Home

«Наші жінки хочуть бути красивими за будь-яких обставин!»

Жінки завжди багато уваги приділяють своїй зовнішності, особливо волоссю. Головне правило для всіх – безпека. Безпечне фарбування, якість волосся та носити колір мрії. Сьогодні ми поговорили з Тишко Анною - майстром та експертом в фарбуванні волосся будь-якої складності. Вона 2 роки активно працює в beauty індустрії. Поговорили про тренди, секрети та правила, які ведуть до ідеального фарбування, про домашній догляд та роботу українського майстра під час війни.

@volosy_ukraine


Перше, з чого хотілося б почати розмову - це почути ваш досвід. З чого почалась ваша історія в beauty індустрії?

Моя історія в б’юті індустрії почалась на початку 2021 року, трохи більше двох років тому. Розпочала я з доглядових процедур для волосся, щоб зрозуміти чи «зайде» мені тема волосся. Я вирішила спробувати себе як майстра кератину і закрутилося. За ці два роки я пропрацювала настільки багато, що деякі майстри так не працювали за все життя (посміхається). В колористику я занурилась одразу. Я працювала майже кожен день без вихідних, мені подобалось те, чим я займаюсь. Колористика виявилась набагато складнішою і тернистішою. Щоб зрозуміти всі тонкощі, мені довелося багато навчатись і паралельно ще працювати. В перший рік мене, без досвіду роботи, «якимось чарівним чином» взяли працювати в салон краси. Зараз розумію, що все не дарма. Всі зірки сходились на тому, щоб я була в б’юті індустрії. Потім я набила руку, стала гарним майстром і почала працювати на себе.

 

Ви починали свій кар'єрний шлях з кератину та ботоксу для волосся. Багато міфів ходять про ці процедури, але чи безпечно це для волосся? Кому вони підходять?

Саме так. Міфів насправді багато. Але свої матеріали я тестувала на собі особисто, на своїх клієнтах, які зі мною давно: я бачу як позитивно кератин впливає на їхнє волосся. Якщо ти працюєш на дорогих і якісних матеріалах - все буде добре і проблем не виникне. Я працюю на Органіці - це американський бренд, все повністю ліцензовано, що не мало важливо. На жаль, багато майстрів намагаючись зекономити на матеріалах, дійсно роблять шкоду для волосся клієнтів. Звичайно, клієнт розчаровується, і починають ходити негативні відгуки. Перше, на що має звернути клієнт при виборі майстра по кератину - це ціна! Якщо ціна менше ніж 2000 грн - добра від такої процедури не чекайте. Розкажу свою історію: років 5 тому я стикнулась з тим, що мені зробили не якісну процедуру і перепалили волосся. Відтоді я пішла до іншого майстра, де впевнилась, що мені на волосся наносять дійсно гарний матеріал. Після того я віддаю перевагу якості, а не «знижкам», де кератин на будь-яку довжину 500-600 грн. До цього питання потрібно підходити дуже відповідально. Це так само як фарбуванні: є майстри, які вбивають волосся, бо не знають, що і як робити, і використовують дуже дешеві матеріали.


Ви є майстром та експертом в фарбуванні волосся будь-якої складності. Розкажіть, які взагалі сьогодні види фарбування існують? Які користуються популярністю у вас?

Так, на даний момент я є майстром та експертом в фарбування будь-якої складності, хоча багато клієнтів вважає, що я експерт саме по блондам. Мабуть тому що їх у мене 90% зі всіх робіт. Але, відверто кажучи, обожнюю створювати, як брюнеток, так і блондинок. На сьогодні існує багато видів фарбувань: однотонне фарбування, яскраві фарбування, техніки: Airtouch, totolblonde, балаяж, шатуш, мелірування, вихід із темного, вихід із блонду в натуральний. Популярністю у мене користується техніка Airtouch - це на даний момент найкрутіша техніка фарбування. Її назва говорить сама за себе: в даній техніці прядки видуваються повітрям за рахунок чого створюється малюнок, плавний перехід, гарне відростання, якість волосся зберігається, ну і в корекції набагато простіше. Чесно сказати багато майстрів ще й досі робить мелірування (але я його терпіти не можу). В меліруванні дуже різкий перехід, важко потім скорегувати, раніше освітлені прядки знову освітлюються, тому це не зовсім «вау» фарбування. Я люблю коли волосся має «дорогий» колір (посміхається).

 

Чи є зараз тренд на певний колір волосся? Якщо є, який колір наймодніший?

На даний момент дуже популярні нейтральні бежеві відтінки. Багато блондинок хоче нейтральні кольори, які є і не холодними, і не теплими, більше під натуральність. Я сама, як блондинка скажу, що також постійно тоную себе в бежеві відтінки і вони користуються найбільшим попитом.

 

А часто приходиться виправляти помилки інших майстрів?

Ой, на жаль досить часто. Часто приходять дівчата з полосами, кругами, підірваною натуральною базою, рижими смугами після затемнень коріння. Також постійно приходять на корекцію Airtouch, а виявляється, що на голові мелірування і минулий майстер зробив просто мелірування, замість того, що хотів клієнт. Мабуть найважче, що може бути для майстра - це виправлення невдалих фарбувань. Але все можливо, тому хвилюватися не потрібно!


