Home

Створюю фігуру мрії: Наталя Санжаровська

Представляємо вам нову героїню рубрики Спорт та здоров’я - енергійну і чарівну Наталю Санжаровську. Наталя - персональный тренер, чемпіонка фітнес-бікіні, фітнес-модель. В інтерв'ю ми поговорили про те, як поєднувати спорт і звичайне життя, правильно готуватися до змагань, як не жити в постійних обмеженнях в їжі і полюбити спорт.

 

Наталя, ви чемпіонка фітнес-бікіні і це вау! Розкажіть, як ви прийшли в спорт?

Мої маленькі кроки на шляху до спорту почались 13 років тому, коли я вперше прийшла в тренажерну залу. Тоді я хотіла відновитися після народження старшого сина Іллі. В мене не було тренера, не було знань і розуміння, що робити і як. Але було бажання, надихала атмосфера і люди навколо в гарній спортивній формі. Вчилась на роликах в ютюбі, статті в інтернеті, підказки досвідченіших. Зараз, я розумію, що втратила дуже багато часу через те, що не  почала займатись з професійним тренером, а займалась сама і робила багато помилок, результат з тренером був би набагато швидше і краще. Ютуб і разові підказки не можуть замінити особистого наставника і лише збивають з вірного напрямку. Головне для кожного - знайти якнайшвидше персонального, професійного тренера, який допоможе дійти до цілі!


Скажіть, а як оточуючі, друзі, батьки, реагували на те, що ви раптом стали захоплюватися фітнесом на професійному рівні?

Мій чоловік завжди підтримував мої заняття спортом, більше з тим - він їх і ініціював! Коли я сказала йому про пропозицію і моє бажання  виступити на змаганнях з бодібилдінгу, він відразу підтримав мене. Він найбільша підтримка і мотиватор в моєму житті. Безмежно вдячна йому за все, що він зробив для мене за ці 15 років, що ми разом, а особливо за підтримку в підготовці до змагань і на виступах! До речі, мої батьки і батьки чоловіка також підтримують і пишаються мною, моїми перемогами. Діти з останніх змагань зустріли з вітальним плакатом, який намалювали самі для мами (посміхається). Молодший син Данієль, йому 4 рочки, дуже любить бавитись моїми медалями і навіть носив їх у садочок, щоб усім показати!


Що для вас означає участь в змаганнях, де ви завойовує медалі й титули?

Участь у змаганнях для мене це постановка цілі, шлях до її реалізації, дисципліна, режим, а винагорода - виступ на сцені, перемога, відчуття кайфу, ейфорії, неймовірних емоцій. Самі змагання наповненні енергією всіх цих сильних духом і тілом, цілеспрямованих спортсменів: мужчин і жінок. Самі змагання - це свято краси, молодості і здоров’я! Навіть категорії в яких виступають чоловіки і жінки  40-50 років, виглядають настільки молодо і красиво, що дивуєшся: невже цій жінці 56 років? Вона ідеальна, як в 25! Думаю, що найкращий антіейдж еліксир вже винайдений - це спорт, здорове харчування і здоровий спосіб життя в поєднанні з дисципліною і режимом.


Доречі, я перевірила це на собі, тому що мені 39 років і на наступний рік вже буду виступати в категорії 40+! Але люди завжди враженні, коли дізнаються скільки мені років, адже я виглядаю молодше. Виступаю я за Федерацію бодібилдінгу WABBA, президентом федерації є Святослав Шеремета, також він власник мережі спортклубів «Ліга». Я виступаю за клуб «Ліга» і працюю там персональним тренером! На Чемпіонатах України неодноразово мала золото, а також в абсолютній категорії отримала бронзу. Вибрала я саме Федерацію WABBA через чесне суддівство, організацію змагань на дуже високому рівні і найголовніше те, що лише змагання WABBA демонструють на телебаченні.

Також я виступаю на міжнародних змаганнях WABBA INTERNATIONAL, нещодавно я повернулась з Чемпіонату Світу, що відбувся в Італії, де стала бронзовою чемпіонкою світу в категорії 35+.


Що для вас найскладніше в період підготовки до турнірів?

Найскладніше - це знайти час для себе! Адже маючи двох дітей, сім’ю, роботу, навчання, складно знаходити час навіть для своїх власних тренувань, не говорячи вже про елементарні жіночі радощі. Постійний швидкий ритм життя, рух, режим, дисципліна, - тому інколи потрібно зупинитись, відновити свої сили, перезавантажитись, ввійти в ресурс і продовжувати йди до своєї цілі.


Ви тренер. Що найбільше подобається у вашій професії?

Мені подобається радість і щастя в очах людей, коли вони бачать результати від роботи над собою і я їм в цьому допомагаю. Інколи люди навіть не знають на що вони здатні: на першому занятті говорять, що ніколи такого не зроблять, а на двадцятому з легкістю виконують. І я веду їх на шляху до вдосконалення себе! Сьогодні ти кращий ніж вчора, а завтра будеш краще ніж сьогодні, але за цим стоїть важка праця і самодисципліна!

 

А яку б головну рекомендацію ви дали жінкам, які мріють схуднути і створити тіло своєї мрії?

Дівчатам, що мріють схуднути, можу дати головну пораду: почати з голови - привести до ладу думки, пропрацювати свою впевненість, зрозуміти психологічні проблеми переїдання. Звернутись до психолога, дієтолога, професійного тренера. Самостійні спроби схуднення часто закінчуються зривами, саме через недостатність знань, відсутність самодисципліни, невпевненість у собі і відсутність сили волі. Всі ці якості тренуються не тільки в тренажерній залі! Не бійтесь звертатись за допомогою до спеціалістів!

І головне, щоб стати кращою версією себе, ніколи не порівнюйте себе з іншими! Все одно знайдеться хтось кращий за вас. Порівнюйте себе сьогоднішню з собою в минулому. І якщо ви сьогодні краща ні ж вчора, то ви на правильному шляху!