Home

Безпечний простір для дітей

матеріал підготувала Уляна Ілик


Діти - це наше майбутнє заради якого ми стараємось. Ми ведемо їх в садочок, школу, позашкільні гуртки, щоб вони розвивалися і шукали де їм відкритися, і як вони з раннього віку зможуть самореалізуватися, знайти своє покликання у житті.

 
З початком повномасштабного вторгнення безліч родин повинні були виїхати з рідних міст і починати життя заново виїхавши на безпечну територію. Для дорослих — це стрес, але для дітей незрозумілість і не усвідомлення до кінця ситуації. Для таких діток важливий соціум, а також місце де можна буде провести весело час і навчитися чогось нового.
Театральний гурток — це місце де дитина позбувається невпевненості, розкриває усі свої таланти. Сором’язливість починає зникати у дитини та вона впевненіше себе почуває не тільки на сцені, а також у звичайному житті. Хтось з них можливо завжди мріяв стати актором, але чомусь не зміг записатися на гурток у рідному місті.

 
У Львові для дітей внутрішньо переміщених осіб є можливість безкоштовно займатися у театральному гуртку і шукати в собі театрала.


Громадська активістка Уляна Ілик створила театральну студію «У схроні» для дітей з тимчасово окупованих територій, а також для львівських діток.

 
Це гурток де дітки бавляться розвиваючими іграми, вчать вірші та слова і готуються до виступів перед глядачами.