Home

Креативні чарівниці «Країни мрій»

Зізнайтеся: ви любили ходити до школи? чи подобалось вам вивчати науки за підручниками? У дорослих українців такі запитання викликають іронічну посмішку. А от сучасним дітям поталанило, бо у їхніх гаджетах тепер оживають унікальні мультимедійні підручники з електронними додатками, що відкриваються через QR-коди. Створює їх талановитий колектив чернігівського видавництва «Країна Мрій». Головною редакторкою КМ «Медіа» є Тетяна Роєва — досвідчена вчителька та методист. Творча натхненниця й автор  революційного контенту — Лариса Почечун, яка талановито й віддано популяризує новації видавництва.

   

Пані Тетяно, під час карантину  популярність дистанційної освіти шалено зросла. Порівняно із державними відеоуроками, де траплялися прикрі ляпи й помилки, живий контент «Країни Мрій» не мав такої реклами. Чи багато учнів його подивилося?

Так, дистанційне навчання в умовах карантину став викликом для освітян, дітей, батьків та й державних установ.  Із систематичним впровадженням електронних освітніх ресурсів у школах, м’яко кажучи, не дуже добре. А наше видавництво наче спеціально готувалося до подібного випробування, бо для всієї початкової школи та для 5-9-х класів маємо готовий навчальний контент, який і запропонували всім охочим безкоштовно! А очолила цю благородну місію заступниця директора КМ Media Лариса Почечун. Вже у перший тиждень карантину у нас було близько тисячі підключень, до кінця березня — понад 4 тисячі українських шкіл отримали якісні, цікаві, сучасні уроки, а зараз вже понад 10 тисяч.


Пані Ларисо, скажіть, яку оцінку видавництву поставили ті, хто навчався за уроками КМ Media?

Наш навчальний контент високо оцінили практично всі області, найбільше — Київщина та Чернігівщина. Адже Всеукраїнська онлайн-школа, до котрої є багато запитань, запустилася тільки у квітні. Ми ж прийшли на допомогу в перший день карантину, в момент, коли учителі були розгублені. А  видавництво запропонувало якісний навчальний контент, рекомендований міністерством. Крім того,  ми створили в Інтернеті електронну платформу, до якої може підключитися будь-яка школа України і кожен учень.

Сьогодні у дистанційній формі навчання є велика потреба, а в освітянському середовищі нарешті відбулося переосмислення сучасних технологій і засобів навчання. Тому сподіваємося, що наша унікальна «Країна Мрій» нарешті працюватиме на повну потужність!

  

Мало хто знає, що саме «Країна Мрій» стала піонером та меценатом в інклюзивній освіті. Як все починалося?

Торік ми провели два благодійних аукціони, аби допомогти школі при обласній дитячій лікарні. На зібрані кошти закупили телевізори, ноутбуки та безкоштовно встановили свої мультимедійні системи. Сьогодні ними облаштовані чотири відділення лікарні. Ми даруємо дітям свої підручники з мультимедійними додатками, вітаємо зі святами. Цього року до Святого Миколая ми благодійно облаштувавши власним обладнанням чотири школи, серед яких — дитяче відділення обласного протитуберкульозного диспансеру, Удайцівський навчально-реабілітаційний центр на Прилуччині. За нашими програмами безкоштовно працюють чернігівські заклади: інклюзивно-ресурсний центр, школа для дітей із вадами слуху,  навчально-реабілітаційний центр № 2, а також Городнянська спеціалізована школа-інтернат. Там дуже зворушливі дітки з особливими потребами у навчанні… 

Також 24 квітня цього року ми отримали від Міносвіти і науки України пропозицію взяти участь в  інклюзивному проєкті, а він також благодійний на рівні держави, й готувати програму для початкової школи та з математики для 5-6-х класів і алгебри для 7-9-х. 


Які ще події для вас найяскравіші?

