Home

Українські бренди, які завойовують серця світових зірок

матеріал підготувала Ципуненко Олена

Українські бренди все більше поширюються по всьому світу, непомітно, але впевнено завойовують серця зірок світового рівня, та деяких з них можна побачити на різноманітних заходах в образах, які відзначаються унікальністю та підкреслюють неповторний шарм й індивідуальність кожної зірки.

 

«Cultnaked» (Мері Фуртас)

 

Бренд одягу Cultnaked створений в 2018 році у Львові під керівництвом Мері Фуртас. «Ми започаткували бренд, вклавши 35 000 євро від друзів і родини», — каже засновниця. «Протягом восьми місяців ми повернули все, а потім ще й трохи».

Cultnaked переосмислює вечірній одяг як місію, створюючи одяг, який поєднує комфорт, стиль і красу. Підібрані колекції відмовляються від звичайного, розглядаючи кожен предмет як унікальний проект, який проходить суворе тестування. Бренд пропонує стійку та сексуальну альтернативу для тих, хто шукає автентичності у своєму гардеробі. З моменту свого старту, став помітною силою на глобальному ринку одягу для вечірок. Через тиждень після початку повномасштабного вторгнення CULTNAKED отримав запит від найбільшого ритейлера у Сполучених Штатах – Revolve. Через п’ять років після запуску він став відомим, як бренд вечірнього одягу преміум-класу, відомим своїми фірмовими комплектами зі штучної шкіри, топами, міні-шортами та блискучими сукнями. Світові зірки звернули увагу на цей бренд і не раз були помічені в ньому, такі як: акторка Марґо Роббі в шкіряній сукні, модель Гейлі Бібер в міні спідниці, модель Кендалл Дженнер в комплекті з топу та штанів та інші.

 

GUNIA Project (Наталя Каменська, Марія Гаврилюк)

 

GUNIA — бренд виняткових речей, які виробляються на ресурсі української та світової культур. У 2016 році починали з лінійки гуцульських шуб – гунь, від чого бренд і отримав свою назву. Через рік з'явилася лінійка хусток, яку Наталя робила вже разом із Машею Гаврилюк (у такому складі бренд працює і зараз). Принти на шовку обігравали орнаменти рушників ХІХ століття. GUNIA у своєму створенні відтворює естетику різних історичних періодів та сприяє оживленню та розвитку традиційних ремесел. Кожна річ виготовляється в майстерні бренду або вже існуючих артизанальних майстернях у країні. Усі вироби представляють собою унікальні дизайнерські творіння, які об'єднують в собі сучасний підхід, базований на традиціях старовинних ремесел. У 2019 році Gunia Project у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва представив лінію посуду і аксесуарів зі скла і кераміки. На тарілках красувалися обличчя ангелів і святих – як на буковинських іконах, написаних на склі. Вази і підсвічники з гутного скла прикрасили кольоровими пташками. Вироби бренду придбала навіть підприємниця-мільярдерка - Кайлі Дженнер, опублікувавши фото на сторінці в Instagram де налічується майже 400 мільйонів підписників, показуючи гарно сервірований стіл з керамічного посуду з колекції Indigo від Gunia Project.

 

Olēnich (Яна Оленіч)

 

Український бренд повільної моди Olēnich заснований Яною Оленіч у 2016 році пропонує ідеально підібрані речі гардеробу, виготовлені з високоякісних матеріалів. Віра дизайнера в моду без жорстокості є основою колекцій, тому використовуються вироби з екошкіри, штучного хутра й альтернативних натуральних волокон. Американська співачка та акторка Селена Гомес була помічена в шкіряному тренчі від Olēnich на зйомках третього сезону серіалу “Вбивства в одній будівлі” у Нью-Йорку.

 

BEVZA (Світлана Бевза)

 

BEVZA – незалежний бренд заснований у Києві модельєркою Світланою Бевзою у 2006 році, що створює колекції, які характеризуються простими, чистими силуетами. Зосереджуючись на елегантності та витонченості, Bevza приносить новий вимір високому мінімалізму. Оновлені українські мотиви - це ще один аспект, що відзначає бренд. Засновниця та креативна директорка, завдяки дослідженню національної спадщини, вправно працює з етнічними символами і культурними кодами, перетворюючи їх у сучасний контекст. Світлана Бевза — найкращий дизайнер жіночого одягу за версією національної премії Best Fashion Awards (2013, 2019), дизайнер року за версією Elle Style Awards (2018). Також у 2023 році Світлана відвідала Бал інституту костюма Met Gala у Нью-Йорку. Такі знаменитості як Джіджі Хадід (американська супермодель), Белла Хадід (американська супермодель), Дакота Джонсон (американська акторка), Дженні Кім (південнокорейська співачка з гурту BLACKPINK) обирають речі від BEVZA.