Home

Investhub

Олесь Вареник — бізнесмен, інвестор, адвокат, експерт фондового ринку, громадський діяч, президент інвестиційного клубу Investhub.

 

Ви президент інвестиційного клубу Investhub. Як давно стоїте біля керма? І чому саме ви?

Лише близько місяця я обіймаю позицію президента інвестиційного клубу Investhub. Взагалі тема інвестицій цікавила мене давно, і познайомившись в одному бізнес-клубі з людьми, які були причетні до фондового ринку, працюючи через брокерську компанію, я вирішив спробувати теж. Коли я отримав пасивну дохідність більшу, ніж мав дохідність дивідендну в активному бізнесі, прийняв рішення краще розібратися в цьому питанні та поглибити свої знання. Пізніше, ставши управляючим активами в брокерській компанії, я отримав зовсім новий досвід для себе: заробляння грошей без доступу до будь-яких активів, за допомогою ноутбука та Інтернету. З часом зрозумів, що хочу поділитися з іншими цією інформацією, інструментами щодо роботи з інвестиціями. Через те, що я ініціював створення клубу Investhub, мене обрали президентом всі фаундери, які причетні до його реалізації. Я відчуваю на собі велику відповідальність, але абсолютно впевнений, що впораюсь із цим завданням. 


Яка мета створення інвестиційного клубу Investhub?

Основне завдання, що ми ставили перед собою на початку нашої роботи і яке успішно вирішуємо сьогодні, полягає в максимально ефективному об'єднанні інвесторів в екосистему, яка дозволить кожному учаснику клубу прискорити процес зростання капіталу, а також вийти на абсолютно новий рівень розвитку. Ідей багато, генеруючи їх, ми поступово впроваджуємо все нові і нові можливості для наших учасників і партнерів клубу на майданчику Investhub. 


А хто члени вашого клубу? Ви приймаєте лише людей бізнесу?

Ні! В клубі ми раді бачити абсолютно всіх людей, яким цікавий ринок інвестицій, які мають прагнення навчатися та отримувати інформацію. Що стосується внутрішньої роботи клубу, то члени Investhub знаходять нових товаришів і однодумців. Можливо, хтось із них стане гарним партнером, а ймовірно, і добрим другом. З огляду на певну схожість у ставленні до життя, учасники клубу можуть швидко знаходити спільну мову і, безумовно, стануть корисними одне одному — підтримкою, порадою, допомогою, особистою рекомендацією. Атмосфера в клубі, в якому перебувають люди з відкритою позицією, спонукає до довгострокового і плідного спілкування.


Що отримує людина, яка приєднується до вас? 

По-перше, людина, яка обрала нас як своїх наставників, отримує доступ до всіх заходів, що організовує Investhub; по-друге — має доступ до бази знань, до бази можливого інвестування, отримує аналіз реалізації інвестиційного інструменту. Отримує доступ до інвест-портфелю, який складається з активів самого об’єднання, в тому числі доступ до входу в ці інструменти. Член клубу може ознайомитися з базою негативного досвіду Investhub, який ми отримали внаслідок власних збитків. Наше завдання — поділитися інформацією та передати досвід, набутий роками, а мета члена клубу — вбирати, наче губка, та реалізовувати здобуті знання.


А як часто проходять зустрічі учасників клубу?

Загальна зустріч усіх учасників клубу відбувається 1 раз на місяць. Зустріч сектора, враховуючи, що у нас 7 секторів, — раз на 2 місяці. А наші зустрічі, які вже стали ідеальним майданчиком для ділових комунікацій, проходять 2 рази на тиждень. Це різні цікаві тренінги з експертами в своїй ніші, де учасники клубу слухають лекції, обмінюються інформацією.

 

Оскільки у нас значний відсоток читачів — жінки бізнесу, скажіть: їм буде цікаво у вас в клубі?

Звичайно, адже клуб — це, в першу чергу, знайомства, обмін енергією та інформацією. Жінки давно стали цікавитися механізмами та інструментами отримання прибутків, а в деяких випадках жінки можуть дати фору любому чоловікові. А участь в клубі дасть можливість  удосконалити свої знання в використанні інвестиційних інструментів, отримати доступ до інвестування в цікаві проекти та можливості розвиватися в спільноті однодумців та експертів.


А чим ви кращі за інші клуби на ринку? Які ваші переваги?

  1. Ми відкриті для всіх! 
  2. Ми експертні. 
  3. Ми не зациклюємося тільки на інвестиціях, а даємо формати заходів, що мають розвиваючий характер, які включають в себе елемент неворкінгу.
  4. Ми маємо таргет на географічне розширення як в Україні, так і за кордоном. 
  5. Ми єдиний клуб в Україні, де 20 фаундерів (а організувати роботу такої кількості людей, повірте, надзвичайно важко).

Взагалі, у світі існують сотні тисяч різноманітних об'єднань і асоціацій. Що їх більше в тій чи іншій країні, то вона більш прогресивна й успішна. Україна довго жила за канонами СРСР, де формою об'єднань були ієрархічні структури, тому досвіду і практичних знань у створенні територій довіри у нас немає. Ось чому успішні та ефективні об'єднання в нашій країні, як і раніше, дуже рідкісні. Тому моя глобальна ціль — просунути Україну в рейтингу країн за рівнем економічного розвитку і рівнем доходів на душу населення!


Які у вас плани щодо клубу? Амбіції на найближчі півроку та на 5 років?

Найближчі плани — 50 членів клубу. Це повністю сформований склад фаундерів, це беззбитковий клуб як бізнес-процес, це інвестиційний портфель, який у середньому дає дохідність 50+ % річних. Мені здається, що на 6 місяців цього більш ніж достатньо (посміхається). А що стосується планів на 5 років — це географічна присутність у десятках країн світу. Це покриття основних міст в Україні, створення підрозділів Inveshub.