Home

6 порад як позбутися комплексів та не обмежувати себе у щасті

матеріал підготувала Катерина Груднєва


Кожен із нас рано чи пізно стикався з комплексами. Але, хтось навчився любити себе і не тривожитися, а когось вони щодня з'їдають зсередини, не даючи нормально жити і розвиватися. Про те, що таке комплекси, звідки вони беруться і як їм протистояти дізнаєтеся у цьому матеріалі!

 

Комплекси являють собою спотворену думку про себе, яка несе за собою емоційний стрес, низьку самооцінку, погіршення якості життя і навіть може втягнути людину в депресію.
Фахівці пояснюють, що комплекси з'являються через зміни психічних функцій людини в її головному мозку, однак, так само їм властиво зароджуватися ще в дитинстві.


Часто внутрішні комплекси стають перепоною до щасливого, безтурботного життя, саме тому ми підібрали кілька порад, що можуть допомогти Вам впоратися з ними:


  • Знайдисвою родзинку
    Комплекси забирають почуття впевненості, але якщо знайти родзинку, яка буде, навпаки, додавати тобі її?
  • Перестаньнаслідувати когось
    Мати кумира зовсім непогано, але не варто порівнювати себе з ним. Ти - окрема особистість, за плечима якої стоїть особистий досвід, нехай навіть і гіркий!
  • Спробуйщось нове
    Можливо, спробувавши щось нове, ти розкриєш у собі талант, про який навіть не здогадуєшся іІ саме він допоможе тобі досягти всього бажаного?
  • Станьвпевненішою у собі
    Впевненість у собі - невід'ємна складова щасливої людини. Важливо усвідомити, що без неї дуже важко досягти будь-якої мети в житті та розуміти потребу в старанній роботі над собою!
  • Виходьіз зони комфорту
    Часто ми боїмося виходити зі своєї зони комфорту з різних причин: осуд і глузування оточуючих, страх провалу і невдачі, відсутність підтримки і так далі. Але, тільки та людина, яка не боїться йти на ризики, стає в результаті щасливішою за всіх!
  • Звернисяза допомогою до психолога
    Психолог - людина, яка не тільки тебе вислухає, а й допоможе впоратися з твоїми проблемами, опрацювавши їх максимально безболісно і при цьому ефективно. Тож, не варто боятися чи соромитися звернутися до фахівця, якщо відчуваєш у цьому потребу!

Як визначити в собі людину, яка зуміла позбутися комплексів? Вона впевнена в собі, в першу чергу. Не боїться критики оточуючих, тому вільно самовиражається в суспільстві. А те, що є її мінусами, які неможливо виправити, вміє приймати і рухатися далі. Водночас тих, які можна прибрати, позбувається, розвиває та покращує себе.

 

Головне, не дати комплексам зруйнувати ваше життя, обмежуючи можливості. Приймайте їх, опрацьовуйте і не зациклюйтеся на тому, що можна змінити. Головне, вірте в себе, свої сили і пам'ятайте, що все у ваших руках!