Home

ТРИ УКРАЇНКИ ПОТРАПИЛИ ДО СПИСКУ НАЙБІЛЬШ ВПЛИВОВИХ ЖІНОК СВІТУ

BBC оприлюднила список зі 100 жінок, які надихають та впливають на світ у 2023 році. До нього потрапили 3 українки: письменниця Оксана Забужко, радниця з питань кліматичної політики Ірина Ставчук і фахівчиня у сфері захисту прав дитини Олена Розвадовська.

Цьогоріч у списку також з’явилися такі жінки: правозахисниця Амаль Клуні, голлівудська кінозірка Америка Феррера, ікона фемінізму Глорія Стайнем, колишня перша леді США Мішель Обама і володарка «Золотого м`яча» Айтана Бонматі. З повним переліком можна ознайомитися тут. 


Оксана Забужко

 

Оксану Забужко назвали однією з найвидатніших письменниць, поетес та інтелектуалок України. Також згадали про найбільш популярні романи авторки: «Польові дослідження з українського сексу» та «Музей покинутих секретів».


Ірина Ставчук

 

Провідна експертка з кліматичної політики. Нещодавно Ірина почала співпрацювати з Європейським кліматичним фондом, в якому займається українськими програмами, спрямованими на розробку екологічно чистих та стійких до зміни клімату рішень для повоєнного відновлення країни.

«Наше завдання — зробити все можливе у ситуації, в якій ми опинилися. Я дотримуюсь слів святого Франциска Ассізького: "Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо. І раптом ви зрозумієте, що втілюєте в реальність неможливе"», — зазначає Ірина Ставчук. 


Олена Розвадовська

 

Олена Розвадовська заснувала благодійний фонд «Голоси дітей», який надає психологічну підтримку дітям, що постраждали внаслідок бойових дій. Нині там працює понад 100 психологів у 14 центрах, є також безплатна гаряча лінія. Фонд допоміг десяткам тисяч дітей та батьків.