Home

Глибоко вдихни та налаштуйся. Поширені міфи про медитацію.

матеріал підготувала Валерія Скопець

Більшість людей вважають, що медитація- це дуже складно та всього лише марна трата часу. Цей матеріал підготовлений саме для того, щоб розвіяти всі міфи сто_совно медитації й розповісти, як все відбувається на_справді.

  

Перший міф: медитація- це спосіб втекти від проблем. Насправді, медитація заспокоює, дає сили для вирішення не_гаразд. Завдяки медитації, у людини з’являються нові навички, справлятися з труднощами стає легше. Розвивається здатність приймати ситуацію такою, якою вона є, та діяти усвідомлено, замість того, щоб нервувати, кричати і псувати стосунки з людь_ми.

 

Другий міф: медитація займає безліч часу. Така думка виникла, через те, що раніше програма медитації була розроблена для людей, які можуть тренуватись цілий день, бо не було інакших справ, але зараз-це зовсім не так. Щоб, до_сягти перших ефектів в медитації, потрібно лише 15-20 хвилин у день, така медитація на увагу покращує здатність приймати правильні рішення, а тренування розуму допомагає швидше від_новлюватись після стресових ситуацій.

 

Третій міф: необхідно бути релі_гіозним, щоб практикувати ме_дитацію. Медитація, як практика, дійсно походить з буддійських й інду_їстських релігій, але вона не має 50 ніяких релігіозних зав’язків і не потребує ніяких переконань для покращення свого фізичного і психічного здоров’я. Будь-хто може самостійно керувати процесом медитації і вирішувати, як само вона буде відбуватись і для цього, не потрібні спеціальні духовні переконання.
 

Четвертий міф: медитація лише для літніх людей. У дійсності, медитація - універсальна і приносить користь у жит_тя будь-якої людини, не залежно від віку. Кожен може почати ме_дитувати з будь-якого віку, але краще починати у більш усвідом_леному періоді, приблизно з 9-10 років і впродовж усього життя.

 

П’ятий міф: медитувати потрібно лише в позі лотоса. Ми часто бачимо, як у фільмах, відео або ж на фото люди сидять в позі лотоса і саме тому, у багатьох склалося враження, що не_обхідно сидіти лише в такому положенні. Насправді ж, зовсім не обов’язково. Під час медитації, необхідно, щоб тіло було розсла_бленим та в тонусі одночасно. Цього можна досягти і сидячи на стільці, під час ходьби або ж просто стоячи.

 

Шостий міф: медитація - це складно. Насправді, медитація - це і не складно, і не просто. Медитація - це навик з управління своєю увагою, який необхідно розвивати, він такий же, як навик водіння машини або грі на музичному ін_струменті. Складність може виникнути в необхідності відкинути всі зайві думки. Але, немає нічого неможливого, якщо є бажання навчитися чомусь новому, то потрібно брати і робити це, тільки тоді буде легко.