Home

«Queens Orchestra»

Вона легко підкорює нові вершини і стрімко йде вперед. Вона знає, як зробити своє життя шедевром та знайти баланс. Вона вміє створити найкращу версію себе та розфарбувати своє життя яскравими фарбами. Олександра Коробка - засновниця Унікального жіночого оркестру в Україні «Queens Orchestra». Про ідею, створення, реалізацію та бажання працювати з жінками ми поговорили з Олексанрою. Ексклюзивно для журналу GOSSIP magazine.

 

Олександра, ви є засновницею Унікального жіночого оркестру в Україні «Queens Orchestra». Розкажіть про те, як прийшла ідея створення?

Ідея створити жіночий симфонічний оркестр з’явилася вже давно, бо це дивно, що в оркестрах диригенти та музиканти духової та ударної секцій практично завжди є чоловіками. Адже жіноча краса, помножена на талант музиканта, може викликати набагато більше емоцій, ніж звичайний оркестр, нехай і віртуозний. Втілити ідею жіночого симфонічного оркестру вдалося у 2020 році. Саме тоді Queens Orchestra вперше зібралися разом, щоб дати свій перший концерт та довести, що симфонічна музика не має бути нудною та академічною, а її виконавці можуть бути яскравими, цікавими, красивими, і вони можуть бути жінками (посміхається).


А чому суто жінки? Це початкова ідея чи певна родзинка в сучасній музичній історії?

Це концепція колективу. Коли тільки виникла ідея створення власного оркестру, я точно знала, що це буде оркестр, в якому будуть грати тільки дівчата. Queens Orchestra задуманий не просто, як колектив дівчат-музикантів, це цілісний проект зі своєю філософією, яскравою та цікавою фактурою, своїм оригінальним звучанням. Саме такою я побачила для себе нову сторінку в українській музиці - естетичною, такою, що викликає емоції, як своїм звучанням, так і візуальною красою.

 

Олександра, розкажіть свою історію, як в ваше життя пришла музика

Музика прийшла в моє життя в 3.5 роки, коли мама відвела мене у музичну школи і я почала грати на скрипці. Але мені не пощастило с педагогом. Вона була малопрофесійна і дуже не любила дітей. Але як не дивно, вона не відбила у мене бажання займатися музикою і в 7 років я поступила у КССМШ ім. Лисенко, один з найкращих музичних закладів в Україні. Мене взяли відразу в 2-й клас. І тут все моє музичне життя склалось абсолютно по-іншому, я почала займатися музикою професійно (посміхається). З 8-го класу у нас з’явився предмет «оркестр» і це відразу стало моїм «коханням», яке триває і по сьогоднішній день. Я водночас зрозуміла ким хочу бути. Але для цього треба було здобути вищу освіту музиканта-інструменталіста, і тільки потім можна було поступати на диригентський факультет. Закінчуючи першу вищу освіту НМАУ ім. Чайковського, я вже подала документи до вступу на диригентський факультет і хоча конкурс був дуже великий, я одразу поступила.


Ви не просто керівник «Queens Orchestra», а й диригент. Як проходять ваші виступи? Хто готує композиції та ваші чудові наряди? 

Так, мене як диригента часто запрошують співпрацювати з іншими оркестрами України, але я завжди віддаю перевагу Queens Orchestra. У нас багато проектів як сольних, так і з солістами. Ми часто виступаємо на корпоративних заходах і цієї весни плануємо провести сольний тур по Україні зі своєю концертною програмою. У нас є декілька талановитих оркеструвальників і вони створюють для нас неймовірні твори, які ми потім втілюємо у життя. Всі образи це у більшості випадків мої ідеї. І якщо б мій фінансовий директор не зупиняв мене, то вже треба було б знімати для них стадіон (посміхається). Вони вже і зараз з великими труднощами поміщаються у костюмерну кімнату!


Ви виступаєте тільки в України чи й закордоном?

Коли ми тільки створили оркестр, і зняли перший відео кліп, ми відразу отримали численні запрошення з виступами у інші країни, але вже через тиждень почалася пандемія, і всі наші концерти були скасовані. І на декілька місяців діяльність оркестру була призупинена. Зараз ми активно виступаємо в Україні, і приймаємо пропозиції про виступи за кордоном. На 2022 рік у нас абсолютно грандіозні плани як в Україні, так і в країнах Європи та Азії. Будемо сподіватися, що вони здійсняться!

 

Виступ оркестру – це неординарна прикраса будь-якого заходу. А на якій події ви мрієте виступити з «Queens Orchestra»?  

Кожна подія для нас унікальна і дуже цікава. І для кожного заходу, будь-то корпоративний івент великої міжнародної компанії, чи просто особисте сімейне свято, ми відносимося дуже відповідально і максимально використовуємо всі творчі ресурси. І дякую за це запитання, я обов’язково знайду на нього відповідь і розповім Вам (посміхається).


Ви успішна, красива та вогняна дівчина. Скажіть, чи полюбляєте слухати музику в не робочий час? Як ви відпочиваєте?

Ох, дякую за такі неймовірні комплементи! От саме тому я і люблю працювати з жінками (посміхається). В не робочий час? Я задумалася, а чи є він у мене. Більшість вільного часу я люблю проводити час в тиші, адже саме у ній до мене приходять творчі ідеї і думки. Коли людина знаходить свою професію, яка її постійно збуджує, то і відпочинок не потрібний. Проводити вільний час я люблю з сім’єю і друзями. Це може бути абсолютно різний відпочинок: театр, квест-кімната, відпочинок за містом….А ще мої друзі не музиканти, відвідують всі відкриті концерти Queens Orchestra, за що я їм дуже вдячна.


Поділитесь планами на цей рік? Особистими та професійними.

Планів багато! Хочеться постійно пізнавати щось нове, розвиватися особисто. Наприклад, на початку нового року я пішла у школу акторської та ораторської майстерності, тому що відчуваю, що хочу робити на сцені ще більше. З оркестром ми плануємо багато різних проектів, як з сольних, так і в колобораціях з іншими артистами. Плануємо створити ще декілька концертних програм, записати на студії нові композиції та зняти на них кліпи, створити нові сценічні образи. А найголовніше в наших планах – це надихати наших глядачів, заряджати позитивною енергією, та створювати разом щось неймовірне, те, що мотивує і робить життя прекрасним!


[media=https://www.instagram.com/queens.orchestra/]