Home

Як проводить карантин Ірина Сенюта? Бліц від GOSSIP magazine

 

Ірина Сенюта — доктор юридичних наук, доцент, завідувач кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, професор Школи права УКУ, голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України, член правління Європейської асоціації медичного права та її представник в Україні, адвокат, керуючий партнер адвокатського об‘єднання «МедЛекс», президент ГО «Фундація медичного права та біоетики України».


Яку обіцянку давали собі на початку карантину? Все йде по плану?

Працювати у режимі карантину та надолужити те, що не встигала, відкладала за браком часу! Так, справно виконую)! Оскільки працюю у системі охорони здоров’я, то повинна працювати ще більше! Отож, мій непростий виробничий графік став ургентнішим, бо період  непростий! В умовах пандемії, турбулентного законотворення, що породжує численні прогалини та колізії, виникає безліч правових питань і необхідність захисту прав людини.


Скільки книг прочитали за період самоізоляції?

 2 книги та безліч законодавства! Дочитала ‚Про море мені розкажи‘ Ельчіна Сафарлі, історія про те, що часом варто об’їхати півсвіту, щоби збагнути: усе найважливіше і найдорожче чекає на тебе вдома! Паралельно читаю ‚Книгу радості’ Далай-лами та ‚Емоційний інтелект’ Деніеля Гоулмана. Наповнюсь з джерел радістю буття та вчусь мистецтву управління емоціями!


А фільмів скільки подивилися?

2 фільми, часу не вистачає.

 

Створите власний список фільмів чи серіалів для наших читачів?

Обирала ті, які є актуальними в непростий пандемічний період: і про силу зцілення, і про цінність кожного дня життя,  і про контроль емоцій, і про те, як не залишитись самотнім, досягнувши успіху! Плацебо Інтуїція Достукатись до небес Шлюбна історія Шеф Адам Джонс Він і Вона Все про Єву.

 

А як щодо спорту?

Ранкова розминка, дихальні вправи.


З дамашніми ладите чи воюєте?

Час карантину - час для роздумів, для усвідомлення наскільки важливі люди, які живуть у серці, час знайти дорогу до себе справжньої. Пошук балансу складний, але слід намагатись працювати зі своїми емоціями, інтересами і розуміти, що ідеальних немає! Я не воюю! Я ціную час бути разом! Дуже важливо набутись у цьому житті разом!


Скільки масок для обличчя було зроблено?

Не робила! Маски і респіратори придбавала! Якщо про косметичні маски, то доглядаю за шкірою. Очищення і зволоження. Особливого догляду вимагають руки, всі антисептичні засоби висушують шкіру.


А скільки пляшок вина було випито?

Не вживаю алкоголь.


Перше, що зробите після закінчення карантину в Україні?

 Піду в церкву! І зустрінусь з тими, хто дорогий моєму серцю!


Тепер плани далеко не будуємо, але все ж. Що плануєте на літо-осінь?

Відпочити! Хочу на природу, аби надихатись)! Масковий режим породжує брак кисню в організмі! Але робота для мене - це і професійна хвороба, і хобі, і лікар, і навіть відпочинок!) Тому вірю, що після карантинного режиму ми всі зможемо і повернутись до улюбленої роботи, і відпочити, адже психо-емоційне навантаження для організму є. Усім бажаю міцного здоров’я! Бережіть себе й оточуючих!