Home

Beauty-чарівниця Наталія

Замість чарівної палички Наталя створює свої дива за допомогою косметики, пензликів, спонжів та багатьох інших дрібниць. Втім, саме після таких магічних перевтілень з макіяжем, ламінуванням вій та брів  усі її клієнтки почуваються немов у казці. Наталка стала бюті-майстринею не тому, що ця професія сьогодні модна й затребувана, а тому що відчула усім серцем: це її пристрасть, її доля та покликання.

 

Наталю, якими були ваші перші кроки у професії і до чого ви прийшли зараз? Чим  ви особливо пишаєтесь сьогодні? 

У дитинстві я дуже любила малювати, ходила до художньої школи, із захопленням спостерігала, як фарбується мама. Коли виросла, пішла навчатися на факультет міжнародних відносин, бо, як це в нас заведено, «потрібна стабільна професія». Потім отримала другу стабільну професію юриста. Працювала за фахом та була цілком задоволена роботою, проте все одно періодично переглядала фото з різними видами макіяжу, робила щось на собі, експериментувала. А приблизно 3 роки тому вирішила, що треба хоча б спробувати втілити свою дитячу мрію в життя. І почалося... Перша моя серйозна робота була з відомим французьким стилістом, потім Kyiv Fashion Days, різні інші покази. 


Де ви вивчали ази макіяжу і чому зараз вирішили зайнятися викладанням і допомагати панянкам самостійно підкреслювати їхню красу?

Перші свої кроки у якості візажиста я пройшла у відомій в Україні школі Наталі Найди, вчилася там майже півроку. Починала з самого початку, з розбору кольорів, після чого там же освоїла професію бровіста. Потім було багато майстер-класів, приватних занять, уроків у різних провідних майстрів. Крім цього всього, я працюю в салоні BeautyCode, частіше займаюсь брендовими на сьогоднішній день процедурами ламінування вій та брів. Якщо ти працюєш у б’юті-індустрії, тобі завжди треба бути в тонусі, необхідно постійно розвиватись, так би мовити, тримати руку на пульсі. Поступово я почала проводити індивідуальні уроки з архітектури і ламінування брів, а також  навчати жінок правильно підбирати і наносити косметичні засоби на практичних заняттях «макіяж для себе».


Чим вас приваблює робота на fashion-week та зйомках дизайнерських колекцій? Це для вас виклик?

Спочатку було трохи страшно, тому що backstage — це завжди метушня, все стрімко та точно. Там з вами ніхто панькатися не буде. Спершу ти нічого не розумієш, а потім ця атмосфера тебе затягує, немов наркотик, і ти вже не можеш жити без цього всього. Минулого року я поставила собі за мету потрапити на Ukrainian Fashion Week. І як завжди, якщо ти чогось дійсно прагнеш, ти це отримуєш. На одному з майстер-класів мені дуже пощастило познайомитись з дівчатами з Y.Vision Agency. Це нереальні професіонали своєї справи. Завдяки їм я вперше потрапила на UFW, попрацювала з відомими дизайнерами. Нині я входжу до числа б’юті-майстрів цієї команди.


У цьому році ви плануєте відкрити свою маленьку студію. Назву вже вигадали? Що стане родзинкою вашого дітища? 

Так, ми з моєю подругою, а тепер ще й партнеркою Ольгою вирішили зробити свій куточок краси. Це маленька, але дуже затишна студія, що має назву Beauty Buro. Ми з Олею вклали в цей проект всю свою душу. Головною метою для нас було, щоб кожна жінка, відвідуючи нас, могла отримати задоволення та якісне обслуговування на найвищому рівні. 

 

Наталя, війна на Донбасі змусила вас, як і багатьох ваших земляків, залишити рідний дім і переїхати до Києва. Наскільки тепло вас прийняли столиця і колеги? 

До початку окупації Росією частини Донбасу я жила в Донецьку. І навіть думки не мала переїжджати. Дуже любила своє рідне місто. Але влітку 2014 року була вимушена залишити свій дім. Рік я жила в Дніпрі, потім поїхала підкорювати столицю.  Київ мене зустрів дуже привітно, я закохалася в це місто, в його парки, історичні будівлі. На жаль, місто все більше забудовують. Часто незаконно. Мені ж дуже хочеться, щоб Київ залишився таким, як про нього свого часу сказав Шарль де Голль: «Я бачив багато парків у містах, але місто у парку бачу вперше». Це і є родзинка нашої столиці, саме цим вона і відрізняється від інших. 


Що сьогодні дає вам сили і мотивує? У чому ваше джерело оптимізму?

Мене мотивують та дають мені шалену енергію для творчості люди, яких я зустрічаю кожного дня. Це мої найгарніші клієнти, колеги, друзі та рідні! Що стосується оптимізму, то я намагаюсь знайти щось позитивне в кожній ситуації. Розумію, що бувають випадки, коли опускаються руки, але в такі моменти треба озирнутися довкола і зрозуміти, що в тебе не все так погано, життя не скінчилось, а якісь негаразди — то безцінний досвід, який робить тебе сильнішою та мудрішою.


Творчі люди — це зазвичай великі мрійники. Із ким зі світових зірок чи знаменитостей ви мрієте співпрацювати?

Я б дуже хотіла попрацювати з такими відомими виданнями  та експертами у світі моди, як Cosmopolitan, L’Officiel, Vogue. Мрію бути візажистом на яскравих телевізійних шоу, наприклад, «Танці з зірками», «Холостяк» чи інших.