Вражаючим за масштабом був просвітницький проект. Я керувала організацією понад 70-ти практичних семінарів для вчителів початкової школи, керівників шкіл, управлінь та методистів — більш ніж 10 тисяч слухачів! Звичайно, задумати і здійснити такий проект — то був виклик, і ми зробили це! З останніх подій —  «Оскар Країни Мрій». Справжнє свято: червона доріжка, сукні, номінації… Для вручення премії були запрошені діячі культури, керманичі міста, освітяни. Вітали номінантів заслужені артисти, музиканти… А наші благодійні аукціони — це теж значущі події для Чернігова.


За щасливим та доленосним збігом обставин «Країна Мрій» — ваша родинна справа. Пані Ларисо, ваш чоловік — директор видавництва, ви — заступниця директора, а головний редактор — мама і теща. Чи не важко бути разом скрізь? 

Завдяки чоловіку Євгену 20 років тому була заснована «Країна Мрій», він запросив Тетяну Роєву до співпраці у якості головного редактора, а згодом ми з Євгеном одружилися … У кожного свої функції на виробництві: головний редактор відповідає за зміст продукції та її відповідність освітнім вимогам, директор виконує загальне керівництво та розробляє стратегію розвитку, у мене все решта — менеджмент, організаційні питання, зв’язки із «зовнішнім світом». Так, ми дуже близько спілкуємося,  у нас прекрасні стосунки.

 

Тетяно Григорівно, а як вам вдається бути у різних ролях одночасно?

Головне, що я розумію і намагаюся не дошкуляти своїми порадами, особливо щодо виховання онука. Із Євгеном ми пліч-о-пліч майже 20 років, мабуть, маємо стійкий імунітет. Зате залюбки вислуховую поради доньки щодо модних трендів. Вона у мене персональний стиліст, і саме їй я завдячую елегантним вишуканим виглядом. У Лариси бездоганний смак: вона точно знає, що потрібно мені, а я можу порекомендувати щось їй. 

Найважливіше для доньки — це сім’я! Вона надзвичайна дружина — спостерігаю і дивуюся її талантам щодня. Вона божевільна мама — стільки любові, душевної щедрості, скільки віддає Лариса-мама!  Вона любляча й турботлива донька. Мені затишно, почуваюся впевнено — цю впевненість надають мені донька та її родина! 

Якось у Фейсбуці Лариса написала, що ми з нею як один організм. Ми розуміємо одна одну з одного погляду, інтонації, виразу обличчя. І то дійсно так! Її заслуга — затишок вдома, спокій та рівновага в офісі. Мабуть, у тому є мій сенс життя — підтримка рідних та невтомний рух до успіху в сімейному бізнесі. Разом усією великою дружньою родиною ми частенько відпочиваємо у вихідні, подорожуємо, відзначаємо свята. До речі, на початку червня Лариса святкуватиме свій день народження.

  

Тетяно Григорівно, а що ви можете сказати про доньку як фахівця? 

Останнім часом Лариса відкрилася як талановитий продюсер. А допомогли їй розкритися грандіозні авторські проекти. Кожна із подій продумана нею як режисером до дрібниць. Під її керівництвом як годинник діє вся команда співробітників. Я обожнюю такі заходи — це справжня подія не тільки для нас, а й для міста, освітян  України. Лариса захоплюється підготовкою, надихається і надихає, піднімає планку виконання на неймовірну висоту.


Журнал вийде у червні якраз на день народження вашої доньки. Що їй побажаєте?

Бажаю тобі, моя Лорочка, здійснити мої мрії: бути щасливою, успішною, милувати мої очі своїм прекрасним виглядом, нести радість моїй душі своєю впевненістю, здоровими амбіціями, прикрашай світ своєю красою, щирістю, добротою і щедрістю! Надихай чоловіка і сина на досягнення! Милуйся життям, радій миттєвостям, бо з них складається щаслива доля! 

 

Про що мрієте, як відчуваєте себе у переддень свого дня народження, пані Ларисо? 

Мрію постійно, тому справу життя ми назвали «Країна Мрій». Ми несемо дітям знання нашими розумними живими книжками. Почуваюся щасливою, бо мене оточують любов, повага, підтримка чоловіка, а бути мамою — це насолода! У мене міцна родина, ми вміємо відпочивати і радіти, цінуємо прекрасне, бережемо одне одного і впевнені у кожному. Хіба ж це не щастя?!