Home

Чого чекати випускникам 2023 року, або НМТ, серія друга

матеріал підготувала Токарь Валерія

 

Національний мультипредметний тествипробування, до якого готуються всі абітурієнти цього року. Минуле літо принесло нам нові 3 літери, від яких у жилах випускників холоне кров. Тоді ніхто не мав чіткого уявлення про екзамен, як він проходитиме.


Питань виникало більше, а от відповідей знаходилося все менше. Всі були налякані війною, але й не забували про те, що формують майбутню націю нашої держави.

 

НМТ-2023, як і торішній, матиме у своєму складі 3 предмети. Проте якщо у 2022-му предмети були визначені, то на цей раз третій учасник обирає самостійно серед історії України, іноземної мови, фізики, біології або хімії.

 

Тестування проходитиме в один день, час на виконання трьох блоків завдань збільшений від 120 хвилин до 180. Кількість сесій цього року, навпаки, зменшилася, оскільки на спеціальну сесію минулого разу прийшло дуже мало абітурієнтів.

Також змін зазнали й завдання. У предметах, які були на НМТ-2022, збільшилася кількість завдань, а відповідно й тестові бали. НМТ для інших предметів були розроблені.


До НМТ, як і до ЗНО треба готуватися. На це витрачаються не лише зусилля, а й нерви. Проте цей процес можна полегшити, дотримуючись простих порад.

  1. Розробіть чіткий план підготовки, враховуючи вашу швидкість вивчення теми.
  2. У разі повітряної тривоги без зайвої паніки пройдіть до укриття, взявши з собою підручник. Так час не буде витрачатись дарма.
  3. Під час відключень світла намагайтеся відпочивати від навчання та думати про речі, які доносять посмішку на обличчя.
  4. Робіть перерви між змінами предметів.

 

Насправді НМТ не такий страшний, як здається. У 2022-му нас охопила невпевненість за власну безпеку, життя й рідних. Чітке усвідомлення, що зараз формуються засади майбутнього, надихали абітурієнтів не зупинятися. Українська нація має дуже сильний стрижень усередині, що робить людський характер неймовірно міцним.

 

Саме він допомагає нам переживати темні часи і якнайкраще складати НМТ.