Home

“Спорт під час війни”

матерал підготувала Бородай Єлизавета 

В нинішній ситуації багато людей сперечаються на тему: “Спорт під час війни” актуальний чи ні? Деякі люди говорять, що він не потрібний, а деякі навпаки підтримують наших спортсменів. Моя думка, що просто сидіти склавши руки під час війни - це не варіант. Не дивлячись на те, що зараз відбувається, українські футбольні родини збираються своїми дружніми командами заради того, щоб об'єднатися і підтримати людей та допомогти Україні. Сьогодні ми поговоримо з Іллею Крупським - гравцем полтавської “Ворскли”

 

Футбол цікава тема для багатьох людей: чоловіків і жінок. Розкажіть, у скільки років ви почали займатись цим видом спорту?

Я почав займатись футболом у 8 років. Завжди мріяв стати футболістом, переглядав матчі по ТВ та ганяв м'яча у дворі. Сьогодні я займаюсь футболом професійно і впевнений, головні здобутки ще попереду.

 

Ілля, а що ви думаєте щодо спорту під час війни?

На мою думку це гарна ідея, тому що кожен повинен займатися своєю справою. По-перше він відволікає нас, гравців, по-друге - вас, глядачів від постійного перегляду новин та переживань. Так, є деяка небезпечність для нас, гравців, під час матчу, але ми це любимо i ми не можемо без цього жити. Футбол - наше все! 

Який матч запам'ятався вам найбільше за період війни? Чому?

Найбільше мені запам’ятався матч Ліги Конференції проти Швецького “AIK”. Тому що ми “Ворскла” - прославляли Україну у Єврокубку. А це гордість для нас, особливо в такий час.

 

Не заважають думки про війну на зосереджені під час матчу, і як ви себе налаштовуєте?  

Звісно, всі наші думки з хлопцями на фронті, всі ми переживаємо та молимось за них, щоб усе було добре, чим можемо тим допомагаємо, але коли до матчу залишається декілька годин, перелаштовуємося на гру, налаштовуємо себе з думкою, що на нас дивиться та вболіває вся Україна і з таким настроєм ми виходимо на матч. Б’ємось за усіх українців та за всіх воєнних, тому що в такий важкий час хоча б спостереження за грою трішки може покращити їхній настрій.

 

Чи думали ви, що ваша кар’єра закінчиться, коли почалась війна?

Звісно, на деяку мить кар’єра та футбол пішли на другий план, всі думки були про війну, але з часом зрозумів, що навіть за таких умов життя продовжується. Я не уявляю себе без футболу, тому погані думки - геть. 

 

Ілля, а які досягнення під час війни ви отримали?    

Потрапив до заявки на матч Ліги Конференції

Багато футбольних команд влаштовують благодійні матчі заради підтримки України. Отже, можна сказати, що навіть в скрутний час для країни, спортсмени підтримують і кожен допомагає як може!