Home

DJ Alex Frey

 

Алексе, як ви прийшли до діджеїнгу? Що стало поштовхом до опанування цієї професії? 

Любов до музики була присутня в моєму житті з раннього дитинства, а коли я був виконавцем групи «Джем-сі», ми багато їздили по світу з виступами, тому, коли я спробував стати за вертушки, зрозумів, що це «любов с першого погляду».


Що вас особисто надихає в музиці? Чи є ідоли, кумири, на яких намагаєтеся орієнтуватися?

Мене в музиці надихає її багатогранність, завдяки їй я можу надихати і влаштовувати для людей атракціон емоцій. Ідолів немає, але дуже захоплююсь артистами , які багато в чому вплинули на мою творчість. Це Джеймс Браун, Майкл Джексон, Арета Франклин і багато інших, це та музика, на якій я ріс. 


А що найскладніше в роботі діджея? З якими проблемами стикалися?

Особисто для мене, людини, яка любить вставати о 5 ранку, іноді потрібно багато імпровізації, щоб не збивати свій режим після вихідних.


Що ви робите, щоб залишатися в тренді? Чи існує взагалі для вас таке поняття, як тренд, або все ж намагаєтеся створити свій власний стиль «поза часом»?

Мені здається, більш правильний варіант — це коли dj чує грув незалежно від жанру і може дати публіці те, що їй потрібно в певний момент часу у певній атмосфері.


Тусовки стали для вас роботою. Чи відвідуєте заходи, якщо не виступаєте на них?

Так, але дуже рідко, бо в той самий час я часто граю в іншому місці.


Що ніколи не будете грати ні за які гроші? Чи є якісь табу в музиці? 

Не люблю важку музику, тому що її складно сприймати, так само як і важких людей.


Якісь цікаві курйози були у вас на заходах? 
Так, за роки кар’єри бувало багато різного, наприклад, коли я грав у «НЕ Луврі» і випадково зачепив ніжку на діджей плейс (щоб ви розуміли, діджей плейс там був зроблений у вигляді античного візка з великими колесами), і коли він почав їхати вперед і падати, я ледве встиг зловити його, а вага візка, щоб не збрехати, десь 70 кг. Уявіть картину: ти показуєш очима адміністраторам, що щось не так, а вони думають, що я здумав їх дурити, взагалі весело вийшло, але все, слава богу, закінчилося добре.

 

А де в Києві вас можна побачити-послухати?
Якщо ми говоримо про найближчі три місяці, то це «Бездельники», Bao, Soho, 11 mirrors, Hedonist. Що стосується останнього місяця зими, то це тур на Балі. Тож якщо хтось планував провести щасливий лютий, ласкаво просимо: у нас там заплановано багато позитивних івентів.