Home

Що приховує королівська шафа?

матеріал підготувала Нагаївська Тетяна

Інженер-технолог за спеціальністю, а іміджмейкер за покликом душі. Сьогодні ми разом із Тетяною Поваляєвою розберемо гардероб короля, поговоримо про сучасні тренди та розкажемо що треба одягати, аби знайти чоловіка.

 

Тетяно, якщо говорити коротко, що таке «стиль» ? Це більше про тренди чи все ж про класику?

Стиль - це не те і не інше. Стиль - це самовираження , коли ти можеш бути собою, а не вдавати із себе того, ким ти не є. Це дуже важливо. Коли внутрішнє самовідчуття відображається  мовою, без слів. Коли ти говориш, не вимовивши ані слова. Ця мова виражається в деталях одягу, вмінні зацікавити співрозмовника, у таланті викликати повагу і живий інтерес до своєї персони. Це і є персональний стиль.

Як знайти свій персональний стиль?

По-перше, треба прислухатися до себе, до своїх бажань, вподобань, настроїв та цілей в житті. Адже ми усі різні й у кожного з нас є свій запит. Хтось хоче нарешті вийти із образу «сірої мишки» й заявити про себе яскраво, хтось хоче піднятися по кар’єрним сходинам. І, до речі, завдяки власному стилю можна досягти своїх цілей та навіть збудувати нові стосунки. Якщо ви вільна людина й шукаєте другу половинку свого серця, то треба віддавати перевагу платтям та спідницям. Адже чоловік на підсвідомому рівні шукає на роль своєї дружини жіночну та ніжну особу.

Якщо говорити про стиль короля Великої Британії  Карла ІІІ, який він? Можете описати у декількох словах.

Нелегко характеризувати людину, коли ти не знайомий з нею особисто… Проте, я спробую. Я передивлялась сюжети , коли він був у молодому віці і у сучасний час. Усе логічно у молоді роки-спортивний, енергійний, доброзичливий. У зрілому  віці - статичний, педантичний, стриманий і чуттєвий. І протягом всього життя відданий і романтичний, адже, не зважаючи на бурхливі роки до одруження,  він кохав одну єдину жінку - Камілу Паркер Боулз.

 

Чи вважаєте ви за правильну педантичність та консервативність короля у питаннях підбору гардеробу?

Це і є персональний стиль даної особи. Хто може це заборонити.? До того ж консервативність-це дуже конгруентний прояв стилю королівської особи. Значно складніше було би, якби монарх полюбляв крикливі, ультрасучасні моделі. А взагалі,  у питанні стилю немає поняття «правильний» чи «неправильний». Є поняття «доречний», особливо, коли це стосується публічної особи, тим більше монарха. Це найважливіше!

Якщо звернути увагу на одяг короля раніше, тобто ще за часів, коли він був одружений на принцесі Діані, він одягався за останніми модними трендами. А от вже зараз, нічого, окрім класичних сірих костюмів на ньому не побачиш. Це його так змінила друга жінка – Камілла чи все ж справа у віці та статусі. Як гадаєте?

Молодий принц Чарльз був енергійним не тільки у грі у поло. Його молоді роки були бурхливими, як гірська ріка! І щоб привернути увагу до себе представниць протилежної статі, безумовно, потрібно бути добре вдягненим і стильним. Тому під різні події ретельно підбиралися відповідні костюми. Із роками бурхлива ріка  молодості перетекла в спокійний потік подружнього життя,  в маєтку в Шотландії з верховою їздою і полюванням, яку так пристрасно любить Карл |||.  І знову все логічно, навіщо для такого способу життя новомодні костюми? Проте сама себе виправлю! Гадаю, що з роками це втратило для нього важливе значення. Статус витіснив намагання привертати до себе увагу. І так, саме його нинішньому статусу бездоганно пасує класичний піджак. Хочу зазначити, що  сірий колір костюма   так пасує його зовнішності і підкреслює благородну сивину. Проте, трапляються і «промахи» в кольорі… Але я не схильна критикувати монаршу особу. Можливо для такого вибору є особливі обставини.

Чи не дивно, що попри статус Короля Чарльз ретельно слідкує за справністю його костюмів, ба навіть більше – перешиває їх, а все для того, аби вони не виглядали демонстративно новими. Це він таким чином показує свою економічність, англійську педантичність чи все ж турботу за екологію?

Безумовно, ретельний догляд за костюмами монарха потребує по-перше протокол, але  факт перешиву їх - це новий підхід до способу життя королівської родини.  Карл |||  наслідує приклад матері, котра намагалася бути скромною. Він вдвічі скоротив свої витрати на королівські подорожі, відмовився від дорогих обідів, які раніше влаштовував.   І ніякого шампанського! Замість дорогих страв тепер пропонують  бутерброди…Він розуміє, що неможливо зберегти монархію без любові і симпатії суспільства, не можна бути зарозумілим і відірваним від народу

 

Складно говорити про скромність Єлизавети, адже її образи були дуже яскравими и різнокольоровими. Вона кожного разу з’являлась на публіці у щораз особливому, яскравому вбранні.

