Home

Чарівні авторські черевички від KRAVETS hand made

Як взути конкурентів та створити неперевершене взуття, котре буде пізнаваним та улюбленим у гардеробі сотень українських модниць та модників? Секрети створення таких вишуканих та якісних виробів знає Наталя Кравець – креативна та амбіційна власниця молодого вітчизняного бренду KRAVETS hand made. 

 

Наталю, розкажіть, як прийшла ідея створити власне виробництво з виготовлення авторського взуття та сумок?

Спочатку ми не виготовляли їх самі, а замовляли в іншій майстерні. Це тривало приблизно рік, але тоді ми зрозуміли, що це дуже обмежує нас, бо не могли самі обирати ані  моделі, ані кольори. Не мали змоги купувати ті матеріали, які хотіли. До того ж, ми не хотіли економити на хороших працівниках, їхній оплаті праці. Тому поступово таки знайшли гарних майстрів та почали самостійно створювати таку красу для замовників. Чому модне взуття? Бо то завжди була моя пристрасть! Так цей напрям є одним із найскладніших, але він дуже цікавий і у цій ніші сподіваюся, у нас, буде найменше конкурентів. 


Ваш бренд KRAVETS hand made вже 5-й рік на ринку. З якими складнощами ви стикалися за ці роки в роботі?

Найбільша складність у такому бізнесі- це люди та людський фактор. Мало знайти гарних  фахівців, котрі кроять та шиють наші авторські вироби, та мотивувати  їх зарплатнею. Потрібно зробити так, щоб їм було дійсно цікаво працювати. Також потрібно вміти продавати, бути гарним менеджером,  необхідно досконало знати закони економіки, розробляти ефективні бізнес-стратегії . А ще - бачити наперед, думати наперед, налагоджувати зав’язки із постачальниками, дбати про логістику та фінанси.  Але люди –  понад усе, то 50% успіху власної справи, тому ми дуже вдячні тій команді, яку маємо зараз, з якою ми можемо впевнено розвивати наш бізнес та йти вперед.


Ваші вироби - ручної роботи, напевно, вартість у зв'язку з цим висока чи я помиляюся?

Так, ручна робота- це завжди недешево, проте ціни на наші вироби знаходяться насправді у середньому сегменті. За виключенням моделей зі шкіри крокодила чи пітона. Звісно, коли б ми виготовляли індивідуально, то й ціна була б на порядок вища. Натомість ми робимо стандартні розміри, однак замовник може сам обрати свій відтінок з широкої кольорової гами. Він може поєднати будь-які барви, включити свою фантазію та стати співавтором і зробити свій ексклюзив, який буде тільки у нього. До того ж, за помірну ціну людина отримає дуже якісне взуття. Ми за цим завжди слідкуємо, постійно перевіряємо і намагаємось тримати свій бренд на високому рівні. 


Наталю, хто ваш покупець? Яка вона - жінка, що замовляє взуття у KRAVETS hand made?

У своїх колекціях ми орієнтуємося на сучасних жінок, які мають власний стиль, цінують якісне взуття. Наші панянки точно не звикли бути такими, як усі, їм не подобається купувати те, що носять люди навкруги. Вони люблять нестандартні рішення та обирають оригінальні вироби.  Вони- неабиякі модниці, а наше взуття- то родзинка у їхньому вишуканому гардеробі.

 

У своїх колекціях ви орієнтуєтеся на сучасні тренди? Хто вигадує ваші неперевершені моделі?

Моделі ми обираємо самі, але звичайно орієнтуючись на сучасні тренди. Ми завжди намагаємося бути у курсі останніх новинок. У нас є модельєри, з якими ми працюємо, але ідеї для моделей ми вигадуємо самі та самі підбираємо матеріали, з яких їх шити. До речі, мій чоловік якраз розробляє чоловічі колекції, а я – жіночі. А інколи сміливі ідеї нам підкидають наші замовники. Таким чином, ми знаємо, чого хоче наш покупець. 


Ната, крім того, що ви займаєтесь власним бізнесом, ви ще й мама двох чудових діток. Скажіть, чи складно поєднувати сім'ю та роботу?

Гадаю, попри безліч справ мені доволі успішно вдається поєднувати власну справу та сім’ю.  також я завжди маю час на себе, займаюсь спортом, не забуваю ходити до косметологів. Я це дуже люблю і не шкодую свого часу. Головне усе спланувати та вміло організувати  та дещо делегувати.


Зізнайтеся, ви сувора мама? Або ж можливо сувора начальниця?

Так, я суворий керівник та сувора мама. Я завжди вимагала і від своїх працівників, і від своїх діток робити все якнайкраще. Такі ж самі високі вимоги я ставлю до себе – у цьому сенсі я перфекціоніст. Саме у такому ставленні до роботи та життя я бачу запоруку успіху, бо люди має завжди віддавати усі сили улюбленій справі та улюбленій родині. Віддаватись наповну, щоб отримати максимум – такий мій життєвий принцип.


Ви амбіційна людина? Чи будуєте масштабні плани щодо вашого дітища?

Так, у нас шалені й грандіозні плани стосовно подальшого розвитку нашого бренду KRAVETS hand made. Ми вже відправляємо наші авторські вироби у багато країн, тому наразі ми активно шукаємо дилерів саме за кордоном.  Дуже сподіваємось, що цей рік буде надзвичайно плідним у цьому напрямку і ми знайдемо надійних партнерів чи не в усьому світі. Нам пропонують співпрацю бізнесмени у Канаді та Америці, також ми розглядаємо Казахстан, Киргизстан, Білорусь та Росію. Сподіваюсь, що нам вдасться налагодити там партнерство. Ну й звісно ж, ми ніколи не забуваємо про Україну та будемо й надалі розвивати на рідній землі наш класний бренд.