Home

TRENDSETTER у світі дизайну - Ірина Паракуда та Ірина Кірс

Ірина Паракуда та Ірина Кірс — талановиті засновниці Double I Group. 

Про дружбу та партнерство, їхню компанію та, звичайно, плани на майбутнє — в інтервю для GOSSIP magazine
 

Ірино, ви та ваша партнерка архітектори. Коли ви зрозуміли, що це саме ваша професія? І як доля підвела вас до створення власного бізнесу?  Звідки виникла ідея назви компанії Double I Group?

Ми познайомилися ще в університеті, навчалися у Львівській політехніці на кафедрі архітектурного проектування. Мали декілька спільних студентських проектів і зрозуміли, що поділяємо спільне бачення архітектури та відповідальне ставлення до роботи. Після університету навіть певний період часу разом працювали в архітектурній компанії. Згодом доля подарувала нам можливість отримати досвід у різних фірмах, працювати над різними за складністю проектами. Отже, ми мали нагоду розробляти концепції архітектурних проектів, конструктивні вузли робочих креслень, тісно співпрацювати з підрядниками з різних суміжних сфер та розробляти інтер'єри. Незважаючи на роботу в різних компаніях, залишалися найближчими подругами. 


В якийсь момент ми зрозуміли, що готові пожертвувати власним вільним часом, вихідними:) та брати додаткові спільні проекти. Хочемо сказати, що юнацька романтика не до кінця дала нам можливість усвідомити, у що виллється співпраця, адже насправді на три роки ми забули, що таке вільний час, особисте життя та як це — висипатися вночі. Але мрія стати справжніми професіоналами, яка нами рухала, була того варта.


Ми дуже вдячні компаніям, з котрими співпрацювали, за досвід, яким з нами щедро ділилися, та за дружні стосунки, які збереглись до сьогодні.


За ці роки ми сформували в собі цінності та бачення процесу проектування, співпраці з замовниками, які і заклали нашу компанію Double I Group. Ми зрозуміли, що архітектура та дизайн дуже пов'язані, тому працюємо в обох напрямках. 


Назва компанії була дуже очевидною для нас: Double I Group — Double inspiration (подвійне натхнення). Насправді так і відбувається: справжній успіх буває лише в результаті якісної комунікації, спілкування, аналізу різних точок зору. Тепер нас, звісно, вже більше, і думок, відповідно, більше:)

  

Як ви б охарактеризували сучасний розвиток архітектури та дизайну в Україні? Як ваша компанія сприяє цьому розвитку? 

Сучасна українська архітектура та дизайн відображають сучасне суспільство — прогресивних замовників та конкурентне середовище. Ми бачимо це в дуже різнопланових, креативних клієнтах, які готові до неочікуваних рішень щодо приватного житла  чи бізнес-проектів.


Своєю чергою, ми ніколи не боялися нових чи невідомих для нас напрямків і завдань. Кожен проект — це дуже добре проаналізована історія мрії і бачення клієнта, котру ми  допомагаємо втілити в життя.


Сьогодні архітектура та дизайн містять в собі дуже багато напрямків. Який вам найбільш цікавий і чому?

Насправді зараз у нашій команді є спеціалісти різних напрямків. Ми працюємо як з житлом, так і з комерцією, оскільки кожен проект, незалежно від масштабу, є для когось мрією чи метою, якої він хоче досягти. Що складніша ця мета, то більш цікавою вона є для нас!

 

Розкажіть про «внутрішню кухню» проектування та реалізації проектів. Які найскладніші проблеми виникають, як їх вирішуєте?

Проектування поділяється на декілька етапів. Спочатку цей процес більш пов'язаний з психологією, пізнаванням замовника та усвідомленням кінцевої цілі. Адже це довгострокові відносини, в результаті яких народжується реалізований, якісний  та омріяний проект. 

Але між моментом виникненням гарної спільної ідеї та презентацією вже реалізованого продукту триває дуже кропіткий  процес. Ми свідомо підходимо до залучення підрядників, оскільки кожен етап реалізації є послідовною ланкою або ж сходинкою до омріяного результату. Ми звикли відповідати за якісну реалізацію, тому завжди пропонуємо замовникам вже перевірених суміжників.


У вас вже багато реалізованих проектів. Над якими об’єктами працюєте зараз?  Наскільки ви мобільні, чи є змога вести проекти в різних містах одночасно?

Так, зараз усі проекти  у нас різнопланові та в різних містах. Активно ведуться завершальні роботи над 12-поверховим бізнес-центром, салоном краси, кількома меншими офісами та квартирами у Львові. А ще дуже важливим для нас як для львів'ян є проект багатофункціонального комплексу в центрі міста, який складається з 5 історичних будинків. У Києві ми працюємо над дуже солодкою мрією замовників, це кондитерський цех та кафе Namelaka, офісом відомої більшості компанії в комплексі Chicago та заміським будинком. Однією з цілей нашої компанії є мобільність та проектування в різних містах світу.


Де можна побачити приклади ваших робіт? Як знаходите замовників?

Наші роботи можна переглянути в Facebook та Instagram, a також на нашому сайті. Інколи, через брак часу, ми не встигаємо ділитися з нашими читачами новими проектами, але ми працюємо над цим. Щодо замовників, в нашому випадку більшість наших проектів реалізовані завдяки «сарафанному радіо», адже насправді немає кращої реклами, ніж рекомендація задоволених замовників.


Що вам запам'яталося найбільше, чи бували складні моменти з замовниками?

Історій багато, але одна з них, коли під час розробки ескізного проекту замовники дуже вагались щодо прийняття рішень стосовно омріяних апартаментів. Ми запропонували їм відвідати з нами останній реалізований проект помешкання, і через 10 хвилин екскурсії клієнти  сказали, що більше не будуть втручатися в процес, адже повністю довіряють нам, а самі апартаменти їх вразили.

 

Яку б пораду ви дали вашим потенційним замовникам? Чому вони мають працювати саме з вами? 

У першу чергу ми рекомендуємо замовникам звернутись до нас ще на етапі купівлі нерухомості чи ділянки, адже є багато підводних каменів, яких не видно неозброєним оком, на них просто не звертають уваги. 

Щодо того, чому до нас… Ми пропонуємо індивідуальний підхід до кожного окремого замовника, і байдуже, це невеличка квартира, багатоповерховий офіс чи затишний ресторан, адже саме цей проект важливий для вас і тому стане дуже важливим і для нас. Ми усвідомлюємо, наскільки середовище формує кожного з нас, кожен наш будній чи святковий день, саме тому дуже відповідально ставимося до нашої роботи!


Які плани на найближчі роки, що плануєте підкорювати?

Ми хочемо якісно розширювати географію та підтверджувати, що українська архітектура і дизайн є конкурентними.  Ми постійно працюємо над розвитком нашої компанії, відвідуємо різноманітні світові виставки та фабрики, щоб бути впевненими в якості того, що пропонуємо, тому завжди тримаємо руку на пульсі світових тенденцій. Задоволення та блиск в очах щасливих замовників — це наша найбільша винагорода!