Home

Caramel.nail.care.dry ламає стереотипи заради емоцій

матеріал підготувала Стецюк Анастасія

Катерина Щепаняк – засновниця мережі салонів на заході України. Зламавши всі концепції маркетингу, вона створила сервіс, яким із задоволенням користуються львів’янки та гості міста. Сервіс, який залишає за дверима тривоги та дарує духовний спокій. Головна мета їхнього бренду – дарувати емоції.

  

Як прийшла ідея відкрити мережу салонів краси «Caramel.nail.care.dry»? Чи не було страшно?

Ідея  виникла після того, як я почала займатись продажем гель-лаків. Тоді, десять років тому ніхто ще не знав, як покриття може триматись 14 днів. Я стала першим дистрибутором на заході України, ми почали продавати Shellac – гель-лаки з США.

Після того, як в нас було вже багато клієнтів та я не встигала розвозити та приймати замовлення. Ми прийняли рішення взяти в оренду приміщення й поставити два манікюрні столи, щоб показувати людям, як власне ці гель-лаки працюють, взяли майстрів – тоді й почалась історія Caramel.nail.care.dry. На той момент, коли ми відкривались ще не було такого сервісу, зазвичай це були перукарні. Тільки в нас жінка приходила, робила манікюр, пила каву, дивилась фільм та отримувала насолоду. Через рік ми перші у Львові запровадили послугу експрес, зробили спеціальні крісла і тоді жінки ще більше полюбили нас.

Було страшно спочатку оскільки це було щось невідоме на той момент, ми з чоловіком спрямували весь свій бюджет на той момент у справу, коли ми не знали, чи вийде вона у нас.

Які послуги надає Caramel.nail.care.dry і чи плануєте додати якісь нові?

Основні послуги, якими ми славимось, в яких ми найкращі є манікюр та педикюр, а також брови. Тому, що, дуже зручно, коли можна зробити все зразу та не витрачати додатковий час. Ще макіяж, додали стилістів та вдосконалюємо такі послуги, як укладки й лікування волосся.

 

Як розвивалась мережа і чому Ви обрали своїм ключовим кольором саме фіолетовий?

Коли вчилась у бізнес-школі, викладач сказав, що такого не може бути й так вийшло, що ми зламали всі концепції маркетингу, бо зазвичай назва відповідає послузі, а колір - назві, а в нас все вийшло навпаки. Карамель не має жодного відношення до манікюру, а фіолетовий до карамелі. Піти проти правил зіграло для нас в правильному напрямку.

 

Як війна вплинула на Ваш бізнес і що стало знаком відкрити знову салони?

На 5 чи 6 день з початку війни, почали писати наші постійні клієнти, вони почали просити про те, щоб ми відчинились, що ми маємо відповідальність за них, бо вони постійно в нас обслуговуються, в домашніх умовах вони не зможуть зняти покриття і банально залишитись без нігтів вони не хотіли. Було прохання надавати такі послуги,  як просто чистку та зняття без покриття, бо дуже багато жінок на той момент плели сітки та було незручно. “Ви несете за нас відповідальність, Ви це покриття зробили, то зніміть його”, -  прилітало в наші месенджери. Спершу відкрили дві студії, згодом всі інші. 

Якими трьома словами Ви можете схарактеризувати свій бізнес і чому?

Якісно,  з сервісом та з любов’ю. Якісно, бо у нас жінка приходить не до майстра, а в студію та в зручну годину, ми зламали стереотип, що жінки обирають майстрів та чекають на місце. З сервісом, тому що ми дуже багато працюємо над сервісом, щоб було комфортно та щоб жінки просто відпочивали. З любов’ю, оскільки в кожну послугу, кожен рух вкладено любов та душу.

 

Вас можна назвати строгим босом чи Ви навпаки на одній хвилі з колегами?

В нас є прописані правила та ми за ними живемо, неможливо жити в демократії з 70 жінками. Люди люблять правила, люди люблять межі, завдяки цьому є порядок.

  

Якщо говорити більше про Ваші салони, чим саме Ваш салон відрізняється від конкурентів?

Ми відрізняємось постановкою всіх процесів, все відпрацьовано з моменту, коли жінка заходить до нас і до моменту, коли вона виходить. Ці всі процеси є чітко прописані, ми поважаємо жінок, їхній час та те, що вона обрала нас. Основна наша мета, щоб жінки приходили до нас не лише за манікюром, а за емоціями: спокою, задоволення та релаксу, залишаючи за дверима всі тривоги.

 

Якою є основна філософія Вашого бренду?

Дарувати емоції жінкам, щоб при згадці Caramel.nail.care.dry вона усміхалась. Також в нас є гарантія 6 днів, якщо щось не сподобалось, то Ви звертаєтесь і ми змінюємо все, що не підійшло. Ми дуже лояльні, відкриті та зворотний зв’язок – наша основа.

 

Ви також засновниця жіночого клубу «Woman for woman», що становить собою клуб та як в нього потрапити?

Це жіночий клуб, щоб ділитись досвідом, мати можливість дивитись на свої ситуації з іншого ракурсу, щоб рости ментально, вивчати себе з середини та знаходити відповіді на свої найголовніші питання. З нами завжди працюють психолог і запрошені спікери для пізнання себе.

Щоб в нього потрапити можна написати на сторінку клубу, ми розглянемо заявку та проанонсуємо про зустріч. Зустрічі закриті, в нас до 20 людей, тому присутній метод відбору.

 

Як Ви думаєте, якою є Ваша місія в цьому житті?

Я думаю, що нести добро, позитив, доносити прекрасне у світ в плані, що завжди можна розвиватись, дивитись на ситуації з двох сторін та щоб люди ставали свідомішими, росли ментально та були більш відкриті. Хочу своїм прикладом показувати, що все можливо.