Home

Чи потрібен футбол під час війни?

матеріал підготувала Большакова Анастасія


Футбол, і взагалі спорт - є  важливим у будь-який час. Саме спорт ще більше об‘єднує людей, дає змогу відволіктися від війни та хоч трішки відчути ті емоції, які люди могли відчути у довоєнні часи. 

 

Навіть деякі військові слідкують за футбольними матчами нашої збірної, командами, які потрапили в Лігу Чемпіонів та в Лігу Європи та за УПЛ. Футбол допомагає розрядитися та перенестися у мирні часи, хоча б на 90 хвилин.


Футбол-найпопулярніший вид спорту у світі, а для України-це ще й інструмент, за допомогою якого ми показуємо на весь світ ситуацію в нашій країні та не даємо забути про війну. Футболісти у своїх соц. мережах публікують усі події, щоб поділитися зі своїми іноземними колегами, підіймають український прапор на європейських стадіонах та грають у благодійних матчах з відомими європейськими клубами.

 

Через загрозу повітряних обстрілів та нальотів футбол на стадіоні з вболівальниками проводитися не буде. Саме тут стають в нагоді різні спортивні ресурси, де можна переглядати матчі. Платформи, на яких транслюється футбол та букмекерські контори також дають вагомий внесок, адже саме вони допомагають нашій країні економічно. Більше того, деякі з них певний відсоток свого прибутку віддають на потреби держави, людей та на допомогу ЗСУ. Тому таким чином кожен глядач вносить свій вклад у нашу перемогу.

 

На додаток до цього, багато футболістів займаються волонтерською діяльністю та фінансово підтримують наших військових, постраждалих внаслідок війни та забезпечують біженцям житло за кордоном.

 

Тому сміливо можна сказати, що футбол під час війни потрібен, адже за допомогою нього з‘являється ще безліч способів допомогти нашій країні та наблизити перемогу.