Home

Олена Макар: налаштовуємося на ПОЗИТИВ!

Як ви яхту назвете… Саме таким принципом керувалася талановита self made women Олена Макар, коли підбирала назву для свого дітища. І на світ з’явився Дім краси ПОЗИТИВ — чарівне місце, де втілюються мрії талановитої  господині та щасливих клієнток.

 

Олено, ви — приклад жінки, котра самостійно досягла успіху у житті. Як все починалося?

Я засновниця Дому краси ПОЗИТИВ, а також майстер манікюру за професією та візажист і перукар за покликанням.  Змалку мені подобалось все красиве! Я у всьому знаходила щось особливе. У школі, маючи вільний час, багато малювала, переважно обличчя жінок, волосся, силуети... Тому швидко зрозуміла, що сфера краси — це моє! Перші кроки були банальними, але комплексними. Я пропонувала подругам не тільки макіяж чи зачіску, а суцільний, готовий образ. Пройшло багато років, перш ніж я зважилася зробити мрію дитинства метою та  головною справою усього свого життя…


Олено, поділіться власною історією. Як стати гарним прикладом для багатьох жінок, котрі шукають себе?

Моя історія — це історія дівчини, яка хотіла зробити світ трішки прекраснішим. Ще в тому далекому дитинстві, про яке так мало яскравих спогадів, окрім пари чорно-білих фотографій з однаково зачесаними жінками. Я завжди прагнула чогось неможливого або ідеального, приміром, щоб жінки назавжди залишались молодими, гарними та були непересічними особистостями. Можливо, саме тому, опанувавши професію, я перетворювала «сірих мишок» на королев елегантності, котрі упевнено перемагали на конкурсі краси «Перлина Львова». Пам’ятаю, ще у школі я почала фантазувати,  створювати різні зачіски. Причому, робила це настільки майстерно, що однокласниці записувалися до мене у чергу, ще й на рік уперед! А ще я ніколи не повторювала своїх образів, тому кожна юна красуня виглядала не просто гарно, а ексклюзивно. Пригадую, як на випускний я створювала своїм однокласницям справжні шедеври. Причому, це були авторські ідеї, не запозичені з Інтернету, адже його у ті часи ще не було. 


Чи складним був ваш професійних шлях? Хто підтримав вас?

Щоб Дім краси став не просто успішним бізнесом, а й улюбленою справою та місцем, де жінки стають найпривабливішими та найчарівнішими,  потрібно пройти весь  шлях  в індустрії краси — від самого початку. Необхідно ретельно вивчати перукарську справу до найменших нюансів, сміливо експериментувати на подругах та сусідках. Я завжди із вдячністю згадую те, що батько поважав мій вибір професії — майстра манікюру — та дав мені можливість навчатися у найкращого майстра Львова. Ця надзвичайно талановита та мудра жінка змінила мій світогляд, заклала підвалини правильного ставлення до клієнтів та краси в цілому. То було цікаво і складно водночас, бо доводилось день за днем не просто розбиратись в усіх технологічних тонкощах, а й навіть вивчати основу основ — біологію людини. А ще я опанувала науку подологію — щоб стопи завжди були  здоровими та доглянутими. 


Можете дати кілька порад тим, хто прагне розпочати власний бізнес, однак має деякі сумніви та страхи?

Страх — не найкращий товариш для самореалізації. У моєму випадку не було такого, щоб я взяла і миттєво розпочала свою справу. Все відбувалось поступово, ненав‘язливо, потрібні люди чи інформація ніби самі мене знаходили. Але я виділю ті речі, які у собі стараюсь плекати. Потрібно себе виховувати, це найголовніше. Слухати свій внутрішній голос, йти до мети твердо. Та у будь-якому разі, за будь-яких обставин залишатись людиною. Я дуже люблю вислів знаменитої Коко Шанель: «Якщо ти хочеш мати те, що ніколи не мав, доведеться робити те, що ніколи не робив». Отже, якщо у вас є мета, то немає значення, які саме інструменти для реалізації ви обираєте, тільки б вони були дієвими.


Олено, які ваше професійне кредо та принципи? 

Заґартовуватись на різноманітних конкурсах краси,  розбиратися в усіх тонкощах процесу створення, відвідувати фахові виставки у пошуках модних тенденцій та особистого натхнення.  Зібрати найкращу у світі команду — так, немов збирають перлини на дні океану. Навчатись та зростати разом.


Зараз суспільство в усьому світі декларує гендерну рівність. Однак у реальності все виглядає інакше. Скажіть, що ви відчуваєте, коли чуєте фразу «це нежіноча справа»?

Я на сто відсотків переконана: у мене чи не найбільш жіноча та красива професія! Також щиро вважаю: у будь-якій професії фахівець найвищого ґатунку — це  діагноз. І жінка це чи чоловік — немає значення.


Олено, ви маєте неперевершений  квітучий вигляд. Відкрийте секрет, що входить у ваш щоденний ритуал догляду за собою?

Так, оскільки я засновниця Дому краси, то мій вигляд має бути візитівкою компанії, де всі послуги надають на найвищому рівні. Для порівняння: малоймовірно, що ми звернемось за лікуванням до хворобливого лікаря... Тому, звичайно, все своє свідоме життя я стараюсь підтримувати гарну форму — це викликає довіру і розуміння людей, що просто так нічого не буває. Я веду активний та здоровий спосіб життя, в усьому знаходжу золоту середину, намагаюся не зловживати солодощами чи кількістю їжі, але дієтами ніколи не користувалась. Якщо дозволяють погодні умови, біг та ходьба на свіжому повітрі — саме те, що треба!


Щоб підкреслити зовнішню красу, потрібні внутрішня наповненість, позитивна енергетика. Що вас живить енергією та надихає? 

Люди, котрі приходять у наш  Дім краси, відчувають, коли ти в них вкладаєш душу. Знаєте, це таке неймовірне відчуття — обмін енергією, це, власне, мене завжди надихало і надихає. І бажання завжди бути актуальною та затребуваною у своїй сфері.