Home

Любов до себе крізь призму буття чи як закохати у себе весь світ

матеріал підготувала Катерина Груднєва


Любов до себе - фундамент щасливого життя. Однак, не всі використовують цей інструмент належним чином. Як полюбити себе й отримувати від життя максимум розповімо в цьому матеріалі!

  

Перш ніж почати тернистий шлях любові до себе, слід розібратися в причинах нелюбові та бути готовим до ретельного самоаналізу. На думку багатьох психологів, сприйняття себе формується ще в дитинстві, тож копати доведеться глибоко, адже більшість із нас зростала під гнітом недосяжних вимог і стандартів, унаслідок чого й ми стаємо дуже вимогливими до себе в дорослому житті.

 

Як розвинути любов до себе:


- Перестаньте порівнювати себе з іншими;

- Складіть портрет нового себе;

- Дозвольте собі помилятися;

- Використовуйте кожну можливість, надану життям;

- Ставте себе на перше місце;

- Проявляйте сміливість і боріться зі своїми страхами;

- Розвивайте почуття гумору;

- Вчіться бачити красу в простих речах.


Чому важливо любити себе і що дає така любов? Завдяки любові до себе кожен із нас прагне до кращого, щодня роблячи кроки на зустріч справжньому щастю. Поняття того, що вам вдалося полюбити себе, прийде раптово: ви почнете піклуватися про себе з радістю, а відстоювання особистих кордонів і боротьба з тим, що вас не влаштовує, відбуватимуться природно. Ви почнете отримувати справжнє задоволення від життя.

 

Ви - унікальна і саме в цьому полягає ваша цінність у світі. Не чекайте похвали від інших, хваліть себе самі і не переставайте рости над собою!