Home

Життя під час війни, власний бізнес, робота на радіо та особисте!

матеріал підготувала Ватрич Аліна

Ірина Рей - блогерка з 49 тисячами підписників, в якому вона розповідає про своє повсякденне життя у селі, показує залаштунки роботи на радіо та розповідає про власні бізнеси, а ще допомагає жінкам на своєму власному марафоні, полюбити себе. Чарівна Буковинка, кохана дівчина та любляча матір неймовірного синочка. Власниця дитячої агенції «Myltik_show», магазину «bila_ malina», а також ведуча на Радіо «Буковинська хвиля 100.0 FM»

 

Привіт, якби можна було охарактеризувати в трьох словах себе, то які вони б були?

Кмітлива, позитивна, імпульсивна (посміхається).

З чого почалось ваше творче життя як співачки?

Взагалі, я не позиціоную себе як співачка. З дитинства мріяла про це, ходила на гурток, однак фінансові можливості не надто мене тішили і ця мрія відкладалася далеко в шафу. Але згодом я познайомилася з творчими людьми, які допомогли написані мною пісні, втілити в реальність, записати кліп, і навіть виступити на тисячну публіку. Я почала реалізовувати себе не тільки як виконавиця пісень, але й авторка. Писала для відомих чернівецьких співаків, а також дитячі пісні.

Пам'ятаєте перші емоції під час першого концерту?

Це відчуття, де страх крокує з ейфорією. Я впевнена, що в житті не одноразово переживу такі емоції. Вони прекрасні.

Чому саме псевдонім Іра Рей?

Рей - промінь. Хочу дарувати людям світло.

Чому вирішили вести блог? Та писати вірші для авторських пісень!

Я люблю увагу до себе. Публіка мене надихає, я тут знаходжу впевненість у собі і енергію. Мені хочеться ділитися емоціями з іншими і, думаю, це не погано виходить.

Звідки берете натхнення постійно щось знімати?

У натхнення дуже тонка грань. Я можу цілий день бути зарядженою, а потім три дні мати апатію до всього. Знімаю, як відчуваю. Якщо не хочеться - не змушую себе. Натхнення це мої читачі і їх підтримка.

У вашому профілі дуже часто можна побачити вашу щасливу і неймовірно милу сім'ю, а саме милого синочка Ніка, та вашого хлопця Вітю, у нас виникло питання: Нікіта, Вітя і Іра, то ідеальне тріо? А не думали над поповненням..

Цього року у нас вихідний на поповнення, але бажання є у трьох.

Ви працюєте на найкращому радіо Чернівців: «Буковинська хвиля 100.0 FM», а пам'ятаєте , як все починалося? І що порадили б людям, які себе теж хотіли б спробувати в цьому.

Страшно починалося. Я прийшла на кастинг, де було більше 100 людей. Серед цієї сотні обрали двох. Мене в тому числі. Я думала, що це помилка і прикол, бо взагалі була невпевнена в собі. 4 роки на радіо - кращої команди годі й шукати. Робота, яка надихає і розвиває. Все, що я зрозуміла за ці роки: стукайте і двері обов'язково відкриються, можливо не з першого разу, але все одно відчиняться.

Ви працювала з багатьма українськими артистами, адже вели спільні ефіри, чи могли б розповісти, з ким найбільш сподобалось працювати?

Люблю усіх, хто бував в гостях. Всі по особливому цікаві і надихають. Є просто близькі мені по духу і під час ефіру відчувала, що ми  на одній хвилі. З останніх знайомств - це Олег Псюк (Калуш), Христина Соловій, Меловін, Вадім Олійник, Сергій Притула, Віктор Павлік.

Відкрийте занавісу. Що відбувається за лаштунками радіо, коли йде реклама

Ми можемо обговорювати тему ефіру, знімати тік ток або обговорювати, що у кого як в житті (посміхається).

Ви також власниця дитячої агенції Мультик, пам'ятаєте як вирішили її відкрити? З чого все починалося.

Я працювала в ТЦ аніматором два роки. Керівництво не надто оновлювало інвентар і не звертало увагу на мої прохання придбати хоч щось для роботи. В якийсь момент я вирішила, що можу спробувати сама проводити свята.

Купила на секонді костюм пірата за 150 гривень, іграшок на 500 гривень і створила сторінку Вконтакте. А через місяць отримала перше замовлення, де заробила 900 грн. Цей день і емоції я пам’ятаю в деталях досі.

За яким принципом ви обирали на роботу аніматорів

Любов до життя, бажання заробляти, відповідальність і ці люди мали мати мрію. Я зазвичай довіряла своїм внутрішнім відчуттям коли брала на роботу і ніколи не помилялась. А якщо ігнорувала свої внутрішні переживання ця людина чомусь завжди підводила.

Життя під час коронавірусу, тепер життя під час війни? Як змінилось ваше життя?

Перші два тижні я активно волонтерила. Свята були не на часі, а кошти треба було десь брати. Через 2 тижні ми відкрили новий бізнес крафтової продукції. Я завжди все роблю одразу, як виникла ідея.

А паралельно я почала вивчати психологію, психосоматику і силу думки. І моє життя за час війни тільки покращилося.

Ви відкрили свій авторський курс марафон для жінок, з чого виникла ідея допомагати жінкам?

Майже рік тому розлучилася з колишнім чоловіком. Це було болюче розставання і я власними силами змогла вийти з депересії. Знайти нову любов і почала відчувати щастя від життя. Після цього в мене виникло бажання показати, що все в житті можливо за допомогою ваших думок.

Чи любите ви читати, якщо так, порадьте книжку яку варто прочитати.

Багато читала книг і кожна має свій вклад в мене.

З останніх, «Мудрість жінки» Луїза Хей. Обов’язкова на прочитання жінкам.

І на останок, що побажаєш нашим читачам?

Вірити, коли ніхто не вірить. Любити себе, навіть якщо хтось твердо вас запевняє в протилежному. Мріяти і довіряти собі.