Home

Голлівуду й не снилося…

Ну хто ж не знає Люду з Голлівуду?! Цей кумедний персонаж з кепкою та великими вустами, яким позаздрила б сама Джулія Робертс, буквально підірвав своїми веселими роликами-вайнами YouTube і довів, що навіть суржик і матюки можуть бути дотепними та іронічними. Особливо коли теми жартів — гострі та соціальні, взяті з життя простих українців. Можливо, у цьому секрет такої шаленої популярності однієї з найзнаменитіших Інстаграм-блогерок, котру насправді теж звати Людмила. Тільки мешкає вона не за океаном на американських пагорбах, а у мальовничому містечку Березані у Київській області.

  

Людмило, коли і як у вас народилася ідея створити Люду з Голлівуду. Хто її прототип? Наскільки вона відрізняється чи, навпаки, схожа на вас справжню? Як ви взагалі захопилися блогінгом?

Люда з Голлівуду з’явилася невдовзі після народження мого синочка, коли я була у декреті. Цю маску я побачила у Snapchat співачки Анни Сєдокової і вирішила подивитися, як вона буде на мені виглядати.  Я спробувала, додала до образу якийсь капелюшок — і ми з мамою почали ржати з того, що вийшло. Якщо чесно, ніколи не думала, що зможу стати блогеркою. Так, була особиста сторінка в Instagram, куди я викладала весь контент, хоча чоловік був проти. Навіть забороняв, бо співробітники кепкували з нього. Тому я створила нову сторінку як Люда з Голлівуду, бо мене мама так називала все життя. Насправді, подібну маску використовує чимало блогерів, але цільного завершеного образу, який створила я, немає ні в кого. Спільне у нас з Людою з Голлівуду — це відвертість: і я, і вона завжди говоримо те, що думаємо. Хоча розумію, що інколи краще промовчати.


Блогінг — це для вас спосіб мислення чи життя? Де ви як молода жінка, котра має родину і маленького синочка, берете час для такого захоплення?  Чи встигаєте створювати затишок у домі?

Як я все встигаю? Сама в шоці! Зараз у мене все переплелося: життя стало блогом, а блог — життям. Я весь час в Instagram та займаюсь блогом. Але коли настав пік такої творчості, я таки найняла помічницю, котра допомагає все чітко планувати — мої щоденні графіки, зустрічі, реклама. З хатніми справами допомагає бабуся, малий вже ходить до садочка. Так, у домі я зараз майже нічого не роблю, а блогінг став способом життя — тут ви вірно сказали. Блог — це я, всі мої думки, все, що мене хвилює.

 

Імпровізувати у кадрі може не кожен. Звідки у вас такі акторські здібності? Як знімаються ваші вайни, чи пишете коротенький сценарій?  

Про те, що я вмію імпровізувати, дізналася зовсім недавно. На сьогоднішній день я вже 3 роки займаюся блогінгом, і всі відео вигадані мною, як то кажуть, на ходу. Спеціально сценаріїв ніколи не писала. Є рубрика «Теща-зять», автором якої є мій чоловік. Зараз він мені підкидає ідеї — настільки подобається ця творчість. Мама теж включається у процес.


Скільки зараз у вас тисяч підписників? У чому,  на ваш погляд, секрет такої шаленої популярності Люди з Голлівуду?

Зараз у мене вже 400 тисяч підписників. Так, то ціла армія прихильників! Мені здається, що я подобаюся їм тому, що завжди є  щирою, ненаграною, а мої історії в блозі — дуже правдиві, невигадані. Переконана: людям набридло дивитися на отой ідеальний гламурний світ в Instagram, де все класно та немає проблем. Я ж, навпаки, все показую, як є, справжнє життя без прикрас. Думаю, саме цим я зобов’язана такій популярності. Буду й надалі старатися залишатися такою ж простою Людою з народу.


Людмило, ви — володарка нагороди «Найпозитивніший блогер 2019 року». Проте де популярність, там  не лише позитив, але й хейтери. Що найчастіше закидають вашій героїні? Як ви реагуєте на образи?

