Home

Дієвий репетитор в 17! Хіба таке можливо?

Навчання - актуальне завжди, чи то в садочку, чи то в школі, чи то в університеті, чи в житті. І щоб ми не вивчали, завжди захочемо мати чудових наставників. Уявімо собі ситуацію, вам потрібно за короткий період часу вивчити нову мову, то якого репетитора ви вибирете: сувору 50-літню жінку з 30-річним досвідом роботи, чи молоду та креативну дівчину з малим досвідом роботи? Впевнена, що більшість з вас вибере перший варіант. Але чи кожного разу великий стаж роботи говорить про якісне навчання? Якщо не вірите, то наша сьогоднішня гостя доведе протилежне.


Ніколь розповла нам про те, як стала успішним викладачем з історї України. Також наша героїня подлилася порадами таймменеджменту, планування та розказала особисті секрети досягнення цілей.

 

Ніколь, чому ти виршила займатись викладанням історї?

Тому що, хочу пробуджувати в серцях українців національну свідомість. Історія- це минуле, а кожному з нас потрібно вміти вчитись на помилках інших та не вчиняти так, як наші предки. Тільки знаючи своє минуле, ми зможемо побудувати чудове майбутнє.


Ого, це потужно! А як ти справляєшся з критикою та конкуренцією досвідчених та кваліфкованих викладачів?

Я з холодним розумом сприймаю критику, вмію фільтрувати все, що мені говорять. Адже бувають випадки, коли ті ж викладачі дають хороші подари. А конкуренція - це цілком нормально і навіть дуже добре. Тому що, я маю куди рости, адже є багато крутих вчителів, в яких маю чому повчитися, маю стимул бути кращою.


Досить розумно. Розкажи про свй досвід викладання та як ти до цього прийшла.

В 9-ому класі дирекція нашої школи запропонувала мені навчатись в малій академії наук, де я мала можливість обрати дисципліну, яку хочу вивчати. Історію тоді погано знала, але щось з середини мені сказало обрати історичне спрямування. Саме в академії я зацікавлись історією, це були незабутні відчуття та нові знання. Через рік, почала продавати автоські конспекти для підготовки до ЗНО. Багато людей позитивно відгукнулися щодо мого продукту. Тому в 11-ому класі почала готувати учнів до екзаменів, спочатку це було безкошновно ( 5 місяців), а потім - я стала затребуваною. Нині багато моїх учнів склало НМТ( це спрощене ЗНО) на відмінно, а мій результат 200/200. Я пишаюсь цими результатами. Зовсім скоро з'явлються в продажі мої курси. І на цьому я не зупинятимусь!

 

І на кінець, ти вся така успшна в свої 17, як тобі це вдалося? Поділишся секретом?

На сам перед, варто розписувати планер на кожен день, тиждень, місяць, рік. Колись було важко себе привчити планувати, але зараз я без цього не можу. Кожного ранку я прокидаюсь з думками про те, що маю сьогодні зроити, вивчити та скільки заробити. Також варто не просто планувати , а ще розставляти пріоритети у справах, щоб день не проходив марно.

Теж важливим фактором є правильне оточення, з яким буде легко розвиватись, а не стояти на місці. Адже від того, з яким людьми ти проводиш багато часу, залежить те, якою будеш ти, якими будуть твої звички та поведінка. Це основні мої секрети успіху, ніби банально, але ефективно. Висновок: планування, таймменеджмент та оточення це те, з чого потрбно почати, щоб досягнути успіху.