Home

Засудження кордонів молоді та нав'язування стереотипного життя

 матеріал підготувала Григорчук Олександра

Ви помічали що багато поглядів молоді та старшого покоління (після 31-го року) категорично не збігаються. Чи замислювались ви що ж є причиною цього протиборства ?

 

Звичайно, можна сказати, що старше покоління просто не встигає за трендами та не може так швидко пристосовуватися в нові реалії, на відміну від молоді, які постійно генерують ідеї, щось створюють та не стоять на місці. Можна знайти мільйон пояснень та причин, але все це не те. Усі ці причини поверхневі.

Так де тут корінь протистояння?

Давайте розбиратися разом та зануримося у проблему глибше. Формування особистості відбувається з народження, і я не даремно вказала що старше покоління після 31-го року.

31, вам це число нічого не нагадує?

Це число є дуже важливим для всіх українців, а на сьогоднішній день, це число яким ми пишаємося, та за продовження якого ми боремося. Я думаю усі зрозуміли, що саме 31 рік, наша рідна Україна є Незалежною державою.

Так до чого я веду?

Насправді все дуже просто!

Саме в період цих 31 року, зростає нове, вільне покоління. Вільне в своєму виборі, словах та бажаннях. Молодь росте з шаленим ентузіазмом та жагою до життя. Вони не ставлять собі за мету здобути освіту до 21 року , та обрати професію на все життя. Вони не думають, що в житті є тільки одна спроба щось обрати, вони не бояться покинути все, та почати все з нуля. Вони приймають будь яку орієнтацію, та не поділяють людей на певні категорії. Молодь започатковує нові молодіжні рухи, субкультури, та йдуть проти системи, частина якої залишилась від Радянського Союзу. Так, саме за це їх старше покоління і засуджує, тому що вони надто вільні. Вільні з самого народження, їм не потрібно було чекати на свої права. Вони їх мають з самого початку. В той час як старше покоління думало про майбутнє, та фільтрували свою розмову для особистої безпеки. Ми знаємо, що не страшно почати усе спочатку в будь-якому віці. У нас немає головної цілі, у вигляді особистої квартири до 25 років. Ми мислимо масштабніше, хтось хоче побудувати світову компанію, хтось заснувати свій бренд, а хтось взагалі побудувати ракету.

Чи помічали ви одну цікаву деталь, яка працює завжди.

Варто тільки почати розповідати старшому поколінню про свої мрії та цілі, як у відповідь чуємо сміх та фрази по типу: "зніми свої рожеві окуляри", "краще б думав про майбутнє", "не кажи дурниць".

Наші цілі, мислення, ідейні погляди та ставлення до життя відрізняються, і це нормально. Ми зростали у різні часи, а головне при різній владі.

Ви помітили як сьогодні, на момент війни "загублене покоління" (так старше покоління називає молодь), першим стало на оборону своєї країни, своєї незалежності та свободи. Це небажання підкорятися, та віддавати свої права та свободи. Бо кожна молода особистість розуміє, що найвищою цінністю людства є свобода, і втрачати її ми не збираємося.

 

Звичайно є люди з старшого покоління, які своєю вільною душею завжди прагнули до свободи, і коли нарешті її отримали мають можливість робити все, чого їх душа бажає.

  

Що робити молоді з старшим поколінням?

Нічого, як би дивно це не звучало. Але молоді просто потрібно прийняти це як факт, тим паче нам це під силу. Ми повинні розуміти одне, що ніхто не може зламати нас, наші бажання, та мрії. Ми завжди повинні йти до своєї мети незважаючи на критику.

Тому, живіть вільно з вільними думками!