Home

ТОП-5: дивовижні місця України як з Pinterest

матеріал підготувала Березовська Еліна

 

Українська земля багата на неймовірні краєвиди. Кожен регіон славиться  атмосферними локаціями, краса та історія яких зачаровує. На превеликий жаль, не кожну ми зможемо відвідати, оскільки деякі знаходяться на тимчасово окупованих територіях, або навіть зруйновані, але їхня історія не менш цікава. Ми зібрали топ-5 місць по всій Україні про які варто дізнатися кожному – читайте у новому матеріалі.

 

Очолює наш рейтинг місце спокою та романтики у селищі Клевань, Рівненської області – Тунель кохання.

Назва звучить романтично, правда ж? А виглядає він не менш красиво. Тунель утворився за допомогою гілок дерев і зелені над залізничною колією. З ним пов’язано багато цікавих легенд. Тут надзвичайна аура, а колія – шлях для двох доль. Ох, а скільки освідчень в коханні чуло це місце!

 

Наступна позиція – українська Венеція на Одещині, місто Вилкове.

Місто Вилкове славиться своєю полуницею яка плодиться тут майже цілий рік. Вулицями в місті слугують канали, по яких можна переміщатися на човнах та гондолах, саме тому це українське містечко так сильно нагадує Венецію.
 


Кіровоградщина, урочище Каскади.

Пам’ятка розташована на річці Буки. На березі ростуть неймовірної краси квіти, також тут живуть рідкісні види тварин, а прозорість води милує око. Урочище - гідрологічна пам'ятка природи. Перепадом річки утворений водоспад. Це однозначно одне з найкрасивіших місць Кіровоградщини яке 100% варто відвідати.

 

Усім відомі, попри це не менш чаруючі Шацькі озера, Волинська область.

Шацький національний природний парк було створено для охорони понад 20 озер.  Перлина – озеро Світязь, найбільше та найглибше озеро природного походження в Україні. Озера ще називають «Блакитними очима Волині», тому що деякі біологи стверджують, що вода в них надзвичайно чиста. А заходи сонця тут вражаючі!

 

Останнє місце в рейтингу посідає печера «Млинки», що на Тернопільщині, оскільки це місце для тих, хто полюбляє саме активний відпочинок та квести.

Млинки – це гіпсова печера з лабіринтами. Тут можна побачити різноманітні кристали, пластинчастий гіпс та інші мальовничі печерні утворення. Рухатися у ній доволі складно. Відвідувачам в оренду надається спеціальний костюм який захистить від бруду під час проходження екскурсії, оскільки доведеться повзати на животі і не тільки.