Home

Вільні відносини, як особистий вибір, а не виклик суспільству

матеріал підготувала Григорчук Олександра

Вільні відносини набувають все більшого розголосу з кожним днем. Хтось їх засуджує, а хтось підтримує. Тема, яка є дуже дискусійною, та провокативною.

Вільні відносини, можуть поділятися на багато підпунктів. Вільні в плані моральних цінностей, сексу та спільного часу. Тут не існує обмежень формату, кожен союз обирає свою інтерпретацію поняття "вільні відносини". Психологи запевняють нас, що зацікавленість у вільних відносинах говорить про неготовність до створення сім'ї та відповідальності. Але ніхто не говорить, що вільні відносини мають дуже велику відповідальність. Вільні відносини - це структура де в умовах без обмежень, два партнера почувають себе комфортно та кохають один одного.    
 

У багатьох заявляється питання стосовно інтимних зв'язків.

«Це зрада! Так не можна!»                                                

«Я у вільних відносинах, але сексуальні зв'язки це табу!»

 

Ось після таких висловів ми бачимо повний масштаб відповідальності, тому що партнерам треба домовитися та обговорити усі деталі та тонкощі відносин на самому початку. Для когось не припустимий секс, а для когось спілкування с конкретною особою. Вільні відносини, це про довіру та чесність, а не про зраду. І на основі спільних висновків будуються вільні відносини з певними кордонами.

Так, вам не почулося, у вільних відносинах також є кордони. І ці кордони ви будуєте самі, їх масштаби залежать від вас, і в цьому краса цих відносин. Ви створюєте комфортні умову без осуду за свої дії.

 

Якщо у нас є інші партнери, чи може взагалі існувати кохання?

Звичайно так і ніяк по іншому! Кохання безмежне, і воно буває різних форматів. Ви ж не кохаєте своїх друзів, так само як маму. Звичайно ні, бо любов буває різна. Так чому не застосовувати цей приклад і далі. Чому, я можу кохати тільки одну людину і бути в сексуальних відносинах тільки з ним?

Давайте відкриємо очі і подивимось на світ реалістично. Секс далеко не завжди говорить про наявність кохання. Ми не можемо сказати, що сексуальні зв'язки є гарантією щирих почуттів до партнера. Пристрасть це інше почуття, це не кохання, і це важливо знати.

Можливо зараз для вас це виглядає як виправдовування зради, але ні.

Зрада - це приховувати вчинки та емоції, які є поза межами кордону який ви спільними зусиллями побудували. Якщо, для вас пристрасть не є синонімом слова "кохання" , і ви будуєте вільні стосунки, то ваші різні сексуальні стосунки є в межах ваших особистих кордонів. Кохати у вільних стосунках це необхідність. Саме на коханні будуються вільні стосунки, тому що не дивлячись на різні зв'язки з іншими людьми, вас завжди тягне до вашого партнера, тягне не тільки на сексуальному рівні, але і на фізичному та духовному.

 

А що скажуть люди?

Ох, як мені набридло це питання. Іноді мені здається, що це питання ніколи не покине наше життя. Вам повинно бути всеодно, тому що ваше життя одне, і ви повинні жити його щасливо, і ніхто не має право на осуд вашого щасливого життя.

Чому ви не можете жити комфортно для себе? Можете, і я вам скажу навіть більше, ви повинні. Ви повинні жити так як комфортно вам, а не вашій мамі чи сусідці. Завжди пам'ятайте, що крім людей які вас засуджують, завжди будуть люди які вас підтримають. Як правило, таких людей ви бачите не одразу, але вони є, і ви обов'язково їх зустрінете. Забудьте про стереотипи та фрази бабусь, що жінка повинна обрати собі чоловіка один раз і на все життя, це єдиний шанс. Ніби, це твій єдиний вибір на усе життя, іншої можливості не буде.                    
 

Не існує ліміту на кохання!

Якщо ви відчуваєте себе не комфортно, ви завжди можете це змінити, ви повинні жити щасливе життя, і не важливо скільки спроб ви ще зробите. Головне робіть кроки до свого комфортного життя, і не рахуйте кількість спроб, помилок та кроків. Життя іде, і ми ідемо разом з ним. Розширюйте особисті кордони до тих пір поки вам не буде комфортно, і зовсім не важливо чи вийде це за кордони суспільства. Це особисто ваше життя, ваш вибір, і тільки ви можете вирішувати свою долю. Ми живемо в сучасному світі, де вибір є найбільшою цінністю людини. Ми повинні поважати вибір кожного, та не обмежувати його у власних бажаннях.

Відносини будь-якого формату - це ключ до змін. Кожен в житті обирає свій формат відносин, але не існує обмежень. Кохання не існує в спеціальних умовах.

 

Вільні відносини - це велика відповідальність перед один одним, це довіра та кохання, це повне прийняття себе, партнера та особистих кордонів. Будуйте відносини в межах кордонів які є для вас комфортними, та пам'ятайте що ви завжди можете змінити ці кордони.

Тому, кохайте один одного, у будь якій формі та забувайте про стереотипи, і пам'ятайте, що все що робить вас щасливими має право на існування!