Home

Знаю, як вирішити ваші проблеми з законом! Ганна Лазарчук

Впевненість у собі та професійний підхід до улюбленої справи - її кредо по життю. Ганна Лазарчук – адвокат, член Ради адвокатів від Рівненської області. У житті часто трапляються ситуації, вихід з яких можна знайти лише у юридичній площині, Ганна - фахівець який не лише захищає клієнта, а ще й співчуває йому, дає поради та допомагає психологічно.

 

Анно, розкажіть, чому ви обрали юриспруденцію? Чим вона вас зацікавила? Чи легким був ваш шлях до цієї професії?

З самого дитинства я мріяла бути адвокатом, оскільки бачила перед собою гарний приклад - бабусю, яка була видатним адвокатом! Після шкільних занять я бігла до юридичної консультації м.Артемівська Донецької області, де працювала бабуся, та споглядала за тим, як адвокати допомагали своїм клієнтам. Мене це захопило, ще з дитинства. Шлях до професії (навчання) був доволі легким, а от далі почалися труднощі. Розпочинала свою кар’єру в Донецькій області, звідки родом. Оскільки адвокат - це в першу чергу його клієнти, то звичайно розпочинати шлях у професію простіше там, де тебе знають як фахівця. Однак, доля розпорядилася так, що я переїхала до м. Рівне. Так, було складно, так, я погоджувалась на ведення будь яких справ, надавала правову допомогу pro Bono, з метою привернення клієнтів, співпрацювала із системою безоплатної правової допомоги. Не повірите, але навіть самостійно розклеювала оголошення (посміхається). Згодом, я вже мала власний офіс в центрі міста. А через деякий час, колеги мені запропонували балотуватися до складу Ради адвокатів Рівненськоі області, до якої я була обрана у 2017 році. Зараз я є членом Ради адвокатів України від Рівненської області - найвищого органну адвокатського самоврядування. Така підтримка колег регіону, який я представляю, є для мене безцінною! Тож зараз, я маю головний офіс в м. Києві, однак продовжую супроводжувати клієнтів з Рівненської області, які мені довіряють та яких я не маю права підводити. Завжди звикла доводити всі справи до кінця та не зупинятися на досягнутому.


Ви спеціалізуєтесь на кримінальному праві, чому саме цей напрямок?

Після навчання в юридичній академії на бюджеті, всі студенти мали відпрацювати 3 роки за направленням. Я працювала в райвідділі міліції (зараз поліції), однак чітко знала, що моє покликання адвокатура, а не слідство. Розпочинаючи власну кар’єру я багато навчалася, що не припиняю робити і сьогодні, приймала участь у сімейних справах, цивільних, земельних, господарських, однак завжди кримінальні справи мені здавалися цікавішими. Можливо це досвід роботи в правоохоронних органах, а можливо - покликання. В мене з’являється справжній азарт під час ведення кримінальної справи, яка є складною. Я відхиляю емоційну складову та переді мною є лише документи, факти та закон.


Чи можете сказати, що в юридичній практиці є чоловічий та жіночий підхід до справ? Якщо так, то чим він відрізняється?

Я ніколи не розділяю чоловічий та жіночий підхід до справи. Скоріше в очах клієнта - адвокат у криміналі повинен бути чоловіком (посміхається). Однак клієнти, що співпрацюють зі мною пересвідчилися, що міцна хватка, сталеві нерви та гострий розум не залежать від полу захисника. Переважна більшість моїх клієнтів - це чоловіки, яким інкримінують вчинення того чи іншого злочину. Це може бути шахрайство, крадіжка, вбивство чи отримання неправомірної винагороди (хабар). Головне - це встановити довірливі стосунки клієнта та адвоката, я як захисник, повинна знати все до дрібниць, для того, щоб напрацювати позицію захисту та надати правову допомогу. В першу чергу, я бачу в клієнті не злочинця, а людину, яка потребує допомоги. Вихід із будь-якої ситуації є, а інколи і не один. В першу чергу адвокат повинен бути професійним. В цій професії треба вміти слухати та чути клієнта, при чому не тільки те, що він говорить, а те, що думає.


Якими якостями має володіти адвокат, щоб досягти певного успіху?

Моя місія - це допомога людям. При чому не лише юридична, а інколи і психологічна. Для того щоб зрозуміти, чому саме людина вчинила злочин - треба побачити її душу. А від мотиву, як знають колеги, залежить багато…)


Ваш день складається з безлічі комунікацій. Чи є у вас золоті правила? Як виходите з конфліктних ситуацій?

Дійсно, протягом дня доволі багато… це може бути похід до клієнта у СІЗО, зустрічі з партнерами, надання консультацій клієнтам, судові засідання. Щодо конфліктних ситуацій - намагаюся їх уникати чи мінімізувати. Там де можливо - використовую «мову паперів», намагаюся не сваритися зі слідчими, прокурорами по справі, а використовую юридичні законні методи. Це дозволяє мені гідно виконувати свою роботу, досягати цілей законно та не налаштовувати працівників правоохоронних органів щодо моїх клієнтів. Ніколи не переходжу на особистості, а лише дію в інтересах клієнта!


Окрім кримінального права, ви займаєтесь питаннями спадковості, адміністративними правопорушеннями, земельним правом та інше. До чого найбільше лежить душа?

Адвокатське бюро «Ганни Лазарчук» окрім кримінальних справ займається також сімейними, спадковими, адміністративними справами. Здебільшого, це справи наших постійних клієнтів. Також ми обслуговуємо представників бізнесу, для того, щоб їх діяльність була легальною та законною, не порушувала норми законодавства. Також, ми активно співпрацюємо з нотаріусами та надаємо допомогу клієнтам під час укладання різноманітних угод.


Як до вас можна звернутися? Онлайн чи офлайн?

До нас можна звернутися за консультацією, порадою чи з метою укладання договору будь яким зручним способом.

Viber, Telegram, WhatsApp - +38050 599 25 62.

Я особисто відповідаю на всі звернення, намагаюсь постійно бути на зв’язку. У випадку негайної необхідності та присутності адвоката - затримання, обшук - прошу використовувати саме телефонний зв’язок.

Електронна пошта - advokatLAV@ukr.net

Останнім часом, рухаючись у ногу із часом, ми також використовуємо зв’язок через мессенджери у фейсбуці, інстаграмм та проводимо онлайн консультування.

Єдине прохання - це попередній запис (окрім негайних випадків), з метою можливості планування діяльності на приділення достатнього часу клієнту.


Офіс знаходиться за адресою м. КиЇв вул. Липківського 32 оф. 1.