Home

Книжки, які повернуть тебе до життя

матеріал підготувала Ляля Алфімова


Підбірка, що надихає — допоможе залікувати рани та стане твоїм гарантом власних перемог.

 

24 лютого травматично вплинуло на всіх людей без винятку, а особливо це торкнулося жінок, на плечі яких звалилося як ніколи багато. Натомість навіть до великої війни усталені стандарти грали з нами неприємний жарт. Тож де віднайти сили та натхнення? На що варто звернути увагу або відкинути в житті? Де починається відлік до своєї перемоги?

Невпевненість, недооціненість, надмірна критика, перепрацювання та незадоволення власним життям — це все стосується тебе, вибору, який ти робиш кожного дня.


Змінити сумну буденність та поринути у шалений ритм власного життя, якого ти прагнеш —  реально.


«Чемні дівчата не сидять у просторих кабінетах»

Лоїс Френке

 

Докторка наук Лоїс Френкел, президентка консалтингової компанії Corporate Coaching International, розповідає про перспективи жінок та проблеми побудови кар’єри в книжці “Чемні дівчата не сидять у просторих кабінетах”. Лоїс пише, що ви можете обрати силу й емансипацію або прислуговувати, замовчувати власні бажання надалі. Авторка книги послідовно розглядає 133 помилки, яких припускаються жінки під час виконання завдань на роботі, аналізує їх та пропонує вихід. Френкел пояснює, як поводитися в багатьох робочих ситуаціях, вибудовувати особистий бренд через спілкування та одяг. Висновки, зроблені під час прочитання цієї книги, стануть для вас спасінням у питаннях розвитку власної сміливості, кмітливості, впевненості, підняття продуктивності праці, наполегливості у власних бажаннях тощо.


«Чемні дівчатка потрапляють у Рай, погані - куди забажають»

Уте Ерхардт

 

Наша авторка пропонує у ролі додаткового примірника прочитати Чемні дівчатка потрапляють у Рай, погані - куди забажаютьУте Ерхардта. Ці дві книжки прекрасно доповнюють одне одну. Проте Уте, відомий німецький психолог, розвінчує міфи про «чемних дівчат» та доводить, що сліпе догоджання всім — це шлях в нікуди, дорога до особистісного згоряння. Автор наводить особисті історії пацієнток для розгляду проблем на прикладі з реального життя.


«Вільна»

Ґленнон Дойл

 

Теми виснаження  та втоми від життя торкається також і Ґленнон Дойл. У своїй книжці “Вільна” авторка переповідає власний шлях становлення себе, перешкоди з якими довелося зіштовнутися.  Історія Ґленнон Дойл показує шлях до розуміння багатьох важливих речей. Сила й функціональність сім’ї залежать не від її структури, а від здатності кожного члена родини бути залученим у спільне життя. А кожен із нас має право жити, довіряючи в першу чергу собі, встановлюючи власні межі й чинячи за своїми, а не нав’язаними оточенням принципами. Якщо ви  загрузли у хатніх справах, загубили власне бачення світу, то саме час звернутися до Ґленнон Дойл.


«Вони змінили світ. Видатні жінки України»

Наталя Шерстюк, Катерина Шаповалова

 

Останню книжку ми приберегли, адже вона слугує вишнею на торті, тобто нашої підбірки. Якщо тобі потрібна особистість, з якої можна брати приклад, то це саме те, що ти шукаєш.

«Вони змінили світ. Видатні жінки України». Варто зазначити, що книжка не тільки містить важливий контекст, але й гарно пропрацьований дизайн, що підкреслює її автентику. Над нею працювали українські письменниці Наталя Шерстюк та Катерина Шаповалова.


За що княгиню Ольгу шанують в усьому світі? Чи правда, що британська королева Єлизавета ІІ — нащадок київської князівни Анни? На що зважився могутній володар Османської імперії заради Роксолани? Ця книжка про найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Особисті історії мудрих правительок, меценаток і геніальних мисткинь — незламних, талановитих, особливих своєю силою духу жінок, успіх яких надихає і сьогодні.

Читайте книжки, будьте сильними та шануйте себе.