Home

5 стильних осінніх прийомів від серіалу «Пліткарка»

 матеріал підготувала Гук Софія


Осінь – ідеальна пора для того, щоб передивлятись улюблені серіали ранніх 2000-х. І одним з ваших улюблених точно була «Пліткарка» - і це парадоксально, бо більшість з нас були звичайними підлітками, які натомість не могли начудуватись всіма підставами та дружбою розбещених діточок з приватних шкіл Нью-Йорку.

 


Однак, «Пліткарка» - не лише про соціальні взаємини різних класів та феномен дружби, а й про революцію стилю та культури, яку спричинив вихід цього серіалу. Та навіть якщо вам здається, що одягнутись як Серена ван дер Вудсен сьогодні буде дещо екстравагантно – ось вам декілька стильних прийомів, які можна використати прямо цієї осені.

 

Сміливо додайте кольору до класики!

 

Вже всі, хто навіть не слідкує за модою, наслуханий про стиль old money та точно має пару речей, що відповідають цій естетиці. Та чи знаєте ви, що мода одягатись як діти багатеньких батьків пішла саме з цього серіалу (дивовижно, але факт)?

 

 

Preppy style – фактично синонім естетики old money, і беззаперечною королевою та покровителькою цього стилю виступає Блер Уолдорф. Якщо придивитись детальніше, її стиль в багатьох елементах консервативний, дещо натхненний Одрі Хепберн та багато в чому нагадує характер Блер – інтровертний, дещо гіпнотичний та дуже чаруючий водночас.
 

 

Але вагомою особливістю (яка робила образи значно цікавішими) було те, що Блер не боялась додати кольору до одягу, який ми радше звикли бачити у стриманих нюдових кольорах.

  

 

Як це втілити у своєму гардеробі, якщо ви не настільки сміливо впускаєте яскраві кольори (але дуже хочеться)? Спробуйте з малого: поступово до своїх речей з базових кольорів додавати яскраві аксесуари типу хустинки, окулярів чи рукавичок – і чудовий настрій та дрібка кольору серед бляклого осіннього листя будуть забезпечені!

 

 

 

Змішувати принти не так страшно як здається

Неочевидно модне правило, якому нас навчили герої серіалу - це те, що навіть якщо змішати два принти чи текстури разом, це все одно виглядатиме прекрасно.


 

Головна фішка в тому, щоб принти були схожі між собою і не створювали враження безладу в образі. Наприклад, нижче Блер у двох речах в клітинку – але ця клітинка відмінна одна від одної, при цьому ж вона виглядає досить зібрано та впевнено в собі – загалом, як завжди.

  

Чим більше головних уборів – тим краще

Як відрізнити Серену від Блер? Досить легко – коли queen B обожнювала різноманітні обручі (чим у 2010-х рр. спричинила дефіцит в Нью-Йорку на них), то  it-girl Серена була повелителькою хустинок. Але на цьому список не закінчується: берети, капелюшки, шапочки… Цього в образах серіалу чимало – вам же доведеться обрати те, що до вподоби найбільше.

  

 

Королева металіки та мінімалізму радить…

 

Ми любимо Серену ван дер Вудсен за те, що вона дуже впевнено у своїх образах поєднувала мінімалістичні деталі з екстравагантними вирізами чи яскравими текстурами. І якщо відкинути всі сумніви, то її логіка виявиться цілком зрозумілою, адже часте поєднання непоєднуваного (як от класики з вирізами чи яскравих аксесуарів зі шкільною формою) описує характер дівчини з великою точністю: вона обожнювала увагу та в цілому була екстравагантною.
 

Тож якщо ваш гардероб потерпає від недостачі чогось більш яскравого, та колір вам не до душі, то тренд на металіку буде проміжною ланкою. Те ж саме з вирізами, головне – знати свою золоту середину.

 

Діставайте шкільні балетки

Взуття, яке в більшості жінок асоціюється зі шкільними буднями, та якщо ви ще не встигли помітити, то світі моди відбувся справжній бум на балетки – і абсолютно заслужено, адже вони виглядають елегантно та водночас є на низькому ходу, а значить зручними та практичними. Правда в тому, що стилісти «Пліткарки» не часто додавали цей тип взуття до образів, та якщо приглянутись, то можна помітити, що балетки носили абсолютно всі – від жителів Брукліну аж до Верхнього Іст Сайду.

 

 

Зрештою, немає значення в якому таборі ви були – різкої Блер чи it-girl Серени, головним залишається те, що вони сформували та продовжують формувати погляди на стиль не одного покоління. Тож чому соромитись і відкладати: краще зробити цю осінь яскравою прямо зараз, бо повернення епохи стилю 2010-х невідворотнє і почалось вже на цих осінніх показах.

 

You know you love me,

XOXO, Gossip Girl