Home

Лікування для героїв: Як програма #ВрятуйКінцівку боронить незалежність, повертаючи в стрій українців

Під час кровопролитної боротьби за існування цілісної України та відстоювання її незалежності, національна програма #ВрятуйКінцівку міжнародного благодійного фонду «Здоровʼя українського народу» стала незамінним партнером держави у забезпеченні допомоги постраждалим від війни, а саме - травм кінцівок. 

 

Благодійники зосередили свої зусилля на допомозі тим, хто не має можливості сплатити за дороговартісні та складні операції (військові та цивільні з вогнепальними травмами).


За даними кращих ортопедів-травматологів України, експертів програми, очікувана на сьогодні кількість можливих ампутацій кінцівок становить вражаючу цифру від 17 000 до 22 600. 


Саме завдяки роботі програми, кількість людей з ампутаціями в Україні буде меншою. 


Національна програма #ВрятуйКінцівку стала проривом у лікуванні поранених військових та цивільних осіб з травмами рук та ніг. 

В межах програми планується провести близько 15 тисяч операцій протягом трьох років. 


Допомога державі 


Лише 4-25 % потреб на лікування травм війни покриває держава в межах Програми Медичних Гарантій НСЗУ.

Фонд «Здоровʼя українського народу» здійснив рішучий крок у забезпеченні необхідної підтримки постраждалим, через реалізацію програми, спрямовану на порятунок кінцівок й фінансування складного лікування. Середня вартість врятованої кінцівки становить від 45 до 66 тис. грн. і дякуючи благодійникам, які кожного дня донатять на підтримку програми #ВрятуйКіцівку, фонду вдається покривати ці витрати. 

В черзі на операцію сьогодні знаходиться понад 3000 постраждалих.


Програма була запущена наприкінці червня 2022 року і за цей час понад 500 кінцівок було врятовано завдяки вчасному фінансуванню складних операцій.

 

Імпланти та девайси: нові можливості для відновлення руху


За трохи більше року реалізації програми понад 2000 кінцівок було врятовано шляхом забезпечення апаратами зовнішньої фіксації прифронтових госпіталів та лікарень України. 


У програмі працюють понад 100 кращих ортопедів-травматологів України, які поруч з 800 медичними сестрами кожен день проводять важкі, але вкрай необхідні хірургічні операції. Ми допомагаємо тримати “Медичний фронт” не тільки через постачання необхідних ортопедичних девайсів, інструментів та витратних матеріалів, але й через боротьбу з медичними помилками. В межах програми #ВрятуйКінцівку проведено понад 90 лекцій для лікарів, які висвітлюють найновіші методи лікування,- зазначає президент МБФ “Здоров’я українського народу” Сергій Сошинський.


За його словами, головною метою програми, яку підтримують більше 1000 медичних волонтерів є надання хірургічної допомоги тим, хто постраждав від складних травм.


Ортопедичні девайси, імпланти, ендопротези, апарати зовнішньої фіксації, а також кістковий цемент, біоскло, специфічні інструменти та інші витратні матеріали є дороговартісними і їх майже неможливо оплатити звичайним людям. Зважаючи на це,  фонд «Здоровʼя українського народу» звертається до свідомих українців, з проханням підтримати програму. 


Фонд активно співпрацює з обласними та іншими лікарнями, в яких вже вдалось профінансувати понад 260 операцій на суму понад 12 000 000 грн.


Програма #ВрятуйКінцівку активно залучає кошти від благодійників, бізнесу та іноземних донорів, але поранених у черзі на фінансування операцій по порятунку кінцівок щоденно стає більше. Саме тому надважлива допомога кожного у боротьбі за незалежність. 

 

Як отримати допомогу?


Якщо Ви, чи Ваші родичі, друзі та знайомі, потребують фінансування порятунку травмованих кінцівок кращими ортопедами-травматологами України, Ви можете долучитись до національної програми #ВрятуйКінцівку за умовами, розміщеними на сайті. 

Важливо усвідомити, що поранені виграли для кожного з нас час, аби ми могли жити. 

Важливо всім нам продемонструвати єдність та готовність донатити на підтримку здоров’я кожного, хто постраждав за нашу незалежність!
Підтримати програму можна тут.