Home

Чому жінкам важлива робота над собою?

З кожним днем збільшується кількість жінок, від яких можна почути фразу: "Мені ще потрібно попрацювати над собою". Але, що ж має на увазі поняття "робота над собою" і чому прекрасні дами вважають це необхідністю?

 

Кожна жінка проводить роботу над собою по-різному: хтось змінює характер, хтось зовнішність, хтось працює із самооцінкою і любов'ю до себе. І все це є результатом думок про те, що змінюючи себе та отримуючи нові знання вони можуть отримати заспокоєння, потреба в якому виникає через внутрішній дискомфорт кожної з них.


Більшість психологів стверджують, що бажання вдосконалити себе говорить про внутрішній конфлікт. Варто зазначити, що через це жінка не може адекватно оцінювати себе і приймати оточуючих. Зокрема й чоловіка, який поруч із нею. Таким чином, вона намагається змінювати і його, сама того не розуміючи.

 

Насправді ж, жінці не обов'язково кардинально працювати над собою, бо це вносить занепокоєння в її внутрішній світ і руйнує її зсередини, як особистість. Фахівці радять замінити роботу над собою на турботу про себе, тобто підкреслювати свої найкращі якості, природну красу, достоїнства та в жодному разі не дозволяти собі втратити ту саму "родзинку", що зародилася в кожному з нас.

 

Робота над собою не дасть відчуття впевненості та досконалості, а лише додасть багато комплексів. Тому, важливо приймати себе таку, як є, і саме це допоможе жінці набути необхідних сил і впевненості в собі.


матеріал підготувала Катерина Груднєва