Home

Медитація - це короткий шлях до спокою.

матеріл підготувала Нечепоренко Вероніка


Через перенасиченість сучасного життя ми втрачаємо внутрішню гармонію. Відчуття суму та апатії стає буденним, а мозок відмовляється розслаблятись. Заспокоїти свідомість можна шляхом самозаглиблення, тобто медитуванням. Медитація це концентрація уваги: на диханні, запаху, зображенні чи навіть фізичному відчутті. Завдяки цьому можна спостерігати за перебігом подій всередині себе, а значить контролювати себе.

  

Для цього не потрібне спеціальне обладнання чи сідати у позу лотоса. Медитувати можна у будь-якій комфортній позі: лежачи, сидячі у кріслі чи на підлозі. Важливо закрити очі, сконцентруватись на диханні і уявити приємну картинку. Піщаний пляж, ліс, джунглі - все чого лише можна забажати.

 

Звільнитись від думок не так легко, тому на початку медитація може тривати 5-10 хвилин, але чим більше практики тим довше можна усвідомлювати свій стан зсередини.

 

З часом стан спокою і усвідомленості приходить і у повсякденне життя. Негативні емоції поступово почнуть проходити крізь «фільтр» самоконтролю.

 

Медитація може стати як чудовим початком дня, так і хорошим його завершенням. Зранку корисно медитувати для отримання енергії і устаткування думок, ввечері для розслаблення і зняття втоми. Також корисно виділити час для медитації перед прийняттям важливих рішень, щоб привести свідомість у спокій і відкинути імпульсивність дій.

 

Ефект від медитації був вивчений наукою і вона допомагає:


- Покращити ментальну активність

- Поліпшення концентрації

- Зняття стресу, напруги і тривожності

- Покращення самоконтролю

- Контроль над емоціями

- Заряд енергії

 

Все що треба - це розслабити тіло, сконцентруватись і витіснити думки!