Home

8 б'юті-секретів візажиста Мерилін Монро, які зробили з неї ікону свого часу

 Він був з нею поруч протягом усієї її карколомної кар'єри, починаючи з дебютного фільму Monkey Business в 1952 році і закінчуючи останнім макіяжем, який він зі сльозами на очах виконав у день її поховання в 1962 році.

 

Аллан «Уайті» Шнайдер — особистий візажист, стиліст і близький друг Мерилін Монро, відповідальний за перетворення звичайної дівчини на сексуальну красуню, якою захоплювався весь світ. Розповідаємо про головні б'юті-трюки майстра. Ще задовго до того, як Кім Кардаш'ян та її візажист Маріо Дедиванович не на жарт схвилювали соц.мережі усілякими контуруваннями, стробінгом та хайлайтингом, була інша, не менш знаменита пара зі своїми секретами краси.
 

У Голлівуді Аллан «Уайті» Шнайдер завжди значився як особистий візажист, стиліст і близький друг Мерілін Монро. Вперше вони зустрілися у 1946 році, коли та вдало пройшла перші у її житті акторські проби на студії 20th Century Fox. З того часу Аллан взяв на себе відповідальність за її макіяж як на зйомках, так і в житті. Він був з нею поруч протягом усієї її карколомної кар'єри, починаючи з дебютного фільму Monkey Business в 1952 році і закінчуючи останнім макіяжем, який він зі сльозами на очах виконав у день її поховання в 1962 році. Всі ті легендарні образи, які й досі служать джерелом натхнення та об'єктом захоплення, його золотих рук справа. Ми дізналися та зібрали разом кілька професійних секретів містера Шнайдера та його музи — вони, що найцікавіше, актуальні й досі.

  

1.Перед тональним кремом Аллан завжди наносив тонкий шар вазеліну, щоб зволожити шкіру та надати їй сяйва у променях софітів. У наш час, коли вибір тону через його асортимент може обернутися невеликим головним болем, такий спосіб не особливо підходить. Але ігнорувати вазелін як підручний хайлайтер, не варто - на вилицях і під бровою він виглядає чудово (можливо).


2.Об'єм губ. В епоху, коли губи ще не збільшували ін'єкціями, заради пухлості доводилося йти на хитрощі та використовувати не менше п'яти засобів різних відтінків. Для ілюзії глибини Аллан малював контур губ олівцем шоколадного відтінку. Олівцем цегляного кольору штрихував губи від периферії до центру. Олівцем яскраво-червоного кольору, рухаючись із центру, змішував усі відтінки разом. Щоб не порушувати відтворену глибину та об'єм, він орудував олівцями біля контуру найакуратніше. Ставив крапку в центрі нижньої губи кремовим хайлайтером і завершував процедуру нанесенням зверху жирного бальзаму для губ (саме бальзаму, а не блиску).


3.Вологий макіяж очей на той час вважався верхом сексуальності. Без металізованих текстур, Аллан просто брав і наносив тонкий шар вазеліну або кокосового масла поверх компактних тіней для повік.


4.Секрет білих тіней. За актрисою Гретою Гарбо помітили один make up трюк, який Аллан вдало використав і зі своєю музою. Для помітного погляду досить розтушувати білі тіні (пудрові), а у внутрішні куточки очей поставити по точці тіней такого ж відтінку, але тільки перламутровою текстурою.Він завжди комбінував кілька відтінків підводки для очей - промальовував контур одночасно чорною і коричневою підводкою, білою підводкою виділяв війковий контур зсередини і зовнішній куточок, а всередині очей ставив по парі червоних крапок - це надавало білкам яскравість або білизну.


5.Візуально зменшити ніс. Хоча Мерилін Монро і зробила вимушену ринопластику, їй здавалося, що ніс занадто великий. Для корекції цього недоліку візажист просто торкався рожевими рум'янами кінчика носа.

 

6.Накладні вії ця парочка завжди безжально кромсала рівно наполовину, приклеюючи їх лише із зовнішнього боку. Це дозволяло зробити очі подовженими та мигдалеподібними.


7.Форма брів річ, звичайно, дуже індивідуальна, але Аллан завжди інтенсивно виділяв їхню форму, ювелірно промальовуючи «трикутність». Насамперед, щоб зменшити широту чола у зіркової клієнтки. У такому разі цей трюк працює, у всіх інших вимагає уваги, щоб уникнути зайвого будиночка.