Home

Юлія Корнутяк - найшвидший педіатр!

Час надзвичайно важливий не лише для спортсменів, а й для медиків. Особливо коли йдеться про здоров’я маленьких пацієнтів. Юлія Корнутяк разом із чоловіком заснували у містечку Ірпінь, що на Київщині медичний сервіс з виклику лікаря додому — «Найшвидший педіатр». А ще ця молода й завжди усміхнена жінка веде професійний відеоблог та має серед підписніків тисячі вдячних батьків, котрі тепер розповідатимуть малечі не якісь там казочки про дідуся Айболита, а правду про лікаря Юлію.


 

Юліє, чому ви обрали саме професію лікаря, чим вона вас так привабила?

Я народилась в маленькому селі, що на Київщині. З медициною там завжди було досить складно. Мій тато — єдиний, хто тоді був і зараз є лікарем, тому всі пацієнти зверталися тільки до нього і я постійно жила власне медициною. Професія лікаря у мене в крові, адже змалечку я бачила, як батько лікує людей, а мама як медична сестра допомагає йому. Я ніколи не уявляла себе в іншій професії, тому закінчила Вінницький національний медичний університет імені Пирогова, де вчився мій батько. Після інтернатури продовжила навчання  в клінічній  ординатурі, вступивши до   Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика. Потім у мене був вибір — наукова робота чи практика. Я обрала останнє і стала терапевтом, адже обрати спеціалізацію за держзамовленням було неможливо.


Сьогодні медицина не стоїть на місці, та й самі лікарі мають постійно вдосконалюватися, підвищувати кваліфікацію. Чим можете похвалитися у цьому плані?

Так, медицина завжди розвивається, удосконалюється і прогресує, і дійсно потрібно йти в ритмі з нею… Я постійно відвідую різні конференції, онлайн-трансляції, проходжу різні курси — не тільки професійні, а й з саморозвитку. Також слідкую за останніми новинами в медичному світі. Мій кумир — всіма улюблений Євген Олегович Комаровський.

 

Щодня ви спілкуєтесь зі своїми пацієнтами, тому, щоб знайти підхід до кожного, вам, мабуть, потрібно застосовувати не лише професійні знання, а й навички психолога?

Так, дійсно, в моїй роботі потрібно спілкуватися не тільки з батьками, а й з дітками. Малюки ж взагалі потребують особливого підходу, а малеча, що вже говорить та бігає, під час огляду вимагає не просто уваги, а ще й веселої гри. Моя перевага в тому, що я ніби подружка мами, котра прийшла в гості подивитися, як справи у найменших. Діти так краще сприймають лікаря. А  тим часом я оцінюю не тільки стан дитини, але й умови, в яких вона перебуває. Адже батьки можуть сказати: «Та ні, в нас не жарко», а мій гігрометр показує 26°. Тому контролюю кожен параметр,  пов'язаний зі здоров’ям  малюка,  а не тільки його організм. Я дуже відповідальна і завжди оцінюю себе критично. Бо коли схибить лікар з поліклініки , то скажуть: «Нехай так і буде…» А якщо я «дам у штангу», то з мене здеруть по три шкури! Тому репутація в мене на першому місці.

 

Що найприємніше у вашій роботі, а що найважче?

Найприємніше в моїй роботі те, що діти завжди одужують, а їхні хвороби переважно легкі. І це не може не радувати. Найважче — це робота з батьками, адже дуже важливо створити довірливі відносини... А це основа основ! Коли вони спокійні та знають, що дітки неодмінно видужають і все буде добре.


Юліє, ви дуже смілива людина, бо стали лікарем-відеоблогером. Як виникла така гарна ідея? 

Як сучасна людина я дружу з цифровим світом і розумію, що без відеоблогу донести важливу інформацію зараз складно, тому почала знімати короткі відео на найчастіші запитання, що виникають у батьків. Таким чином, поширюю інформацію у загал. Зараз на сторінці Фейсбук у мене понад 10 000 підписників, а в Instagram — більш ніж 7000. Це дуже круто, коли тебе знає стільки людей! Також це неабияк допомагає у  створенні власного бренда, свого імені. Це стимулює мене і  допомагає йти далі... Власне, саме завдяки цій інформації ми з чоловіком заснували в ірпінському регіоні сервіс із виклику лікаря на дім «Найшвидший педіатр».

 

Отже, ваше професійне життя дуже тісно пов'язане з сім'єю?

Так, мій чоловік Анатолій Корнутяк  — теж лікар, і разом ми пройшли доволі складний шлях…  Ми навчалися в одній групі,  одружилися в 2010 році, у 2011-му народилася донечка Аріна, у 2016 з’явився на світ син Марк. Саме тоді ми обоє закінчили клінічну ординатуру. Та коли навчання закінчилось, нас попросили з гуртожитка... В Києві житло було значно дорожчим як для молодих лікарів, котрі лише розпочинають свою кар’єру та не мають крутих зав’язків.  Тому 2016 року ми переїхали в невеличке місто Ірпінь поблизу Києва, яке зараз дуже успішно розвивається, і власне там заснували свій бізнес. Я рада, що ми живемо в чудовому місті молодих сімей.... Як щаслива мама двох дітей я й була педіатром — не вистачало тільки пройти спеціалізацію «Педіатрія». Я це зробила, і зараз педіатрія стала моїм життям!


Чи є ви взірцем для своїх пацієнтів щодо здорового способу життя? Любите спорт?

Так, звісно! Спорт — це моя найбільша слабкість і любов! Без залу я не можу жити.  Вважаю, що тіло постійно має бути в тонусі... Упевнена: без спорту досягнути результатів у житті важко. Адже спорт — це вміння тримати удар і самодисципліна. А якщо ти дисциплінований, ти успішний!


Якщо не секрет, які цікаві хобі та уподобання маєте?

Моя пристрасть — це подорожі та книги. Так, зараз я не так багато подорожую, але хочу присвячувати більше свого часу саме мандрам. Адже світ такий великий і прекрасний! Люблю знімати фото, відео, робити гарний сучасний дизайн сторінки, покращуючи та розвиваючи в такий спосіб свій блог.

 

Як ви вважаєте, випромінювати жіночність та елегантність — це важливо для жінки? Чи сучасна леді має бути сильною та незалежною?

Вважаю, у справжній жінці сила характеру та незалежність мають гармонійно поєднуватися з ніжністю, жіночністю та  зовнішньою витонченістю й елегантністю. Це моя основна ціль. Проте, відверто кажучи, я аж ніяк не хочу перетворитися на залізну леді, яка може все… Так, я прагну бути  успішною бізнес-леді. Та головне для мене — бути визнаною в сучасному світі як гарний фахівець своєї справи та бути найкращою та найкоханішою для своєї сім’ї! А ще жінка має мріяти... От я, наприклад, мрію про відкриття власної клініки!


контакты:
097 508 9 450
Facebook Юлія Корнутяк
Instagram doktor.julia_kornutyak
сайт: anatoliykornutyak.com

Шукайте інформацію прокомпанію "Ваш педіатр і терапевт в Ірпені" в Google Vash Pediatr I Terapevt V Irpeni.