Переважна частина моєї аудиторії любить мене і пише лише хороше. Проте й хейтерів у мене вистачає — що більша популярність, то більше читаю на свою адресу негативу. Спочатку під приціл хейтерів потрапила зовнішність Люди з Голлівуду, потім мені закидали, що я селючка. Так, декому важко пережити чийсь успіх. Мені здається, що блогер без хейту — це не блогер, у цьому — вся суть. Якщо ти не подобаєшся певним людям, це означає, що ти все робиш правильно. Раніше мене це зачіпало, а зараз — зовсім навпаки, я навіть почала хайпувати. Не думала, що колись скажу це, але хейтери — це круто, я рада, що вони в мене є! 


Чи не здається вам, що ваша героїня має дещо спільне із Вєркою Сердючкою? Вони обидві  носять капелюшки та говорять суржиком. Чому у ваших відео звучить мат — для колоритності?

Андрій Данилко і його Вєрка Сердючка — це мій кумир, він крутий, і я на нього завжди рівняюсь. Тому, можливо, є якась схожість у наших образах. Але я ніколи не зможу виступати зі своїм реальним обличчям перед живою аудиторією, навіть якщо вдягнуся як Люда з Голлівуду, то не буде тієї міміки. Мат у мові додає перцю, вже давно доведено, що такі відео частіше переглядають, вони більш популярні. Натомість у житті я собі не дозволяю ненормативної лексики та спілкуюся досить культурною мовою. 

 

Судячи з  вашої екранної героїні, ви не боїтесь бути смішною та кумедною. Вам властива самоіронія?

Сарказм та самоіронія — це моє все. Я обожнюю сміятися з себе, дуже люблю робити пародії — власне, з них і починалося життя Люди з Голлівуду. Зрештою, те, що я блискуче пародіювала різних блогерів, зробило мене популярною. Так, далеко не всі блогери зрозуміли мої приколи, дехто мене заблокував, інші, навпаки, робили перепости. Без іронії мої блоги просто неможливо уявити. 


Якби не програма Snapchat, яка дозволяє миттєво перетворити звичайне обличчя на лялькове та ще й голос змінити, чи була б ваша героїня такою смішною?

Ні, якби пропала така кумедна маска, то це була б не Люда з Голлівуду, а зовсім інший образ. Я вже над цим задумувалася… Якщо не буде маски, то буду знімати інший блог і робити інші відеовайни. Але я нікуди не зникну і буду продовжувати творити!


Коли бачиш інтерв’ю з вами, то ви — вишукана леді у модній сукні, з гарною зачіскою, бездоганним макіяжем. Ви завжди приділяєте таку увагу  зовнішньому вигляду? Як виглядаєте щодня?

Ні, я не кожного дня виглядаю так, тому що у мене маленька дитина і, чесно кажучи, не завжди вистачає часу для себе. Але якщо я кудись йду, то намагаюся виглядати гарно, адже мене впізнають, зі мною фотографуються. Так, як справжня жінка, я дуже люблю наводити красу, вишукано вдягатися. Вважаю, кожна жінка має виглядати  на всі сто, незалежно від образу в Instagram.

 

Які плани у Люди з Голлівуду? Будете збільшувати до мільйона кількість підписників? Чи плануєте заробити мільйон гривень? А можливо, мрієте спробувати себе у якійсь комедії на великому екрані?

Я вірю в свої сили. Тільки віра в себе допомагає мені бути тією, ким я є! Так, мільйон підписників обов’язково буде, а мільйон планую заробити не у гривнях, а у доларах! Вважаю, що ми самі творці свого життя. Мріяти і ставити перед собою максимально великі цілі — це дуже важливо. Бо лише тоді ти хоч чогось досягнеш. Маленька мета — це нецікаво, завжди треба прагнути більшого. Моя мрія — знятись у класному кіно чи  побачити себе на кіноекрані. Вона обов’язково здійсниться, я точно знаю!