Home

Чому люди бояться лікувати зуби: відповідь експерта

Для багатьох людей візит до лікаря є справжнім стресом. Такий страх призводить до того, що людина намагається до останнього відтягнути відвідування стоматолога, навіть при наявності гострого зубного болю.Через це запускаються процеси, які приводять до серйозних випадків.

 

Дві основні причини назвала стоматолог Оксана Михайлюк:

«В мене є одна просто відповідь на таке поширене запитання - це досвід. 

Скоріш за все, в цих людей був у дитинстві якийсь негативний досвід з лікарями. Коли насильно тримали, або ж робили необхідні маніпуляції без анестезії та знеболення. Власне такі  ситуації відкладаються на дуже багато років. Потім дорослі люди - чоловіки та жінки, буквально трусяться та бояться сісти в крісло до стоматолога та довіритись лікарю. Як тільки ти починаєш проводити першу маніпуляцію, вони відчувають, що все спокійно, ніхто їм не робить боляче і не тримають за руки та ноги, вони починають розслаблятися. Але існують і такі випадки, коли це набагато важче і з такими випадками повинні працювати й інші спеціалісти, до прикладу психолог».

Порада 1: Забути попередній досвід, який був у дитинстві та довіритись лікарю

«Також можуть бути такі причини, як минулий негативний досвід лікування в дорослому віці  у когось зі спеціалістів. Тобто людина  вже одного разу обпеклася і  вкотре переживає, щоб знов їй не дали поганий результат. Я дуже часто зустрічаю пацієнтів, які приходять на консультацію та  знають, що таке імплантант, або підсаджування кістки. Ці люди начитані, вони вже займались особисто цим питанням, тому бояться комусь довіритись знову та бажають самі контролювати процес лікування. Кожного разу в такі моменти ми багато спілкуємося. Я прошу пацієнта розслабитись,  довіритись мені та тоді ми разом отримаємо чудовий результат»,- додає стоматолог.

Порада 2: Ретельно обирайте спеціалістів. Стоматолог - має стати другом!

Посилання на соціальні мережі стоматолога  Оксани Михайлюк: 

Instagram: https://www.instagram.com/oksaa_m/ ( 979 000 підписників)