Home

Як перебороти страх самотності та почуватися комфортно наодинці з собою

матеріал підготувала Катерина Груднєва


Залишившись наодинці з собою, людина починає замислюватися про все, що її тривожить. І думка про страх залишитися самотнім лякає більшу частину населення планети. Про те, звідки з'являється страх самотності та як його подолати можна дізнатися в цьому матеріалі!

 

Страх самотності психологи визначають великою кількістю різноманітних термінів таких, як: аутофобія, еремофобія, ізолофобія, монофобія, однак, усі вони несуть у собі один і той самий сенс. Коли людина залишається наодинці з собою, то часто відчуває паніку і занепокоєння, тугу за спілкуванням із соціумом, доводячи себе до стану, коли цей страх не дає їй спокійно жити і приймати важливі рішення.


Часто причиною такого розладу стають травматичні переживання минулого. Наприклад, втрата близької людини, розлучення або переїзд в іншу країну. Але, важливо працювати з цим страхом для того, щоб не втратити розуміння своєї індивідуальності і продовжувати процес саморозвитку як зсередини, так і зовні.

 

Декілька порад для того, щоб побороти страх самотності:


- Навчіться бути наодинці із самим собою (у цьому чудово допоможе йога або медитації);

- Усвідомте свою цінність у цьому світі;

- Поставте собі цілі і чітко дотримуйтесь їх;

- Зосередьтеся на тому, що приносить Вам позитивні емоції;

- Частіше відпочивайте на природі;

- Не намагайтеся заглушити почуття самотності іншими людьми.

 

Перебороти страх самотності означає прийняти відповідальність за своє життя і перестати покладатися на когось. Таким чином, Ви навчитеся долати всі випробування, які підносить нам життя, винести з них урок, що в майбутньому обов'язково допоможе досягти успіху в обраній сфері діяльності. Так само це допоможе Вам навчитися отримувати задоволення від життя, перебуваючи наодинці з собою, і випромінювати промені щастя в цей злий та похмурий світ!