди, які навіть у такі складні часи продовжують творити та боротися на власному фронті. Колекції, що створюються тепер крізь призму поколінь будуть розглядати як витворити мистецтва, що створені в часи, коли люди й уявити не можна як жили, не те що творили. І саме цим ми вже здобули перемогу та вічну хвалу і пошану майбутніх поколінь, але поки нам важливо піклуватися про себе. Бо ми такі єдині, тому важливо підтримувати той вогник любові до себе задля майбутньої перемоги!