Така любов до вичурних кольорів може натякати на брак уваги, наприклад? Дійсно, якщо порівнювати костюми Єлизавети та вбрання перших леді інших країн - помітна різниця в яскравості  костюму. Ангела Меркель, Тереза Мей, Меланія Трамп та інші перші леді з‘являються на публіці в досить стриманому вбранні. Цього потребує протокол, тобто дрес-код для представників вищого ешелону влади. Проте, Єлизавета || -монарша особа і в порівнянні з іншими першими леді - статус її  вище! Поява королеви на публіці— знакова подія  для кожного жителя Туманного Альбіону, тому  постать Єлизавети ||  має бути чітко помітна при великому скупченню  людей. До речі, цю версію підтвердила ії невістка, графиня Уессекська,  Софі. Тому Єлизавета || завжди з’являлась на публіці в дуже яскравих костюмах, іноді настільки яскравих, що вони в значній мірі перекривали , так-би мовити професійним терміном «поглинали», її зовнішність. Але при всьому різнобарв‘ї  її костюмів, королева віддавала перевагу пастельному  салатовому відтінку, який гармонійно поєднувався з  її типом зовнішності. Досить яскравим прикладом було її вбрання на  шлюбній церемонії  принца  Гаррі та Меган Маркл. І зверніть увагу, поєднання кольорів в цьому костюмі створено на основі компліментарного, контрастного поєднання кольорів: салатовий/ фіолетовий. Це теорія поєднання кольорів –мистецтво кольору,  автором якої є Йоханес Іттен. Але, на чому треба зробити основний акцент -усі костюми королеви вивірені у поєднанні кольорів в комплектах,  з ідеальною посадкою по фігурі, доповнені  прикрасами, котрі мають символічне значення. Завдяки цим елементам створений бездоганний королівський образ! Це образ королеви Єлизавети ||, саме такою запам‘ятають її  сучасники.

 

Чи можливо пересічним людям прирівнятися до стилю королівської родини?

На ваше питання спочатку відповім питанням: «Навіщо в своєму стилі прирівнюватись до стилю королівської особи?»

Зараз торкнусь глибинних понять. На питання поняття стилю відповіла на початку. За самовираженням слідує ваш спосіб життя. Він королівський? Якщо ні, то який? Припустимо ви займаєтесь бізнесом і вам потрібно відтворити імідж успішної людини. В такому разі ваше питання може бути доречним. І це навіть можливо з невеликим доходом. За умови, що ви не плануєте козиряти гучними брендами і гардероб формується поступовими фінансовими долученнями. Тому що, елементи вашого ділового образу - костюм, взуття, сумка, аксесуари будуть із якісних матеріалів, не  від відомих брендів, а виробників «no name», але високої якості. Відключить снобізм і змиріться! На кінцевий результат це суттєво не вплине. Той же алгоритм, якщо у вас бажання відтворити якісний гардероб під ваш спосіб життя. Відбираємо найкраще в рамках вашого бюджету, проте поступово. Це досить кропіткий процес, проте воно того варте!

Ви можете назвати найпопулярніші помилки, яких припускаються жінки під час вибору гардеробу?

Звичайно! «Вбивцями стилю» я називаю:

✔недоглянутий вигляд: зачіска, шкіра обличчя, відсутність манікюру й педикюру навіть гігієнічного;

✔вдягнути все краще відразу! - коли в образі нагромадження брендового кричущого одягу із написами різних стильових напрямків;

✔ намагання виглядати значно молодше свого віку - одяг ніби позичений у доньки студентки;

✔дуже відверто відкритий, зухвалий одяг;

✔одяг, який погано посаджений на фігуру;

✔відсутність правильно підібраних кольорів в одязі;

✔яскравий макіяж в денний час.

Цей список ще можна продовжити, але це при індивідуальній роботі.

А якщо дуже хочеться яскравих ноток?

Будь ласка! Але, щоб це виглядало гармонійно. Пам’ятайте про настрій та подачу себе аудиторії. Тим паче, зараз війна, на жаль. І ми, жіночки, хочемо порадувати себе, підтримавши свій емоційний стан покупкою. Крім того, під час Другої світової війни значно зріс попит на червону помаду. А все чому? Через відсутність великих коштів на значну покупку та дефіциті позитиву. Тому, дівчата, не відмовляйте собі навіть у самих маленьких радощах!

 

Щоб ви порадили українським жінкам, аби виглядати стильно? Які бренди порадили б? Та що слід категорично уникати ?

Опираючись на смаки королівської родини, я б порадила пам‘ятати про доречність вашого образу стосовно події або життєвих обставин у будь-якому випадку вашого життя. Найголовніше - опиратися на свій особистий смак, намагатись відчути що пасує і подобається саме вам та який образ надихає вас на нові звершення. Ваш персональний стиль даний вам від природи. Стиліст лише допомагає розпізнати його, познайомити вас з вашим внутрішнім Я. Він преображає ваш вигляд і преображається ваше життя! Ви стаєте успішнішими і щасливішими! Чого уникати? Ніколи нікого не копіюйте! Цінуйте свою унікальність! А стосовно брендів я нічого порадити не можу. Кожен бренд працює в своєму стильовому напрямку. І конкретні бренди я можу рекомендувати в індивідуальній роботі з клієнтом, знаючи його стильові вподобання.

З упевненістю можу сказати: «Обирайте якість і красу! Ви важливіші за бренди і тренди!»