Home

Інтерв’ю з моушн-дизайнером: "Квіти теж потребують творчості!"

матеріал підготувала Бикова Євгенія

Здавалося б, звичайні горщик, ґрунт і квітка… Як можна зацікавити цим людину, навіть ту, що не має свого міні-саду на підвіконні? Про це нам розповість моушн-дизайнер компанії PlantIn Тополь Наталя. А також ми поговоримо про застосування креативу з будь-якими речами, про натхнення та ідеї під час війни.

 

Чому Ви вирішили стати моушн-дизайнером?

Як вже потім я усвідомила, мені завжди була цікава тема анімування чогось, монтаж відео, генерування креативних ідей. Але мій шлях до моушн дизайну був дещо складний, бо не одразу після школи зрозуміла, чим дійсно хотілося б займатись. Тому після декількох проб і помилок я починаю працювати графічним дизайнером. Потім я зрозуміла, що хочу рухатися ще далі і з статичних зображень робити щось «живе». Подобається, як в результаті виходить повноцінне відео, яке може мотивувати, спонукати людей до дій або просто піднімати настрій.

Звідки Ви берете натхнення та ідеї?

Є насправді багато джерел для натхнення. Це можуть бути і соціальні мережі, платформи, де дизайнери діляться своїми роботами і можна надихнутися і придумати щось своє, вуличні вивіски, фільми і навіть люди. Головне для мене це «надивленість». Ідея може прийти в голову в будь-який момент і, буває, випадково. Краще одразу записати.

Що Ви відчули, коли дізналися, що треба працювати з квітами?

Мені дуже близька тема природи і дуже важливо, щоб проект займався чимось чесним і етичним. Я дуже зраділа, що зможу розвинути свої навички саме працюючи з флорою. До того ж, у мене з’явилося декілька рослинок, за якими я доглядаю, і я рада отримувати корисну інформацію щодо догляду за ними. Наш додаток PlantIn чудово з цим справляється.

Квіти потребують багато креативу? І чи важко кожного разу вигадувати щось нове для них?

В мої обов’язки входить створювати рекламні ролики про PlantIn. Щоб показати, що вміє наш додаток, я повинна мати дуже багато ідей. Адже треба не просто показати, а зацікавити, постійно змінюючи елементи в дизайні і аналізуючи, що саме зачепило глядача. Буває таке, що ідеї закінчуються, але це нормально, ми живі люди. У нас проводяться брейншторми, де креативники, дизайнери генерують багато нових цікавих ідей. Тому ідеї завжди літають у повітрі.

Як Ви привертаєте увагу людей, навіть тих, хто не цікавиться квітами?

У нас для цього є команда маркетологів і вони налаштовують рекламу на цільову аудиторію. Тобто йде фільтрування по віку, статі, місця знаходження людини. Наприклад, більш всього нашим додатком користуються жінки середнього віку, домогосподарки. Тому ми спеціально трохи підлаштовуємося під них, використовуючи певні дизайнерські елементи або навіть музику, яка б сподобалась певній категорії людей. Але кімнатні рослини є майже у всіх людей, тому PlantIn стане у нагоді всім.

 

Як війна вплинула на ідеї та роботу? Чи можливо використати цю тематику з квітами?

Чесно кажучи, моя креативність дуже знизилася з початком війни. Я дуже багато енергії, особливо на початку, витрачала на переживання, страх та постійне перечитування новин. З часом розумієш, що в нас поки що така реальність і треба пробувати пристосовуватись. Адже кожен на своєму фронті і треба плідно працювати задля майбутнього.

Тематика флори та війни дуже пов’язана, тому що у нас страждають ліси, поля. Ми створили благодійний проект hero for Ukraine, де люди зможуть донатити кошти і допомагати відновлювати постраждалі природні зони України.

 

Ви думаєте, що креативність можна застосувати до будь-якого предмету?

Так, безумовно. Усе, що ви бачите навколо себе, є великою частиною креативності. Форма вашої чашки або дизайн автомобілю, малюнки на шпалерах або вивіски на вулицях, вишивка на футболці чи стрічка новин по телевізору - це все роблять творчі креативні люди.

Які Ваші плани на найближчі 5 років?

Я планую продовжувати розвиватися у сфері моушн дизайну в найближчі 5 років, адже моуш дизайн включає в себе дуже багато направлень. Це може бути і 3D моуш, і персонажна анімація, і анімація інтерфейсів для сайтів, додатків та інше.