Home

Наталія Шелегей — пташка, яка літає у реальному житті !

матеріал підготувала Циня Яна


Чи хотіли б ви в дитинстві опинитись на місці безстрашного птаха, який літає? Так ось, у нашої героїні це вдалося, пані Наталія - повітряна акробатка, яка змогла злетіти, як у кар'єрному, так і наяву, а ще ця тендітна жінка вміє окриляти інших у прямому сенсі .

 

Шлях до мети

«Моя професійна кар'єра почалась пізно, як для спортсмена. Я рано стала мамою, переїхала за кордон у мене не було часу на себе, також в ті часи цих видів спорту ще не було. Пізніше почала ходити до басейну і плавала два кілометри за пів години. А коли мої діти підросли, я освоїлась в новій країні та одного дня я побачила по телевізору цей захопливий вид спорту і відразу закохалась у нього. Знайшла курси й пішла на своє перше тренування. Спочатку в мене все вдавалось, бо з дитинства я була спортивною. Пам'ятаю, як літніми днями я перепливала Південний Буг туди та назад, хоч це було і дитячою розвагою та це дало змогу вибудувати мені м'язовий корпус верхньої частини тіла, що дуже важливо для повітряної акробатики. Так першим моїм видом спорту став Pole Dance (танець на жердині), тренуючись у мене начебто все виходило, але не так добре, як у тренерів. Були травми, помилки і я зрозуміла, що мені не вистачає знань, тому я знаходила багато курсів, додаткових занять і працювала над собою. У цей час я пізнавала цю сферу та віднайшла вид танцю собі по душі. Зараз займаюсь повітряною акробатикою (хореографія на полотнах та кільці), цей танець дає мені крила та змогу літати». - з трепетом на душі розповідає пані Наталія.

 

Тренерство та відкриття власної школи


«Відвідуючи заняття я хотіла перейняти всі знання у своїх викладачів, щоб стати тренером самою для себе. Коли в мене почало дуже добре виходити й з'являлись гарні результати, я вирішила, що хочу ділитись своїми знаннями з іншими та спробувала себе в ролі тренера і мені це сподобалось. Але працюючи в різних спортивних школах, я побачила що у них дуже мале забезпечення, і це давало мало можливостей. Тому я вирішила відкрити власну школу, яка існує вже шість років. Вкладаючи туди свої інвестиції з маленького спортзалу все переросло у велику організацію «FREE FLY AERIAL ACADEMY» де можна навчитись різним видам спорту не маючи ніякого досвіду в цій сфері. Коли до мене на заняття приходять маленькі дітки, я бачу як горять їхні очі та це надихає мене навчити їх тому про що вони навіть не мріяли».

 

Кожний новий виступ — нова історія

 

«Виходячи на сцену, я хочу передати свої емоції публіці й донести їм якусь історію через свій танець. Пам'ятаю перший свій перший конкурс, де через свою хореографію я розповідала глядачу про те що не потрібно звертати свою увагу на негативні думки інших та йти до мети, не дивлячись ні на що і не забувати що ти - це є ти, неповторна особистість. Ще один виступ, який я назавжди запам'ятала — це була постановка за африканською легендою. Де йшлось про павука, який проходив багато труднощів і його підтримувала сім'я, тому він все здолав. Наприкінці він зустрів Бога Сонця, який за великий пройдений шлях подарував йому місяць, який світив би всій його родині в темні часи. Ця історія доносить глядачеві, що сім'я - це дуже важлива і невід'ємна частина нашого життя. Так кожна моя хореографія несе за собою певний меседж до людей...»

 

Допомога Батьківщині

 

«З початком війни в моїй рідній країні я не могла сидіти склавши руки. Тому разом зі своєю організацією почала закуповувати медикаменти та харчові продукти, які передавали нашій армії. У перші тижні пам'ятаю, як відізвалось багато італійців та тутешня влада, вони допомагали всім чим могли, люди приносили багато продуктів для дітей та тварин, одяг та необхідні речі. Це все було дуже зворушливо і приємно, що мою країну підтримує Італія. На сьогоднішній день частина коштів з мого бізнесу йде на допомогу українським військам. Також ми допомагаємо дитячим будинкам України. Я вважаю, що необхідно підтримувати людей, які потребують цього особливо в такі важкі часи.»

  

З мрій у реальність

 

«Прокидаючись кожного ранку, треба планувати свій день, адже правильний розподіл часу це дисципліна та запорука успіху. Необхідно розуміти, що ти хочеш від життя та робити кроки до своєї мрії. Не здавайтесь та прикладайте всі свої сили, використовуйте всі можливості які з'являються на вашому шляху. Без труднощів та помилок ви не обійдетесь, але кінець вартуватиме всього що ви зробили для подолання їх, пам'ятайте це. Йдіть тільки вперед і не здавайтесь так ви досягнете всього!»

 

Цілі на 2023

 

«У 2023 хотіла б створити інтернаціональний чемпіонат з повітряної акробатики, де могли б зустрітись спортсмени цієї сфери з різних країн та обмінятись досвідом. Після перемоги моєї країни хочу поїхати в рідні куточки де я виросла та відсвяткувати цю подію зі своєю великою родиною, побачитись зі своїми родичами, завітати до дитячих будинків, інтернатів подарувати діткам іграшки та необхідні речі. Необхідно знати своє коріння і не забувати його де б ти не був би !»- наостанок завершує пані Наталія.