А як зрозуміти, що новий відтінок - це твій ідеальний колір волосся? Як майстер перевіряє? Наприклад, яскравий блонд.

Перше, що має зробити стиліст – це визначити типаж клієнта. Чи це дівчина-весна, дівчина-літо, дівчина-зима, дівчина-осінь; ми дивимось на колір очей, на тип шкіри, на свій природній відтінок і відштовхуємось уже від цього. Наприклад, дівчатам із сіро-зеленими очима дуже пасують холодні відтінки, якщо у клієнтки карі очі з нотками янтарю - однозначно теплі відтінки, голубим очам будуть пасувати холодні та нейтральні відтінки. У мене на професійному рівні є свої методи підбору кольору для клієнтів (посміхається). Також я і мої клієнти любимо експериментувати. Ми постійно пробуємо. Тобто, немає такого, що дівчата приходять до мене на тонування, і я одну і ту ж саму формулу постійно їм мішаю. Кожен раз вони виходять з новими відтінками. Звичайно ж, перш ніж фарбуватись, ми завжди консультуємось і більшість клієнтів мені довіряють.

 

Які часові інтервали варто витримувати між фарбуванням волосся? Щоб ви порекомендували?

Якщо ми говоримо про техніки - корекція такого фарбування раз в 6 місяців, але кожен місяць потрібно тонуватись, щоб наповнювати освітлене волосся. Якщо ж ми говоримо про брюнеток, часта проблема клієнтів - це сивина, в такому випадку кожні 3-4 тижні ми фарбуємо корінь, але по довжині не чіпаємо, щоб не накопичувати пігмент. Якщо це «тотал блонд» - кожні 3-4 тижні ми освітлюємо корінь і тонуємо всю довжину. Все індивідуально.


Скажіть, а що робити з пошкодженим світлим або темним волоссям?

У мене на цей рахунок є свої методи відновлення навіть самого «вбитого» волосся. По-перше я використовую ліпідне відновлення, яке точно дасть свої результати. У мене є супер легкий кератин, який можна робити навіть на саме перепалене і «вбите» волосся - там результати вражають. (Це все перевірено, і я особисто собі роблю таку ж процедуру). Ну і дуже важливо - це домашній догляд! Обов’язково всіх своїх клієнтів я про це попереджаю і підбираю їм дійсно якісний домашній догляд.  

Чи взагалі важливий домашній догляд за волоссям? Більшість користується шампунями з мас маркету і через це волосся дуже псується.

Звичайно! Я про це готова кричати (посміхається). Домашній догляд дуже важливий. Якщо блондинки будуть продовжувати мити голову шампунями з масмаркету, елементарно - вони можуть залишитись без волосся. У мене був і не один випадок, коли клієнти нехтували моїми порадами, за догляд взагалі не задумувались, мили голову масмаркет шампунями, а потім через 3 місяці прибігали в паніці: «що робити». Там також є накопичувальний процес - за тиждень користування масмаркетом нічого не трапиться, і за місяць, і за два також, але чим далі, тим волосся більш пошкоджується і в результаті отримуємо сильно пошкоджене вбите волосся. 


Щодо догляду за волоссям: у вас є власний курс, який можна придбати. Розкажіть про нього детальніше. Це для майстрів чи для будь-якої дівчини?

Так, нещодавно я випустила свій авторський курс «Happy Hair». Цей курс для всіх - як для новачків, які нічого не знають про волосся, так і для працюючих майстрів, які не впевнені в тому, що вони роблять (на моєму курсі я детально розповідаю, що таке безпечне вирівнювання), ділюсь основними секретами, ну і брендами з яким працюю (це моя любов, посміхається). На даний час наші дівчата роз’їхалися по всьому світу і це чудовий шанс розпочати щось нове в своєму житті, а коли ти ще й б’юті майстер, ти зможеш працювати де завгодно. 

 

Програма навчання:


Курс Happy Hair 1.

Теоретична частина :

  1. Будова волосся (все з чого складається )
  2. Що таке кутикула
  3. Що таке кортес
  4. Види зв’язків
  5. Степені пошкодження
  6. Фази росту волосся
  7. Типи шкіри голови
  8. Підбір індивідуального догляду для клієнта
  9. Основні типи процедур

ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА

  1. Техніка випарювання і час витримки
  2. Основи роботи з ШГО
  3. Як працює холодна реконструкція
  4. Що таке підложка, і як правильно її використовувати
  5. Консультація клієнта
  6. Основний набір інструментів і матеріалів
  7. Грамотне ціноутворення
  8. Техніка безпечний кератин
  9. Відпрацювання на живих моделях

Бонусом:

  1. Бонусом розповім за таргет і якщо ти майстер, який працював завжди у салоні, як почати свій власний бізнес .

Як ви сьогодні працюєте, під час війни в України. Чи стало менше або більше жінок, які навіть в такий складний час, приходять на фарбування?

Як на диво, коли тільки розпочиналась війна, я взагалі не думала, що буде попит на фарбування. Але наші жінки хочуть бути красивими за будь-яких обставин, тому клієнтів було і є достатньо. Ситуація ускладняється даний час із виключеннями світла, стало дійсно важко працювати, адже для фарбування волосся потрібно тепло, гаряча вода і всі комфортні умови. Поки підлаштовуємося під те, що є і сподіваємось на краще (посміхається).